Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun doğu kesimlerinde kuvvetli yağışların beklendiğini açıkladı. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Sivas çevresinde ani su baskınları, yıldırım tehlikesi ve dolu yağışı uyarısı yapıldı. Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı beklenirken, Hakkari ve Van’da yağışlar ve kar erimeleri nedeniyle heyelan riski olduğu belirtildi. Vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.
16 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, 31 Mart'ta Türkiye'de yapılacak yerel seçimler sırasında hava durumunun parçalı ve az bulutlu olacağı öngörülüyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, Marmara bölgesi ile ülkenin iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis oluşabileceği belirtiliyor. Seçim günü için belirli illerin hava durumu tahminleri de paylaşılmıştır.
30 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 il için 'turuncu', 44 il için 'sarı kod' uyarısı yaparak kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli yağışlar olabileceği ve olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, rüzgarın güneyli yönlerden esmesi beklenirken, deprem bölgesinde ve bazı güneydoğu illerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı öngörülüyor.
4 Nisan 2023

Türkiye’de 2024 yılı nisan ayında yağışlar, geçen yıla göre yüzde 67 oranında azaldı. Karadeniz bölgesi, son 64 yılın en düşük nisan yağışını gördü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye genelinde yağışlar hem uzun yıllar ortalamasının hem de geçen yılın altında kaldı. Özellikle Bilecik, Bursa, Kastamonu ve Karadeniz bölgesinde yağışlar yüzde 80’in üzerinde azaldı.
15 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hava ile birlikte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Van, Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağışların olması bekleniyor. Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde artarken, doğu kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden esmesi beklenirken, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
10 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, hava sıcaklığı genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor ve perşembe gününe kadar yurt genelinde artmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Batı ve iç kesimlerde sıcaklıkların normallerinin 7-10 derece üzerine çıkacağı öngörülüyor. Perşembe günü batı bölgelerinden başlayarak sıcaklığın azalacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'de yağış bekleniyor.
25 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Beş il için 'turuncu', 10 il için ise 'sarı kod' uyarısı verildi. Bu uyarılar, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Orta Karadeniz, ve diğer bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışların olabileceğini işaret ediyor. Ayrıca Şırnak için şiddetli yağış uyarısı yapıldı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riskine dikkat çekildi.
19 Mart 2023

Dünya Meteoroloji Örgütü İklim İzleme Başkanı Omar Baddour, iklim değişikliğinin insanları göçe zorladığını belirtti. Baddour, aşırı doğa olaylarının artışına ve bu olayların insan yaşamına etkilerine dikkat çekti. Akdeniz bölgesi ve Türkiye'deki aşırı sıcaklar ve kuraklığa işaret eden Baddour, 21'inci yüzyılda iklim değişikliğinin Akdeniz bölgesinde yoğunlaşmasının beklendiğini kaydetti. Ayrıca, Akdeniz'deki su seviyesinin gelecek yıllarda daha da yükseleceği ve bu durumun kıyı şeridinde taşkın risklerini artıracağı uyarısında bulundu.
5 Ağustos 2023

Temiz Hava Hakkı Platformu ve Türk Tabipleri Birliği'nin Hatay Antakya'da yaptığı ölçümlere göre, hava kirliliği limit değerlerin çok üzerinde. 6 Şubat'ta meydana gelen deprem sonrası oluşan enkaz ve toz bulutları hava kirliliğini artırdı. Depremden bu yana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın resmi hava kalitesi izleme istasyonunda hiçbir hava kalitesi ölçümü düzenlenmedi. Kuruluşlar, hava kirliliğinin halk sağlığını yaşamsal düzeyde tehdit ettiğini belirtti ve alınması gereken önlemleri sıraladı.
29 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya için sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu illerde yaşanabilecek ulaşım aksamaları, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu beklenirken, bazı bölgelerde yağışlı geçeceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
14 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak, iki il için 'turuncu', 16 il için ise 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların Doğu Anadolu'nun batısı, Kahramanmaraş, Karaman ve diğer bazı illerde etkili olması öngörülüyor. Ayrıca Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiği ve hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
7 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı öngörülüyor. Ege bölgesinde hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu'da ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Mayıs 2023

IQAir tarafından yayınlanan 2023 'Dünya Hava Kalitesi' raporuna göre, Türkiye'nin hava kirliliği ortalaması 20.5 ile WHO'nun belirlediği eşik değerlerin dört katı seviyesinde. Raporda, Türkiye havası en kirli 44'üncü ülke olarak sıralanırken, Iğdır şehri Avrupa'nın en kirli havasına sahip kenti olarak belirlendi. Raporda ayrıca, Türkiye'de hava kirliliğinin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine ve kirliliğe yol açan başlıca faktörlere de değiniliyor. Hava kirliliği nedeniyle dünya genelinde her yıl 7 milyon insanın öldüğü belirtiliyor.
20 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin on il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod' ile yağış uyarısı yaptı. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken, iç ve batı kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece artması tahmin ediliyor.
14 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 24 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. 8 Nisan Pazartesi günü için yapılan hava durumu değerlendirmesine göre, İç Ege'nin doğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Ayrıca, Mardin, Batman ve Siirt illeri için ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan ve çığ tehlikesi konusunda uyarılar yapıldı. Halkın olası ulaşım aksamalarına karşı tedbirli olması gerektiği vurgulandı.
8 Nisan 2024

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerine çıkacağını duyurdu. 19 Temmuz Çarşamba gününden itibaren tüm yurtta etkili olacak sıcak hava dalgasının, İstanbul'da 32-35, Edirne'de 38-41 gibi yüksek sıcaklıklara ulaşacağı tahmin ediliyor. Vatandaşlara, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için günün en sıcak saatlerinde dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.
17 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarılar yayınladı. 14 il için sarı kodlu, 5 il için ise turuncu kodlu uyarı verildi. Günlük hava durumu tahmin raporuna göre, ülkenin güney ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışın beklendiği, ayrıca bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağı öngörülüyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis oluşabileceği belirtiliyor.
18 Ocak 2023

Ankara Valiliği, hava sıcaklıklarının artacağı ve 'eyyam-ı bahur' etkisinin başlayacağı uyarısında bulundu. Bu hafta ortasından itibaren Ankara genelinde sıcaklıkların 4 ila 8 derece artması bekleniyor. Valilik, 1-6 Ağustos 2023 tarihleri arasında günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında kronik rahatsızlığı olanların, yaşlıların ve çocukların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.
1 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Ege ve Akdeniz kıyıları dışında Türkiye'nin tamamı sağanak yağışın etkisi altında olacak. Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Marmara Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Ramazan Bayramı'nın ilk iki gününde yağışların azalacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı ve bazı bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor.
20 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında toz taşınımı beklendiğini bildirdi. Bu durumun görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Ayrıca, Doğu Akdeniz ile Gaziantep, Malatya ve Kayseri’de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği de ifade edildi.
15 Ekim 2023
İşaretlediklerim