Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeninin bulunmasının ardından birçok kentte adalet talebiyle eylemler düzenlendi. Diyarbakır, İstanbul, Van ve Adana'da yapılan protestolarda, cezasızlık politikaları ve çocukların korunması için yeterli önlemlerin alınmaması eleştirildi. Diyarbakır'da polis, yürüyüş yapmak isteyen gruplara müdahale etti ve İstanbul'da dokuz kişi gözaltına alındı. Eylemlerde, çocukların güvenliği ve adaletin sağlanması için hükümetin politikaları eleştirildi.
8 Eylül 2024

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran ile ilgili yayın yasağını ihlal eden medya kuruluşlarına en ağır yaptırımların uygulanacağını duyurdu. Şahin, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı yayın yasağı kararını hatırlatarak, birçok medya hizmet sağlayıcısının bu yasağı ihlal ettiğini belirtti. Konunun hassasiyeti nedeniyle tüm medya kuruluşlarının yayın yasağına uygun hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
1 Eylül 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK ve MDK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da ölü bulunan Narin Güran'a ilişkin sert ifadeler kullandı. Toplantı sonrası Lider Haber’den Pelin Zengin'in idam cezası ile ilgili sorusuna sinirlenen Bahçeli, gazeteciyi azarlayarak soruyu sapıkça bulduğunu belirtti. Bahçeli, Anayasa değişikliği konusundaki önerilerinin diğer partiler tarafından da benimsenmesi durumunda idam cezasının gündeme gelebileceğini ifade etti.
19 Eylül 2024

Diyarbakır'da bir düğün salonunda damadı ve bir çocuğu yaralayan zanlı S.A. tutuklandı. Zanlı, ifadesinde gelinin akrabası olduğunu ve gelini sevdiğini, ancak ailesinin rızası olmadığı için evlenemediğini belirtti. Saldırıyı düğünü bozmak amacıyla gerçekleştirdiğini, damadı öldürme niyetinde olmadığını ifade etti. Yaralanan damat Ahmet E'nin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
6 Eylül 2023

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda damat Ahmet E, gelin ile salona girdiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda damat ve seken kurşunların isabet ettiği E.K. isimli çocuk yaralandı. Ağır yaralanan damat, yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheli S.A'yı gözaltına aldı.
5 Eylül 2023

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamaların ardından siyaseti bırakmayı düşündüğünü açıkladı. Ensarioğlu, Sözcü TV'ye verdiği röportajda, bir müddet dinleneceğini ve konuşmayacağını belirtti. Ensarioğlu, açıklamalarının çarpıtıldığını ve ailesinin siyasi aidiyeti üzerinden yapılan yorumların haksız olduğunu savundu. Ayrıca, sosyal medyada yapılan yargısız infazlardan rahatsız olduğunu ifade etti.
11 Eylül 2024

İstanbul'un Kartal ilçesinde, Mustafa P. isimli ev sahibinin gece evinde kalan Dilara Gültay ve Cansu Demirel isimli iki kadını öldürdüğü şüphesiyle polis tarafından gözaltına alındı. Kadınların yakınları tarafından kayıp başvurusu yapılmıştı. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde, Mustafa P.'nin bilekleri kesilmiş halde bulunması ve iki kadını öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunduğu düşünülüyor.
9 Ocak 2023

İstanbul Bayrampaşa'da, ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan 19 yaşındaki Muhammed Nuh Kasadar'ın cesedi, polisin yaptığı araştırmalar sonucunda bir evin dondurucusunda bulundu. Kasadar'ın son görüştüğü kişi olan H.Ö., polis tarafından gözaltına alındı. H.Ö.'nün ifadesinde, Kasadar'ı bir tartışma sonucu boğarak öldürdüğünü ve cesedini dondurucuya sakladığını iddia ettiği öğrenildi. Polis, yapılan inceleme sonucunda Kasadar'ın cesedini buldu ve olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
12 Temmuz 2023

Eskişehir'de 21 Haziran 2022'de bir apartmanın ikinci katından düşerek hayatını kaybeden 36 yaşındaki Zerin Kılınç'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, olaydan sonra serbest bırakılan erkek arkadaşı Y.S. tutuklandı. Kılınç'ın ailesinin başvurusu üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Y.S., 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlikçe tutuklama kararı verildi.
11 Ocak 2023

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Ö.D., henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi S.D.'yi silahla öldürdü. Olayın ardından Ö.D., aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. S.D., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ö.D.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
2 Ekim 2023

İstanbul Avcılar'da bir kadın evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından ulaşılamayan 47 yaşındaki G.Y.'nin durumu yetkililere bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede kadının cansız bedeniyle karşılaşıldı. Kadının cesedi, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı çalışma devam ediyor.
6 Ekim 2023

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturmada görev alan dönemin polis müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, azmettirici Tolgahan Demirbaş’ın yakalanma tutanağının gerçeğe aykırı düzenlendiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Öner, Demirbaş’ın sokakta değil, dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığını belirtti. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayetten MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ı sorumlu tuttu.
4 Temmuz 2024

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarda beş kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi yaralanmıştır. Yangının anızlar nedeniyle çıktığı iddia edilmiştir. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili Çınar Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştur. Diyarbakır Barosu, yangına müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulması amacıyla suç duyurusunda bulunmuştur.
21 Haziran 2024

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından adliye binası önünde bıçaklanan iki çocuk annesi N.K. (23) hayatını kaybetti. Saldırgan A.K. (27) polis tarafından gözaltına alındı. N.K., saldırı sonrası önce Necat Hepkon Devlet Hastanesi'ne, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2 Kasım 2023

AKP milletvekili Galip Ensarioğlu, Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak sosyal medyada yayılan ve Salim Güran ile birlikte olduğu iddia edilen fotoğraf hakkında açıklama yaptı. Ensarioğlu, fotoğrafı hatırlamadığını ve fotoğraftaki kişilerin Salim Güran olmadığını belirtti. Ayrıca, basın ve sosyal medyanın konuyu çarpıttığını ve kendisine yönelik haksız suçlamalar yapıldığını ifade etti. Ensarioğlu, aileyi tanıdığını ancak cinayetle ilgisi olmadığını vurguladı.
18 Eylül 2024

Hrant Dink'in ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. 50 yaşında olan Bakırcıoğlu, Dink ailesinin yanı sıra birçok önemli davada görev almış bir avukattı. Hrant Dink, 2005 yılında İstanbul'da suikast sonucu öldürülmüştü ve davası Türkiye'de geniş yankı uyandırmıştı. Bakırcıoğlu için Kumkapı Meryem Ana Kilisesi'nde bir tören düzenlenecek.
2 Nisan 2023

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, asansör tamiri ve gürültü nedeniyle çıkan tartışma sonucu 59 yaşındaki Hüseyin A. isimli şahıs, komşusu 49 yaşındaki Uğur Şahan ve 15 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Şahan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Saldırıda Uğur Şahan'ın eşi ve apartman yöneticisi de yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Hüseyin A. olay sonrasında polis tarafından yakalandı.
25 Kasım 2023

İstanbul Esenyurt'ta karakolda hayatını kaybeden Birol Yıldırım'ın ölümüne ilişkin 12 polisin yargılandığı dava sürüyor. Son tutuklu sanık İsmail Alperen Salman'ın tahliyesi ve tanıkların duruşmaya gelmemesi nedeniyle duruşma ertelendi. Yıldırım ailesinin avukatı, adaletin işletilmemesinden şikayetçi olup, olayın bir kafe sahibinin korunması için çıktığını ve bu kafeyle ilgili araştırma yapılmasını talep etti. Yıldırım'ın babası, sanıkları suçlarken, kardeşi tahliye edilen polisin mafya bağlantısı olduğunu iddia etti. Mahkeme, iki tanığın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 31 Mart'a erteledi.
23 Ocak 2023

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası Gaziantep'te yıkılan Ayşe-Mehmet Polat sitesinin müteahhidi Mehmet Ertan Akay, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' ve 'imar kanununa muhalefet' suçlarından dolayı İstanbul'da gözaltına alındı. Gaziantep Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarılan Akay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ataşehir'de yakalandı ve Gaziantep'e gönderilecek. Benzer bir durum Hatay'da yaşanan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi için de yaşanmıştı.
11 Şubat 2023

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 18 yaşındaki Nergiz İlgün adlı genç kadın şüpheli bir şekilde öldü. İlgün'ün intihar ettiği iddia edilse de olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve İlgün'ün telefon kayıtları incelenmeye alındı. İlgün'ün cenazesi otopsi için morga kaldırıldı. Ayrıca, İlgün'ün daha önce intihar ettiği iddia edilen ve ateşli silahla vurularak ölen Nurşin Turan'ın halasının kızı olduğu belirtildi.
7 Ocak 2023
İşaretlediklerim