Senegal'de, Air Senegal'e ait bir Boeing 737-300 uçağı, Mali'nin başkenti Bamako'ya gitmek üzere Dakar Blaise Diagne Havalimanı'ndan kalkış yaparken pistten çıktı. Kazada dört kişi ağır olmak üzere toplam 11 kişi yaralandı. Havalimanı acil durum hizmetleri hızla müdahale ederek yolcuları tahliye etti. Kazanın nedenine dair soruşturma başlatıldı ve Boeing şirketi henüz bir açıklama yapmadı.
9 Mayıs 2024

Nijerya'nın Zamfara eyaletinde teşhis konulamayan bir hastalık nedeniyle 13 kişi hayatını kaybetti. İlk olarak şubat ayında Maradun bölgesinde görülen hastalık, daha sonra Shinkafi ve Gusau bölgelerine yayıldı. Yetkililer, hastalığın nedenini araştırmak için uzman ekiplerin gönderildiğini açıkladı. Nisan ayında da Kano ve Sokoto eyaletlerinde benzer bir hastalık nedeniyle yaklaşık 50 kişi hayatını kaybetmişti.
14 Mayıs 2024

Hindistan'da Malezya Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi uçak, motorunun alev alması nedeniyle acil iniş yaptı. Uçak, kalkıştan kısa süre sonra motorunda yangın çıkması üzerine Haydarabad'daki Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı'na geri döndü. İçinde 138 yolcunun bulunduğu uçak güvenli bir şekilde iniş yaptı ve çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi tarafından karşılandı. Bu olay, Boeing'in son zamanlarda yaşadığı güvenlik sorunlarının bir yenisi olarak dikkat çekiyor.
21 Haziran 2024

Singapur Hava Yolları, Londra-Singapur uçuşunda şiddetli türbülans nedeniyle yaralanan yolculara tazminat ödeyeceğini açıkladı. Uçak, 37 bin feet yükseklikten bir anda 31 bin feete düşmüş ve bir yolcu hayatını kaybetmişti. Şirket, yaralanan yolculara 10 bin dolar tazminat ve ağır yaralananlara 25 bin dolar avans ödemeyi önerdi. Ayrıca, tüm yolculara uçuş ücretinin iade edildiği belirtildi.
11 Haziran 2024

Hindistan'da Malezya Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi uçak, motorunun alev alması nedeniyle acil iniş yaptı. Haydarabad'daki Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı'ndan Kuala Lumpur'a hareket eden uçak, kalkıştan kısa süre sonra motorunda yangın çıkması üzerine geri döndü. İçinde 138 yolcunun bulunduğu uçak güvenli bir şekilde iniş yaptı ve çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi tarafından karşılandı. Bu olay, Boeing 737 uçaklarıyla ilgili daha önce yaşanan sorunları ve güvenlik endişelerini yeniden gündeme getirdi.
21 Haziran 2024

Meksika'da bir adam, daha önce insanlarda görülmemiş olan H5N2 kuş gribi virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü, bu vakanın laboratuvarca doğrulanmış ilk insan enfeksiyonu olduğunu belirtti. Virüsün kaynağı henüz bilinmemekle birlikte, Meksika'daki kümes hayvanlarında H5N2 virüsü tespit edilmişti. DSÖ, mevcut bilgilere dayanarak bu virüsün genel nüfus için oluşturduğu riski düşük olarak değerlendirmektedir.
6 Haziran 2024
İşaretlediklerim