Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinde geçen hafta başlayan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sellerde ölenlerin sayısı 144'e çıktı, 125 kişi kayıp. Etkilenen kişi sayısı 2 milyon 100 bin, yerinden edilen kişi sayısı ise 620 bin olarak raporlandı. 81 bin kişi okul ve spor salonlarında barınmakta, arama kurtarma çalışmaları sürmekte. Eyalet valisi, bu durumu eyalet tarihinin en yıkıcı olayı olarak nitelendirdi ve ülkede 180 gün süreyle 'felaket durumu' ilan edildi.
13 Mayıs 2024

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesimlerinde devam eden orman yangınlarında ölenlerin sayısı 131'e ulaştı. Valparaiso ve Marga Marga bölgelerinde yangınların sürdüğü bildirilirken, Valparaiso'da yaklaşık 1100 evin hasar gördüğü aktarıldı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle yangınların hızla yayıldığı ve bazı kasabalarda tahliye işlemlerinin başlatıldığı belirtildi. Devlet Başkanı Boric, yangınlar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini, İçişleri Bakanı Toha ise bazı yangınların kasıtlı çıkarıldığını düşündüklerini açıkladı.
7 Şubat 2024

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesimlerinde devam eden orman yangınlarında ölenlerin sayısı 110'a çıktı. Valparaiso ve Marga Marga bölgelerinde yangınların sürdüğü bildirilirken, Valparaiso'da yaklaşık 1100 evin hasar gördüğü aktarıldı. Devlet Başkanı Boric, yangınlar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Toha, bazı yangınların kasıtlı çıkarıldığını düşündüklerini belirtti.
5 Şubat 2024

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda bulunan Grindavik kasabası yakınlarında son üç ay içinde dördüncü kez yanardağ patlaması meydana geldi. Patlama, yerel saatle 20:00 sularında Stora-Skogfell Dağı yakınlarında gerçekleşti ve lavlar, kasabanın kuzeyindeki koruma duvarlarına ulaştı. Grindavik ve turistik bölge Blue Lagoon'dan çok sayıda kişi tahliye edildi. Yetkililer, bu olayı son 3 aydaki 'en güçlü patlama' olarak nitelendirdi.
17 Mart 2024
İşaretlediklerim