Televizyoncu Metin Uca, 'devlet büyüklerine hakaret' iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Ancak, Osmaniye'de 12 Şubat'ta gerçekleştireceği gösteri, il kültür ve turizm müdürlüğü tarafından iptal edilmiştir. Uca, iptal kararının, Fatih Sultan Mehmet'in deniz kabuklarına olan merakını anlattığı bir kitap bölümünü yanlış değerlendiren bir kişinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmanın bir sonucu olduğunu belirtmiştir. Gösteri için 200'den fazla bilet satılmıştı.
3 Şubat 2023

Türk rock müzik grubu Vega, dört yıl aranın ardından 23 Eylül'de Dorock XL Kadıköy sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak. Grup, 1999 yılında 'Tamam Sustum', 2002 yılında 'Tatlı Sert' ve 2003 yılında 'Tatlı Sert 2' albümlerini çıkardı. 2005 yılında çıkardıkları 'Hafif Müzik' albümü sonrası uzun bir süre müziğe ara veren grup, 2017'de Delinin Yıldızı ile müzik hayatına geri döndü.
1 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür bünyesinde, İstanbul'un farklı yerlerinde birçok kültür ve sanat etkinliği düzenlenecektir. Müze Gazhane'de konserler, atölyeler, stand-up gösterileri ve söyleşiler; Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda tiyatro oyunları; Festival Park Kadıköy'de canlı müzik etkinlikleri; Yerebatan Sarnıcı ve Şerefiye Sarnıcı'nda müzik dinletileri ve Taksim Sanat'ta bir sergi yer alacak. Ayrıca Miniatürk'te bir model sergisi açıldı ve İBB Kültür işletmesine ait müzeler yaz saati uygulamasına geçerek saat 22:00'ye kadar ziyaret edilebilecek.
6 Haziran 2023

İstanbul'un Avcılar ilçesinde sahne aldığı mekandan çıkan şarkıcı Erkan Doğanay, gri renkli bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Karnına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla yaralanan 20 yaşındaki şarkıcı, önce özel bir hastaneye, ardından tıbbi olanakların yetersiz olması sebebiyle Başakşehir Çam Sakura Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
16 Temmuz 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a yoğun göç veren illeri ve kardeş belediyeleri ziyaret etmek üzere Anadolu turuna çıkıyor. İlk durağı Kastamonu olan İmamoğlu, burada şehir turu yapacak ve çeşitli açılış törenlerine katılacak. Gelecek haftalarda Sivas, Malatya, Erzurum, Erzincan, Ordu, Tokat gibi İstanbul'da yoğun nüfusu olan illere ve Karabük, Artvin, Giresun, Hakkari gibi kardeş belediye olan ilçelere de ziyaretler planlanıyor. İBB'nin bu illerde altyapı yatırımları yapması ve çiftçilerden ürün alarak kalkınmaya destek vermesi de turun bir parçası.
20 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhuriyet’in 100’üncü yılını Maltepe’de gün boyu çeşitli etkinliklerle kutlayacak. 210 kişinin sahne alacağı etkinliklerde, Haluk Bilginer’in seslendireceği temsili Cumhuriyet ağacı, bir kız çocuğuyla yolculuğa çıkacak. Sahnenin ortasında ise 16 metre yüksekliğinde Cumhuriyet çınarı yer alacak. İskender Paydaş yönetimindeki 60 kişilik orkestra ve 40 kişilik koroyla birlikte sahneye sırasıyla Duman, Kubat, Edis, Sıla ve Zülfü Livaneli çıkacak.
24 Ekim 2023

Usta sanatçı Türkan Şoray'a, 30 Nisan'da zatürre teşhisi konulduktan sonra doktoru tarafından seyahat yasağı getirildi. Sanatçıya bahçede bile yürümemesi tavsiye edildi. Bu sağlık durumu nedeniyle, Şoray Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Kıbrıs Şehitlerini Anma ve Gazilerle Buluşma Programı'na katılamayacak.
6 Mayıs 2024

İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ELEV Vakfı Okulları’nın mezuniyet töreni sırasında dijital pano devrildi. Olayda altı kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. ELEV Vakfı Okulları’nın sahibi Erkan Şahin gözaltına alındı, bir okul müdürü ve öğretmen de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
6 Haziran 2024

ABD'de işlem gören iShares MSCI Turkey ETF, BIST 100 endeksine paralel olarak %9'un üzerinde değer kazandı. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Borsa İstanbul'da işlemler durdurulmuş ve sonrasında şirketler hisse geri alımına yönelmişti. Bireysel emeklilik sistemi (BES) ve Merkez Bankası'nın borsaya yapacağı katkılarla borsada yükseliş bekleniyor. New York ve Londra borsalarında işlem gören Türkiye ETF'leri de bu gelişmelerle birlikte değer kazandı.
15 Şubat 2023

Rus müzisyen Evgeny Grinko, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda verdiği konserde Aşık Veysel’in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' şarkısını seslendirdi. Grinko, konserinde ayrıca 'Valse', 'Epilogue', 'Carousel' gibi kendi bestelerine de yer verdi. Sanatçı, 2014’ten bu yana şehirden uzaklaşıp ormandaki küçük bir evde yaşayarak yeni besteler yazıyor ve belgesel filmler için müzik yapıyor.
4 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Haziran'da açılışını yaptığı 'Ortadan Başlamak' isimli sergi, bir grup tarafından 'LGBTİ+ propagandası' yapıldığı iddiasıyla hedef gösterildi ve saldırı girişiminde bulunuldu. Sergi, sosyal medyada çıplaklık içeren ve polis düşmanlığı yapan fotoğrafların yer aldığı, LGBTİ+ propagandası yapıldığı ve sosyalizmi öven filmler gösterildiği iddialarıyla eleştirildi. Saldırı girişimi nedeniyle sergi geçici süreliğine ziyarete kapatıldı.
27 Haziran 2023

Contemporary İstanbul'un 18'inci edisyonu, Tersane İstanbul'da sanatseverlerle buluştu. Fuar, 22 ülkeden 67 çağdaş sanat galerisi, dört inisiyatif ve dört sanat kurumuna ev sahipliği yapıyor. Fuarın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, bu yıl da uluslararası galeriler ve inisiyatiflerle sağlam ve yenilikçi bir program sunduklarını belirtti. Fuar, 1 Ekim'e kadar devam edecek.
27 Eylül 2023

İstanbul Modern, çağdaş sanatçı Olafur Eliasson'un Türkiye'deki ilk sergisini düzenlemeye hazırlanıyor. Eczacıbaşı Topluluğu ve VitrA'nın ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan sergi, sanatçının 40'a yakın yeni ve eski yapıtını içerecek. Sergi, 7 Haziran 2024'te açılacak ve 9 Şubat 2025'e kadar ziyaret edilebilecek. Eliasson'un sanat ve mimarlık üzerine kurduğu çalışmaları, sürdürülebilirlik ve küresel ısınma gibi konulara odaklanıyor.
13 Mayıs 2024

Popüler Türk şarkıcı Gülşen, dört buçuk aylık bir aradan sonra İzmir Gündoğdu Meydanı'nda bir halk konseri verdi ve binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Gülşen, daha önce orkestra arkadaşıyla şakalaşırken kullandığı bir ifade nedeniyle dört gün tutuklu kalmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konserde Gülşen'e bir zeytin fidanı hediye etti ve İzmir'in hoşgörüsünün simgesi olarak nitelendirdi.
1 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih ilçelerinde yaya yoğunluğu nedeniyle elektrikli scooter'ların hızı saatte 12,5 kilometreye düşürüldü. Ayrıca, okul servis taşımacılığı tarifeleri üzerinde de duruldu ve ek hizmetler gerekçe gösterilerek belirlenen tarifenin üzerinde ücret talep edenlere karşı, UKOME standartlarına ve fiyat tarifesine uygun servis hizmeti verme zorunluluğu getirildi. Bu kurala uymayanlara ceza uygulanacağı belirtildi.
31 Ağustos 2023

İstanbul'da düzenlenen 9'uncu Trans Onur Yürüyüşü sırasında en az sekiz kişi, aralarında bir 18 yaşından küçük bireyin de bulunduğu, gözaltına alındı. Yürüyüş öncesinde İstiklal Caddesi'ne çıkan yollar polis tarafından kapatıldı ve bazı metro durakları kullanıma kapatıldı. Yürüyüşe katılan LGBTİ+ bireyler Harbiye'de toplanarak basın açıklaması yaptı ve daha sonra dağıldı. Polis, yürüyüşe katılanlara karşı sert müdahalede bulunduğu ve bir yurttaşın gözaltına alınma anı görüntülendi.
18 Haziran 2023

7-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İstanbul Caz Festivali, 30. yılını 200'den fazla yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla kutlayacak. Festivalde The Lumineers, Fatoumata Diawara, Lizz Wright ve Youn Sun Nah Quartet gibi isimler sahne alacak. Parkorman, Robert Kolej, The Marmara Esma Sultan Yalısı ve Sultan Park-Swissôtel the Bosphorus gibi mekanlarda düzenlenecek konserlerin yanı sıra, Kadıköy'deki dört mekanda Gece Gezmesi ve Caz Vapuru etkinlikleri de yer alacak. Genç Caz+ konser serisi ve Mehmet Uluğ Fonu desteğiyle genç müzisyenlere sahne ve albüm kaydı imkanı sunulacak. Biletler öncelikli olarak Lale Kart üyelerine, ardından genel satışa sunulacak ve öğrenciler için indirimli bilet uygulaması devam edecek.
14 Mart 2023

Piyanist Fazıl Say ve şarkıcı Cem Adrian, 24 Aralık Cuma akşamı Volkswagen Arena'da aynı sahneyi paylaşacak. Bu, ikilinin neredeyse 20 yıl sonra birlikte sahne alacağı ilk etkinlik olacak. Konserin bir bölümünde Say, kendi eserlerinin yanı sıra farklı bestecilerin eserlerini solo çalacak. Ardından Say ve Adrian, sevilen eserlerin yanı sıra izleyicilere sürpriz bir repertuvar sunacak.
3 Kasım 2023

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve solist Serenad Bağcan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına destek amacıyla bir konser verecek. Konser, 4 Mart Cumartesi günü saat 20.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve elde edilen tüm gelir kampanyaya bağışlanacak. Biletler 1,000 lira olarak belirlenmiş olup, katılamayacak kişiler için 500 lira değerinde katılımsız bilet seçeneği de sunulmaktadır.
28 Şubat 2023

Britanyalı yönetmen Guy Ritchie'nin yeni filmi 'Servet Operasyonu', Jason Statham başta olmak üzere birçok Hollywood yıldızını ve Türk oyuncuları bir araya getiriyor. Film, bir MI6 ajanının ölümcül bir silahı ortadan kaldırma hikayesini konu alıyor ve çekimlerinin bir kısmı Antalya'da gerçekleşti. Türk oyuncular Kaan Urgancıoğlu ve Bestemsu Özdemir de filmde rol alıyor. Film, 13 Ocak'ta Türkiye'de sinemalarda gösterime girecek ve Türkçe dublajlı fragmanı yayımlanmıştır.
3 Ocak 2023
İşaretlediklerim