Borsa İstanbul'da BAGFS, FLAP ve SAFKR hisseleri 5 Ocak tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. POLTK hisselerine ise aynı dönemde brüt takas tedbiri uygulanacak. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla getirilmiş düzenlemelerdir.
6 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da AVHOL, AYES, TDGYO, UFUK ve MARKA isimli beş hisse senedi için çeşitli tedbirler uygulanmaya başladı. AVHOL hisseleri 6 Aralık'a kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. AYES ve TDGYO hisseleri emir paketi tedbiri altında işlem görecek. UFUK hisseleri tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek ve mevcut tedbirler devam edecek. MARKA hisseleri için emir iletim kanalları kısıtlanacak ve mevcut tedbirler sürdürülecek.
7 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da AVHOL ve EGSER hisseleri 19 Ocak tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. QNBFB hisseleri ise aynı süre zarfında emir paketi tedbiri altında işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla uygulanmaktadır.
22 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da BURVA, ELITE, SAMAT ve SMART hisseleri 4 Ocak 2024 tarihine kadar emir paketi tedbiri altında işlem görmeye başladı. Aynı zamanda DAPGM hissesine de brüt takas tedbiri uygulanacak. Bu tedbirler, hisse senetlerinin işlem görmesinde belirli kısıtlamalar getiriyor.
5 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da KLRHO ve LRSHO hisseleri 12 Aralık tarihine kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu olamayacak. SNPAM hisseleri ise emir paketi tedbiri kapsamında işlem görecek. Bu tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptali, emir miktar azaltımı ve emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması, ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanmasını içermektedir.
13 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,40 yükselişle 8.275,14 puandan başladı. Bugün sekiz hisse yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. ATSYH hisseleri 26 Ekim’e kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek. ADEL, ADGYO, EMKEL, LIDFA, NUHCM ve TETMT hisseleri, aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. TARKM hisseleri ise 27/09/2023 aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek.
27 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da bugün sekiz hisse senedi için yeni tedbirler uygulanacak. KFEIN ve REEDR paylarında 3 Kasım 2023'e kadar brüt takas uygulanacak. VBTYZ payları aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. CASA, QNBFL, SODSN ve TETMT hisseleri emir paketi tedbiriyle işlem görecek. TARKM hisseleri ise tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek.
4 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da beş hisse senedi, yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. SMART ve YGYO hisseleri, 1 Kasım'a kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. USAK ve EUYO hisseleri, emir paketi tedbiriyle işlem görecek. QNBFB hisseleri ise emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek. Bu hisselere uygulanan diğer tedbirler de devam edecek.
2 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da, PKENT, DITAS ve MRGYO şirketlerinin hisselerine tedbir uygulanacağı duyuruldu. PKENT hisseleri 5 Aralık 2023 tarihine kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu olamayacak. DITAS ve MRGYO hisselerinde ise aynı dönem boyunca brüt takas uygulaması gerçekleştirilecek.
6 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören beş şirket, yeni tedbirlerle güne başladı. ISYAT, KNFRT ve NATEN hisselerine bugünden itibaren 8 Kasım 2023'e kadar brüt takas uygulanacak. Ayrıca, AKFYE ve COSMO hisseleri aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilmeyecek.
9 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da KLNMA ve MIATK hisseleri 20 Eylül 2023 tarihli işlemlerden 19 Ekim 2023 tarihli işlemlere kadar emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Ayrıca METUR ve UNLU paylarında bugün seans başından 19 Ekim 2023 tarihli işlemlere kadar brüt takas uygulanacak. İlgili paylarda halihazırda uygulanan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri de brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.
20 Eylül 2023

Borsada BIST 100 endeksi 8,035 seviyesinden işlem görmeye başladı. KIMMR ve PEGYO hisselerine 22 Eylül 2023-20 Ekim 2023 tarihleri arasında açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulanacak. ELITE ve TARKM hisselerine brüt takas uygulanacak ve halihazırda uygulanan tedbirler devam edecek. SUMAS hisseleri ise emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek ve daha önce getirilen tedbirler devam edecek.
22 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da KRGYO, ISCTR, ISBTR, LUKSK, YBTAS ve KLNMA hisseleri için çeşitli tedbirler uygulanmaya başlandı. KRGYO hisselerinde 7 Aralık'a kadar brüt takas tedbiri uygulanacak ve mevcut açığa satış ile kredili işlem yasağı devam edecek. ISCTR, ISBTR, LUKSK ve YBTAS hisseleri emir paketi tedbiri altında işlem görecek. KLNMA hisselerinde ise internet üzerinden emir iletimi yasaklanacak ve diğer mevcut tedbirler sürdürülecek.
8 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da, ERSU ve SANEL isimli iki hisse senedi, 16 Şubat tarihine kadar uygulanacak olan emir paketi tedbiriyle işlem görmeye başladı. Bu tedbir, hisse senetlerinin işlem gördüğü piyasada belirli düzenlemelerin getirilmesini içeriyor. Tedbirin uygulanma nedenine ilişkin detaylar verilmedi.
17 Ocak 2024

Borsa İstanbul'da DESA, FORMT ve KGYO hisseleri 19 Ocak'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. AGROT ve YGYO hisselerine aynı dönemde brüt takas tedbiri uygulanacak. TETMT ve VKFYO hisseleri ise emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla getirilmiştir.
20 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da, PRZMA hisseleri 18 Ocak tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. SAFRK hisselerine ise aynı dönemde brüt takas tedbiri uygulanacak ve mevcut kredili işlem yasağı tedbiri devam edecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla alınmıştır.
19 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da REEDR ve ISBTR isimli iki hisse senedine yeni tedbirler getirildi. REEDR hisseleri 15 Aralık'a kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. ISBTR hisseleri için de emir iletim kanalları kısıtlanacak ve mevcut tedbirler devam edecek. Bu tedbirler arasında açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas, emir paketi ve tek fiyat işlem yöntemi bulunmaktadır.
16 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören 12 şirketin hisselerine daha önce uygulanan tedbirler bugün kaldırıldı. Tedbir kaldırılan şirketler arasında sağlık, gıda, turizm, otomotiv yedek parça, yatırım menkul değerler, gayrimenkul ve kağıt üretimi gibi çeşitli sektörlerden firmalar bulunuyor. Ancak Sasa Polyester ve Hektaş şirketlerinin hisselerine uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbirleri bir ay daha devam edecek.
23 Ocak 2023

Borsa İstanbul, açılış seansının işleyişiyle ilgili yeni kararları bugün devreye sokuyor. Bu kapsamda, pay piyasasında emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine karar verildi. Ayrıca, sermaye piyasası araçlarında da benzer düzenlemeler yapıldı. Yıldız Pazar, Ana Pazar ve diğer sermaye piyasası araçlarında piyasa ve piyasadan limite emir türlerinin iletilebilmesine karar verildi. VİOP tarafında da tüm sözleşmelerde emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesi kararlaştırıldı.
25 Eylül 2023

Türkiye'de yaşanan depremler sonrası borsa, geçen hafta yaşanan sert düşüşler ve devre kesici tetiklenmeleri sonrasında 15 Şubat gününe kadar kapatıldı. 8 Şubat'taki işlemler iptal edildi. Bloomberg'e konuşan bir yetkili, borsanın planlandığı gibi 15 Şubat'ta açılacağını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler için vergi muafiyeti sağlayarak hisse geri alımlarını artırmayı planladığı ifade edildi.
14 Şubat 2023
İşaretlediklerim