Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 farklı üniversiteye yeni rektör atamalarını gerçekleştirdi. Atamalar Resmi Gazete'de yayınlanan kararlarla duyuruldu. Ayrıca, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliklerine de beş yeni isim atandı. Bu atamalar, iki ülke arasında imzalanan anlaşmanın ilgili maddesi gereğince yapıldı.
15 Mart 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerin 2023 yılında iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurularında görev sürelerinin hesaplanmasında esas alınan tarihi 30 Eylül'den 31 Aralık'a değiştirdi. Bu değişiklik, Bakanlık internet sitesinde ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in sosyal medya hesabında duyuruldu. Bakan Tekin, bu kararın öğretmenler odasındaki sohbetlerin bir sonucu olduğunu ve eğitim ailesine hayırlı olmasını temenni ettiğini belirtti.
19 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ve diğer bazı genel müdürlük pozisyonlarına yeni atamalar yapıldı. Atama yapılan isimler arasında Atilla Toros, Önder Bakan, Hüseyin Kök, Gözde Özkorul, Bayram Yalınsu, Yaşar Aksanyar, Ramazan Seçilmiş ve Mustafa Fırat Taşolar bulunuyor. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Vali-Mülkiye Başmüfettişliklerine İsmail Çataklı ve Mahmut Çuhadar, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise İrfan İpşir, Ömer Abdullah Karagözoğlu, Murat Baştor ve Enver Mamur atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'ndan iki üst düzey yönetici ise görevlerinden alındı.
15 Temmuz 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in karma eğitime yönelik eleştirileri ve kız çocuklarının eğitimine ilişkin yaptığı açıklamalar, Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından tepkiyle karşılandı. TİP, Bakan Tekin'in kız çocuklarının okullaşma oranını artırmak için kız okulları açılmasını destekleyen ifadelerine karşı 18 ilde 21 farklı noktada basın açıklamaları düzenleyeceğini duyurdu. Bu açıklamalar, çeşitli illerde ve belirli tarihlerde gerçekleştirilecek.
13 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, 52 ilin emniyet müdürü değiştirildi. Bu iller arasında Ankara ve İzmir de bulunuyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne Konya'dan Engin Dinç, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne ise Elazığ'dan Celal Sel atandı. Ayrıca, 26 ilin emniyet müdürü merkeze çekildi.
2 Ağustos 2023

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'Genç Gönüller, Çocuk Gönüllerle Buluşuyor' adlı yeni bir projeyi duyurdu. Proje kapsamında, üniversite ve lise öğrencisi Diyanet genç gönüllülerinin ilkokul öğrencilerine değerler eğitimi vereceği belirtildi. Eğitimler, pilot olarak seçilen 10 ilde Diyanet gençlik hizmet mekanları ve camilerde manevi danışmanlar ve din görevlileri nezaretinde gerçekleştirilecek. Projenin 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında tüm il ve ilçelere yaygınlaştırılması hedefleniyor.
23 Ocak 2024

Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir'in Buca ilçesindeki Belenbaşı İlkokulu'na 12 Eylül darbesi sonrası Diyarbakır Cezaevi'nde işkenceler yapmakla bilinen ve 1988'de PKK tarafından öldürülen Esat Oktay Yıldıran'ın isminin verilmesini 'tasvip edilemez bir hata' olarak nitelendirdi. Bakanlık, bu kararın toplumun adalet duygusunu inciten ve vicdanını yaralayan bir dönemi hatırlattığını ve bu nedenle kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, ad verme yetkisi olan valiliğe gerekli bilginin verildiği ifade edildi.
26 Aralık 2023

İstanbul Barosu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in tarikat ve cemaatlerle işbirliği yaptığını belirtmesi üzerine, laiklik ilkesine ve yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Bakan Tekin, TBMM'de yaptığı konuşmada, çeşitli kurumlarla yapılan protokollerden bahsetmiş ve tarikat, cemaat yapılarıyla da protokol yapmaya devam edeceklerini ifade etmişti. İstanbul Barosu, suç duyurusunda, bu tür işbirliklerinin Türk Medeni Kanunu, Tevhidi Tedrisat Kanunu ve Milli Eğitim Temel Kanunu gibi yasalara aykırı olduğunu ve laik Cumhuriyet hukukuna zarar verdiğini belirtti.
27 Aralık 2023

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 oranında bir artış gerçekleştirildi. Bu değişiklik, Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayrıca, Bakanlığın Yenilik ve Eğitim Teknolojileri ile Bilgi İşlem Genel Müdürlüklerinde geçici görev yapan yönetici ve öğretmenlerin ek ders ücretleri de haftada dokuz saat artırıldı.
11 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve diğer ilgili kurumları, bir ay önce 'yüz yüze eğitime hazırız' açıklaması yapanları şimdi de açıklama yapmaya çağırdı. 6 Şubat'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar döneminin ertelendiğini duyurmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini açıklamıştı. Akademisyenler ve siyasiler bu karara itiraz ederken, öğrencilerin uzaktan eğitimi takip etme imkanlarının kısıtlı olduğu belirtiliyor.
30 Mart 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan seçimlerin ikinci turunun ardından 29 Mayıs'ta okulların tatil edileceğini duyurdu. Bu tatil gününde öğrenciler izinli olacak ve öğretmenler idari izinli sayılacak. İlk tur seçim sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yüzde 49,50, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,89 ve Sinan Oğan yüzde 5,17 oranında oy almış ve seçim ikinci tura kalmıştı.
22 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde çeşitli atama ve görevden alma kararları alındı. Bu kararlar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Atamalar arasında başmüfettişlik, bölge müdürlüğü ve il müdürlüğü pozisyonları bulunmaktadır. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı.
15 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına Davut Menteş, İkinci Başkanlığa Mehmet Verim ve üyeliklere Nevzat Şen, Ömer Faruk Öztürk, Tayfun Aksoyak atandı. Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Üyeliğine Didem Yeter Güler getirildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Konya ve Ankara Vakıflar Bölge Müdürlükleri ile diğer bazı bölge müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliğine Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş atandı.
14 Kasım 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda, iktidara yakın gruplara aktarıldığını iddia ettiği 418 milyar dolarlık kaynağı geri getireceğini ve bu kaynakla ilk yıl içinde atama bekleyen 100 bin öğretmeni öğrencileriyle buluşturacağını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması, bazı televizyon kanallarının kendisinin reklamlarını yayınlamayı reddetmesi üzerine sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla gündeme geldi.
8 Nisan 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için tedbirlerini belirledi. Okul aile birlikleri kararıyla belirlenen kıyafetler tercih edilecek ve maddi külfet oluşturmamak için zaruret hali dışında değişikliğe gidilmeyecek. Öğrencilerin derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmalarına karşı önlemler alınacak. Deprem bölgesindeki illerde görev yapan öğretmenlerin konaklamalarına yönelik tedbirler tamamlanacak. Ayrıca, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin eğitime erişimleri, sınıf mevcutlarına bakılmaksızın sağlanacak.
21 Ağustos 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan Yusuf Ziya Öztürk, 2,5 yıl içinde beş farklı idari pozisyona atandı. İTÜ Rektörü İsmail Koyuncu'nun göreve gelmesiyle birlikte, Koyuncu'ya ve iktidara yakın kişilerin hızla yükseldiği gözlemlendi. Öztürk, İTÜ'deki kariyerine genel sekreterlik kadrosunda memur olarak başladı ve kısa süre içinde rektör danışmanlığı, Kültür Hizmetleri ve Şube Müdürlüğü gibi görevlere atandı. Bu atamaların bazılarında gerekli şartlar sağlanmadan yapıldığı belirtildi.
20 Kasım 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 şehirden şu ana kadar 54 bin 882 öğrencinin diğer illere nakledildiğini belirtti. Bakan Özer, Kilis valiliğini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, 71 ilde eğitime başlanacağını ve nakillerin arttığını ifade etti. Ayrıca, nakledilen öğrencilerin istemeleri halinde pansiyonlarda konaklayabileceklerini ve eğitim öğretimle ilgili kapsamlı bir açıklamanın yapılacağını duyurdu.
19 Şubat 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığı uzaktan eğitim kararı, üniversite öğrencilerini mağdur etti. Öğrenciler, staj ve uygulamalı eğitimlerinin aksadığını, iş ve kariyer fırsatlarını kaybettiklerini, borçlandıklarını ve psikolojik olarak olumsuz etkilendiklerini belirtiyor. Bazı öğrenciler, ev tutma ve özel yurt kaydı gibi mali yükümlülükler altına girdiklerini ve şimdi ne yapacaklarını bilemediklerini ifade ediyor. Depremzede öğrenciler ise okulların açılmasının kendileri için daha iyi olacağını düşünüyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya göre, Erdoğan'ın bu karardan geri adım atacağı ancak 'hata yaptık' dememek için bir süre bekleyeceği bilgisi var.
17 Şubat 2023

Eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP'li Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı açık mektupta, deprem felaketinin ardından üniversitelerin uzaktan eğitime geçirilmesini 'vahim bir hata' olarak nitelendirdi. Çelik, YÖK'ün üniversite yöneticilerini tehdit ettiğini iddia etti ve Erdoğan'dan gerçekleri YÖK'e değil, 'yağcılık yapmayan' rektörlere sormasını istedi. Ayrıca, KYK yurtlarının kapasitesinin artırılarak depremzedelerin yerleştirilmesinin mümkün olduğunu savundu ve YÖK'ün yapısal değişikliklere ihtiyaç duyduğunu belirtti.
23 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, okulların bir günlüğüne tatil edildiğini duyurdu. Tatil kararının Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında alındığını belirtti. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 30 Ekim Pazartesi günü okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin 1 günlüğüne tatil edildiğini bildirdi.
29 Ekim 2023
İşaretlediklerim