ABD'de 14 yaşındaki Harris Wolobah, sosyal medyada popüler olan baharatlı tortilla cips yeme meydan okumasına katıldıktan sonra ani bir şekilde hayatını kaybetti. Otopsi raporuna göre, Wolobah'ın ölümüne yüksek miktarda kapsaisin tüketimi sonucu oluşan ani kalp durması neden oldu. Çocuğun kalp büyümesi ve kalp kası bandı rahatsızlığı da bulunduğu belirtildi. Bu olay, çocuklar ve gençler arasında yaygın olan bu tür meydan okumaların tehlikelerine dikkat çekti.
17 Mayıs 2024

Hindistan'ın Bihar eyaletinde, Jivitputrika Festivali sırasında dini ritüel için nehre giren 37'si çocuk 46 kişi boğularak hayatını kaybetti. Eyalet yetkilileri, 15 farklı bölgede gerçekleşen bu trajik olayda kayıp kişilerin arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Eyaletin başbakanı, ölenlerin ailelerine tazminat ödeneceğini açıkladı.
26 Eylül 2024

Dünya rekortmeni Kenyalı maratoncu Kelvin Kiptum, kendi ülkesi Kenya'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Kiptum, geçen ekim ayında Chicago Maratonu'nda 2 saat 35 saniyelik derecesiyle dünya rekoru kırmış ve aynı yıl içinde Londra Maratonu'nu da kazanmıştı. 24 yaşındaki başarılı atletin, arabasının ağaca çarpması sonucu öldüğü bildirildi.
12 Şubat 2024

Papa Francis, 15 yaşında lösemiden ölen ve 'Tanrı’nın influencer’ı' olarak bilinen Carlo Acutis için azizlik yolunu açtı. Acutis, Katolik inancını yaymak için teknolojiyi kullanmasıyla dikkat çekmişti. İlk mucize olarak 2013'te Brezilya'da doğuştan ağır pankreas hastası bir çocuğun iyileşmesi kabul edilmişti. İkinci mucizenin de kabul edilmesiyle Acutis resmen azizliğe yükseltilebilir.
24 Mayıs 2024
İşaretlediklerim