Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı ve Balıkesir ile Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr ve toz taşınımı uyarısı yapıldı. Bu uyarılar sarı kod ile ifade edilerek halkın dikkatli olması istendi.
11 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, Tekirdağ ve Çanakkale illeri için sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği bildirildi. Ayrıca vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.
4 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Giresun, Kastamonu, Rize, Trabzon, Bartın, Düzce, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak ve Yalova olmak üzere 13 şehir için yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kod ile uyarıda bulundu. Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yağış, diğer illerde ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı bu illerde yaşayanları dikkatli olmaya çağırdı.
16 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Antalya, Burdur ve Isparta'yı turuncu kodla uyararak, bu bölgelerde yağış beklendiğini duyurdu. Antalya'da gök gürültülü sağanak yağış, Burdur ve Isparta'da ise yağmur bekleniyor. MGM, bölge sakinlerini ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, ani kuvvetli rüzgar, yıldırım, dolu yağışı ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağırdı.
13 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Muğla ve Mersin illerine sarı kodlu hava durumu uyarısında bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği belirtildi. Ayrıca sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
11 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış beklenen 16 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Bu iller arasında Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Uşak, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ bulunuyor. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.
14 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege bölgelerinde yer alan Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Sakarya, Yalova, Aydın, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Tekirdağ ve Antalya şehirlerini sarı kodla uyararak, yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu illerde yaşayanların sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
13 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
5 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Turuncu kodla uyarılan iller Kırklareli ve Tekirdağ iken, sarı kodla uyarılan iller arasında Adana, Artvin, Bolu, Çankırı, Edirne, Hatay, Mersin, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kahramanmaraş, Sinop, Ardahan, Karabük ve Osmaniye yer alıyor. Meteoroloji, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.
31 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul da dahil olmak üzere 36 il için yağış uyarısında bulundu. Yağışların Adana, Çankırı, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van'da yer yer kuvvetli olacağı belirtildi. MGM, yağış şiddetini hafif, orta kuvvette, kuvvetli, çok kuvvetli, şiddetli ve aşırı olarak sınıflandırdı. Uyarı yapılan iller arasında Ankara, Eskişehir, Konya, Samsun ve Trabzon gibi şehirler de bulunuyor.
19 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ağrı, Artvin, Bitlis, Erzurum, Giresun, Hakkari, Mersin, Kars, Muş, Rize, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır olmak üzere 15 ili sarı kodla uyardı. Mersin için gök gürültülü sağanak yağış, diğer iller için ise çığ tehlikesi konusunda uyarıda bulunuldu. MGM'nin çığ uyarısı son üç gündür devam etmektedir.
9 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 kent için sarı ve turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarıya göre, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu kentlerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
3 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), iki bölgede kuvvetli sağanak yağış beklendiğini ve hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağını bildirdi. MGM'nin açıklamasında, Marmara'da rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiği ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağı, yurdun doğusunda mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
20 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Dört il için sarı, yedi il için turuncu kodlu uyarılar yayınlandı. Rüzgarın Batı Akdeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. MGM, olası olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
11 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Muş, Siirt, Van, Batman ve Şırnak illerini sarı kodla uyardı. Bu illerde kar, yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinleri uyarıldı.
20 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Hakkari, Şırnak ve Van illerini sarı kodla uyararak, bu bölgelerde kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu. MGM, bölge sakinlerini ulaşımda aksamalar, baca gazı zehirlenmeleri, tipi, kar savrulması, kar birikmesi ve çığ tehlikesi gibi olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağırdı. Bu uyarı, bölge halkının güvenliği için önemli önlemler alınması gerektiğini vurgulamaktadır.
28 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul'da bugün saat 09:00 ile 15:00 arasında gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Yerel olarak kuvvetli yağışların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.
11 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin kuzey kesimlerinde yoğun sis beklendiğini belirterek sekiz il için 'sarı kod' uyarısı yayınladı. Uyarıda, özellikle Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa'da gece ve sabah saatlerinde yoğun sisin görüş mesafesini azaltabileceği ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği ifade edildi. Vatandaşlar olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.
4 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Tunceli, Şanlıurfa, Batman ve Şırnak olmak üzere 13 il için sarı kodlu yağış uyarısında bulundu. Hakkari'de kar yağışı beklenirken, diğer illerde yağmur ve gök gürültülü sağanak yağışın olması öngörülüyor. Ayrıca, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Bingöl, Elazığ, Hakkari ve Batman'da şiddetli rüzgar beklentisi de uyarıya dahil edildi.
14 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Balıkesir, Çanakkale ve Muğla için turuncu, diğer 19 il için ise sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Uyarılar, doğu kesimlerinde çığ tehlikesi ve batı kesimlerinde rüzgar ile gök gürültülü sağanak yağış riskine yönelikti. Bu uyarılar, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerektiğini vurgulamaktadır.
12 Şubat 2024
İşaretlediklerim