Twitter'ın sahibi Elon Musk, Twitter Blue abonelerinin platformda yer alan reklamlardan elde edilen gelirlerden pay alacaklarını açıkladı. Bu uygulamadan yararlanabilmek için kullanıcıların Twitter Blue abonesi olmaları gerekiyor. Musk daha önce mavi tik satışını başlatmış ve Apple ile yaşadığı vergi sorunları nedeniyle bu satışı ertelemişti. Aralık ayında mavi tik satışını tekrar başlatan Musk, altın ve gri tikleri de piyasaya sürmüştü.
4 Şubat 2023

Twitter, kullanıcıların gönderilere kimlerin yorum yapabileceğini kısıtlamasına olanak sağlayan yeni bir ayar ekledi. Bu ayar, yorumları sadece mavi tikli hesapların yapabilmesini sağlıyor. Daha önce, yorumları herkesin yapabilmesi, sadece tweet'in sahibini takip edenlerin yapabilmesi ya da sadece tweet'te etiketlenen kişilerin yapabilmesi gibi seçenekler mevcuttu. Bu değişiklik, Elon Musk'ın sürekli ertelediği paralı mavi tik uygulamasının Aralık 2022'de hayata geçmesinin ardından geldi.
10 Ekim 2023

Elon Musk, Twitter üzerinden yapılacak yenilikleri paylaştı. Bu yenilikler arasında özel mesajlarda (DM) şifreleme sistemi ve sesli/görüntülü sohbet özelliği bulunuyor. Musk, şifreli DM'lerin çok yakında kullanıma sunulacağını ve bu sayede kullanıcıların telefon numaralarını paylaşmadan dünya genelindeki insanlarla iletişim kurabileceğini belirtti.
10 Mayıs 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg arasında planlanan kafes dövüşü henüz gerçekleşmemiş olsa da, sözlü rekabet devam ediyor. Musk, dövüşün Twitter'da canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını belirtti. Zuckerberg ise Threads üzerinden 'Gerçekten yardım toplamak için daha güvenilir bir platform kullanamaz mıyız' şeklinde bir yanıt verdi. Her iki taraf da dövüş için antrenmanlarını sürdürüyor.
7 Ağustos 2023

Twitter, Türkiye'de mahkeme kararlarına uyarak seçimlerden önce bazı içerikleri erişime engelledi. Bu durum, Twitter sahibi Elon Musk ile bazı gazeteciler arasında tartışma yarattı. Musk, Türk hükümetinin taleplerine uyduğunu ve şeffaflık adına gelen talepleri yayınlayacaklarını belirtti. Wikipedia kurucusu Jimmy Wales ise, Wikipedia'nın Türkiye'deki benzer bir durumda prensiplerine bağlı kalarak mücadele ettiğini ve kazandığını hatırlatarak Musk'ı eleştirdi ve ifade özgürlüğünün sadece bir slogan değil, bir prensip olması gerektiğini vurguladı.
14 Mayıs 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, iki buçuk yıl sonra ilk kez Twitter'da bir mesaj paylaştı. Trump'ın Twitter hesabı, 2020 ABD seçimlerinden sonra Kongre binasını basan Trump destekçileri nedeniyle kapatılmıştı. Geçtiğimiz yıl Twitter'ı satın alan Elon Musk, Trump'ın hesabını tekrar açmıştı. Ancak Trump, Twitter'a geri dönmeyeceğini belirtmiş ve paylaşımlarını kendi kurduğu 'Truth Social' adlı sosyal medya hesabında yapmıştı.
25 Ağustos 2023

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk tarafından başlatılan ücretli mavi tik uygulaması hayata geçirildi. Aylık sekiz dolar ödemeyi kabul etmeyen kullanıcılar, aralarında Türkiye'den siyasi parti liderlerinin de bulunduğu birçok kişi, mavi tiklerini kaybetti. HDP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi, HÜDA-PAR, Memleket Partisi ve Yeniden Refah Partisi'nin liderleri mavi tiklerini kaybedenler arasında yer aldı.
21 Nisan 2023

Tesla CEO'su Elon Musk, 2018 yılında yaptığı ve şirketi borsadan çekmeyi değerlendirdiğini belirten bir tweet nedeniyle yatırımcıları yanılttığı iddiasıyla açılan davada suçsuz bulundu. San Francisco Federal Mahkemesi'nde 3 hafta süren duruşmalar sonucunda jüri, Musk'ın tweetleri ile Tesla hisse fiyatları arasında bir bağlantı olmadığına karar verdi. Musk, savunmasında Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'ndan finansman sözü aldığını ve kötü bir niyeti olmadığını ifade etti.
4 Şubat 2023

Twitter, Şubat ayında duyurduğu içerik üreticileriyle reklam gelirlerini paylaşma planını hayata geçiriyor. Sahibi Elon Musk, ilk dağıtımın toplamının beş milyon dolar olacağını belirtmişti. Bazı içerik üreticileri, 72 saat içinde paylarını alacaklarına dair bildirim aldıklarını ifade etti. Para kazanmak için bir hesabın mavi tikli olması ve paylaşımlarının beş milyon görüntülenme alması gerekiyor. Kişi başına dağıtılacak tutar birkaç bin dolardan 40 bin dolara kadar değişebiliyor.
14 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, çalışanı Halli Thorleifsson'un iş durumu hakkında net bir bilgi alamadığı ve bilgisayarına erişiminin kesildiği şikayetini Twitter üzerinden dile getirmesi üzerine, Thorleifsson'a ne iş yaptığını sordu. Thorleifsson'un işten çıkarıldığını duyurmasının ardından Musk, önce bir yanıt yazdı sonra sildi ve Thorleifsson'a işe geri dönme teklifinde bulundu. Musk, durumu yanlış anladığı için özür dilediğini ve kendisine yanıltıcı bilgiler verildiğini belirtti. Thorleifsson, süreci garip ve stresli bulduğunu, Twitter'a geri dönmeyi değerlendirdiğini ifade etti.
8 Mart 2023

Delaware eyaletindeki bir mahkeme, Tesla CEO'su Elon Musk'ın 56 milyar dolarlık maaş paketinin adil olmayan bir şekilde belirlendiğine karar verdi. Musk, bu kararın ardından Tesla'nın merkezini Teksas'a taşıma fikrini Twitter üzerinden bir anketle destekçilerine sordu ve ankete katılanların büyük çoğunluğu bu fikri destekledi. Musk, hissedarlar arasında resmi bir oylama yapılacağını duyurdu.
1 Şubat 2024

18 yaşındaki Jack Sweeney tarafından açılan ve Elon Musk'ın özel jetinin konumunu gerçek zamanlı olarak paylaşan @ElonJet Twitter hesabı, Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından askıya alındı. Musk, daha önce Sweeney'e bu bilgileri paylaşmaması için 5 bin dolar teklif etmiş, ancak anlaşma sağlanamamıştı. Sweeney şimdi aynı faaliyetlerini Threads platformunda sürdürüyor. Threads, Meta tarafından beş gün önce kullanıma açılan ve Twitter'ın en büyük rakibi olarak görülen bir sosyal medya platformudur.
11 Temmuz 2023

Twitter, San Francisco merkez ofisindeki fazla eşyalarını açık artırma yoluyla satışa çıkardı. Açık artırmada mavi kuş heykeli, toplantı masası, kahve makinesi ve @ işareti şeklinde bir saksı gibi çeşitli eşyalar satıldı. En yüksek fiyatı 100 bin dolar ile platformun ünlü kuş logosunun heykeli aldı. Açık artırmayı Heritage Global Partners şirketi yönetti.
19 Ocak 2023

Teknoloji şirketi Block'un kurucu ortağı Jack Dorsey, Hindenburg Research tarafından yayımlanan bir rapor sonrasında 526 milyon dolarlık bir servet kaybına uğradı. Rapor, Block'un kullanıcı sayılarını ve müşteri edinme maliyetlerini yanıltıcı şekilde raporladığını iddia etti. Block şirketi iddiaları reddederek yasal işlem başlatacağını açıkladı. Dorsey, kişisel servetinin büyük bir kısmını Block'a yatırmış durumda.
25 Mart 2023

Antisemitik ve ırkçı nefreti teşvik etmekle suçlanan Elon Musk, Polonya'daki Auschwitz-Birkenau Nazi toplama kampını ziyaret etti. Ziyaret, Avrupa Yahudi Derneği'nin Krakow'da düzenleyeceği antisemitizm konulu konferansa katılacak isimlerle birlikte gerçekleşti. Musk, daha önce bir sosyal medya kullanıcısının antisemitizmle ilgili yorumuna destek verdiği için eleştirilmiş ve bu durum bazı reklam verenlerin platformdan çekilmesine yol açmıştı. Musk, satın aldığı sosyal medya platformu üzerinden antisemitik mesajlara göz yumduğu gerekçesiyle Yahudi sivil toplum kuruluşları tarafından suçlanmaktadır.
22 Ocak 2024

Google, e-posta uygulaması Gmail'e 'emojilerle reaksiyon verme' özelliğini getiriyor. Bu özellik önce Android kullanıcılarına, daha sonra da web ve iOS kullanıcılarına sunulacak. Ancak, bu özellik okul veya iş hesaplarında, grup e-posta listelerine gönderilen mesajlarda ve bcc'ye eklenen durumlarda kullanılamayacak.
4 Ekim 2023

Rockstar Games ve Remedy Entertainment, Remedy'nin yeni logosundaki 'R' harfleri nedeniyle ticari marka anlaşmazlığına düştü. Rockstar, Remedy'nin yeni logosunun kendi logosuyla karıştırılabileceğini ve kamuoyunda kafa karışıklığı yaratabileceğini iddia ediyor. İki firma şu anda Britanya ve Avrupa Birliği'nde bu konuda hukuki süreç içerisinde bulunuyor ve Rockstar ABD'de de itirazda bulunmuş durumda. Remedy'nin iletişim direktörü, yeni logolarının şirketin genişleyen portföyünü temsil ettiğini belirtiyor.
17 Ocak 2024

Yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu olan Britanyalı pilot Lewis Hamilton, 2025 sezonundan itibaren Ferrari takımında yarışacağını açıkladı. Bu sezon Mercedes takımı ile yarışmaya devam edecek olan Hamilton için Ferrari ve Formula 1 resmi açıklamalar yaptı. Ferrari, Hamilton ile uzun süreli bir sözleşme imzalandığını sosyal medya hesabından duyurdu.
1 Şubat 2024

YouTube'un CEO'su Susan Wojcicki, çalışanlara gönderdiği bir e-posta ile istifa ettiğini duyurdu. Wojcicki, aile, sağlık ve kişisel projelere odaklanacağını ve Google'ın çatı şirketi Alphabet'te danışmanlık yapmayı planladığını belirtti. 2014 yılından bu yana YouTube'un CEO'luk görevini yürüten Wojcicki'nin yerine, şirkette Shorts ve Music projelerine odaklanan yardımcısı Neal Mohan geçecek.
17 Şubat 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Ocak 2021'deki ABD Kongresi işgali sonrası kendi sosyal medya platformu Truth Social'ı kurdu. Bu platform, büyük sosyal medya şirketlerinin Trump'a kapılarını kapatmasının ardından ortaya çıktı. Washington Post'un haberine göre, Trump geçtiğimiz yaz Elon Musk'a Truth Social'ı satma teklifinde bulundu. Ancak bu görüşme herhangi bir sonuca varmadı. Musk, 2022'nin sonlarında Twitter'ı satın aldıktan sonra Trump'ın platformdaki engelini kaldırmıştı.
13 Mart 2024
İşaretlediklerim