Türkiye genelinde etkili olan fırtına ve yağışlar nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar meydana geldi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan açıklamalara göre, İstanbul, Bursa, Armutlu, Kadıköy ve Kabataş arasındaki birçok sefer iptal edildi. Ayrıca, Gestaş firması tarafından Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'deki Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılması planlanan bazı feribot seferleri de olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi.
2 Aralık 2023

Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi, bir iş yerinde meydana gelen doğalgaz kaçağı sebebiyle yaya trafiğine kapatıldı. Olay yerine polis, itfaiye ve İGDAŞ ekipleri sevk edildi. Güvenlik önlemleri alınarak cadde yaya geçişine kapatıldı ve İGDAŞ ekiplerinin müdahalesiyle kaçak giderildikten sonra cadde tekrar açıldı.
24 Aralık 2023

Çanakkale Boğazı'nda etkili olan fırtına ve kar yağışı sebebiyle boğaz trafiği ve feribot seferleri geçici olarak durduruldu. GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan açıklamada, Lapseki-Gelibolu, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir feribot seferlerinin olumsuz hava şartları nedeniyle askıya alındığı bildirildi. Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hatlarında da seferlerin iptal edildiği veya sınırlı sayıda yapılacağı duyuruldu. Meteoroloji ise kıyı kesimler için yağış ve rüzgar uyarısında bulundu.
9 Ocak 2024

Ege Denizi'nin kuzeyindeki fırtına sebebiyle Çanakkale'de yapılması planlanan feribot seferlerinden bazıları iptal edildi. GESTAŞ AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle planlanan seferlerin çoğu gerçekleştirilemeyecek. Sadece Geyikli-Bozcaada hattında Bozcaada'dan saat 07.00 ve Geyikli'den saat 08.00'de birer sefer yapılacak.
8 Ocak 2024

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı, İstanbul Boğazı'nda düzenlenen tarihi bir etkinlikle kutlandı. Etkinlikte Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları gökyüzüne 'ay-yıldız' çizdi ve '100' yazdı. Töreni Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da takip etti. TCG Anadolu başta olmak üzere 100 geminin Boğaz'dan geçtiği tören, donanma tarihindeki en büyük geçit töreni olarak açıklandı.
29 Ekim 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri sebebiyle Beyoğlu ve Maltepe'de trafiğe kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları duyurdu. Beyoğlu'nda Sıraselviler Caddesi ve çevresindeki bazı yollar, Maltepe'de ise Turgut Özal Bulvarı ve bağlantılı sokaklar trafiğe kapatılacak. Kapatılan yollara alternatif olarak Beyoğlu'nda Refik Saydam Caddesi ve diğer bazı caddeler, Maltepe'de ise D-100 kara yolu ve Bağdat Caddesi kullanılabilecek.
30 Nisan 2023

İstanbul Bağcılar'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir toplu açılış töreni dolayısıyla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından belirli yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu. Kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar açıklandı. Trafik kapatma işlemi, etkinlik günü sabah 08.00'den programın sonuna kadar sürecek.
1 Nisan 2023

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yoğun sis, özellikle Beykoz, Ümraniye, Kadıköy, Sarıyer, Üsküdar, Çekmeköy, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerinde etkili oldu. Sis nedeniyle sürücülerin görüş mesafesi düştü ve Şehir Hatları vapur seferlerinden bazıları iptal edildi. Ayrıca, İstanbul Boğazı gemi trafiğine de 1 Ocak sabahı sis sebebiyle kapatıldı. Kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 24 olarak ölçüldü.
3 Ocak 2023

İstanbul'da etkili olan fırtına ve kuvvetli yağış sonucunda meydana gelen olaylarda bir kişi hayatını kaybetti. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar normal sürerken, İDO ve BUDO'nun toplam 17 seferi iptal edildi ve boğaz trafiği kapatıldı. Ekipler, su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi 148 olaya müdahale etti. Yakıt yüklü bir gemi karaya oturdu, mürettebatı tahliye edildi. Ayrıca, toprak kayması nedeniyle üç gecekondu boşaltıldı ve sakinleri güvenli yerlere yerleştirildi.
29 Kasım 2023

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde yağışın da etkisiyle trafikte ve toplu taşıma noktalarında yoğunluk yaşandı. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldi ve seferler geçici olarak Kabataş-Güngören istasyonları arasında sınırlı kaldı. Deniz ulaşımında da olumsuz hava koşulları nedeniyle aksamalar ve gecikmeler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, sabah 09:11 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 olarak ölçüldü.
4 Aralık 2023

Kurban Bayramı tatili nedeniyle İstanbul'da yaşayan birçok kişi tatil beldelerine ve memleketlerine gitti. Bu durum, özellikle sabah saatlerinde yüzde 70'lere çıkan trafik yoğunluğunun yüzde 2'ye düşmesine neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, trafik akışı sabah saat 9-10 arasında yüzde 2'ye düştü. Normalde yoğun trafik olan bölgelerde ve toplu taşıma istasyonlarında da sakinlik gözlendi.
27 Haziran 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları A.Ş. tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Bostancı-Karaköy-Kabataş vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
10 Mart 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattındaki vapur seferleri geçici olarak durduruldu. Yapılan açıklamada seferlerin ne zaman yeniden başlayacağına dair bilgi verilmedi ve yolcuların ikinci bir duyuruya kadar beklemeleri gerektiği ifade edildi.
22 Aralık 2023

İstanbul Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve bağlantı yolları tören süresince trafiğe kapalı olacak. Trafik akışı için Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi gibi alternatif yollar belirlendi. Ayrıca, Hal Yolu Güney istikameti Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapatılacak ve trafik akımı yan yola yönlendirilecek.
28 Ekim 2023

Çanakkale'de beklenen fırtına sebebiyle GESTAŞ AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arabalı vapur hatlarında yarın gerçekleştirilmesi planlanan bazı seferler iptal edildi. Gökçeada'dan Kabatepe'ye ve Kabatepe'den Gökçeada'ya sadece sabah erken saatlerdeki seferler yapılacak. Bozcaada-Geyikli hattında da yalnızca sabah seferleri gerçekleştirilecek ve diğer tüm planlı seferler iptal edilmiştir. Diğer hatlardaki seferler ise normal tarifeye göre yapılacak.
17 Ocak 2024

Çanakkale'de beklenen fırtına sebebiyle Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılacak feribot seferleri iptal edildi. GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan açıklamada, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında yarın gerçekleştirilmesi planlanan arabalı vapur seferlerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayacağı belirtildi. Diğer hatlarda seferler normal tarifeye göre devam edecek. Daha önce de fırtına sebebiyle Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında sefer saatlerinde değişiklik yapılmış ve bazı seferler iptal edilmişti.
20 Ocak 2024

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Adalar-Beşiktaş arasındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
18 Şubat 2023

Çanakkale'de Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında yapılması planlanan bazı arabalı vapur seferleri, kötü hava koşulları sebebiyle iptal edildi. GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Gökçeada'dan Kabatepe'ye 07:00 ve Kabatepe'den Gökçeada'ya 09:00 seferleri dışındaki tüm seferler iptal edilmiştir. Aynı şekilde, Bozcaada'dan Geyikli'ye 07:00 ve Geyikli'den Bozcaada'ya 08:00 seferleri hariç diğer tüm seferler yapılamayacak.
30 Kasım 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları A.Ş. tarafından yapılan duyuruda, Maltepe-Adalar, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Bostancı-Karaköy-Kabataş hatlarında seferlerin iptal edildiği bildirildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin olabileceği belirtildi. Güncel sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebiliyor.
12 Nisan 2023

İstanbul'da Taksim Meydanı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde olası izinsiz gösteriler nedeniyle bariyerlerle çevrilerek kapatıldı. Metro İstanbul, Taksim istasyonuna seferlerin 'ikinci bir duyuruya kadar' durdurulduğunu duyurdu. Meydanın kapatılması, saat 12.00'den itibaren başladı ve bu durum sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla da belgelendi.
25 Kasım 2023
İşaretlediklerim