İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları, özellikle lodosun etkisiyle, Şehir Hatları ve İDO tarafından yapılan bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. İptal edilen hatlar arasında Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar ve Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu gibi önemli güzergahlar bulunuyor. İDO'nun Bandırma-Yenikapı-Kadıköy seferi de hava muhalefeti sebebiyle yapılamadı.
18 Ocak 2023

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur beklentisi nedeniyle Şehir Hatları vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Liman Başkanlığı'nın kararıyla Boğaz'da yerel deniz trafiği durduruldu. Marmaray, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında ilave seferler yapılacağını duyurdu. Vatandaşların ulaşımının aksamaması için alınan bu önlemler, kötü hava koşullarının etkisini azaltmayı amaçlıyor.
28 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, Gezi Direnişi'nin 11. yıldönümü nedeniyle Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı kapatma kararı aldı. Metro İstanbul'un duyurusuna göre, M2 Yenikapı-Hacıosman metrosu bu istasyonlarda durmayacak. Taksim Dayanışması, sosyal medya üzerinden bu akşam Taksim'de basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Valiliğin aldığı bu karar, güvenlik önlemleri kapsamında yapıldı.
31 Mayıs 2024

İstanbul'da TEİAŞ tarafından yürütülen altyapı çalışması sırasında İSKİ'ye ait bir isale hattı zarar gördü ve bu durum tramvay seferlerinin aksamasına neden oldu. İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, zarar verenler hakkında yasal başvuru yapılacağını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TEİAŞ'ın hatayı kabul etmediğini ve özür dilemediğini ifade ederek, olayın yargıya intikal ettiğini duyurdu.
28 Nisan 2023

İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin askıya alınmasına ve bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. Sis, özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü çevresi ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sarıyer ve Beykoz kesimlerinde yoğunlaştı. Trafikte ciddi bir aksama yaşanmazken, sis nedeniyle bazı ana cadde ve viyadüklerde görüş mesafesi düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu ölçümüne göre, kent genelinde trafik yoğunluğu sabah saat 08.00 itibarıyla yüzde 1 olarak kaydedildi.
10 Mart 2024

Bakırköy-Kirazlı metro hattının inşaatında son aşamalara gelindiği ve hattın yakında hizmete açılacağı belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 8,4 kilometre uzunluğundaki hattın yedi istasyonu olduğunu ve toplam 16,9 kilometre tünel kazısı ile 17 kilometre demir yolu ray montajının tamamlandığını açıkladı. Hattın, İstanbul'un çeşitli noktaları arasındaki ulaşım süresini önemli ölçüde kısaltması bekleniyor. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, beş ay içinde üç büyük metro hattının daha açılacağını duyurdu.
4 Mart 2024

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında meydana gelen ve bir kılavuz lokomotifin raydan çıkmasına neden olan olayı Twitter üzerinden duyurdu. Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nı etiketleyerek, projenin geç tamamlanmasını ve güvenlik konusundaki endişelerini dile getirdi. Paylaşılan görüntülerde, heyelan sonucu ray altındaki toprağın boşaldığı ve direklerin yamulduğu görülüyor. Karasu, hattın güvenliğiyle ilgili şüphelerini daha önce de dile getirdiklerini ancak seslerinin duyulmadığını belirtti.
18 Haziran 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda oynanacak Galatasaray-Manchester United maçı sebebiyle İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda ek seferler planlandı. Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre, maç günü saat 18.45-20.30 arasında Yenikapı-Seyrantepe arası 7,5 dakika aralıklarla ek seferler yapılacak. Maç sonrasında ise Seyrantepe istasyonundan Yenikapı'ya 5 dakika aralıklarla ek seferler düzenlenecek.
29 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Avcılar'daki İBB Sosyal Tesisleri ile Yenibosna durakları arasındaki metrobüs hattında başlatılan 'beyaz yol' beton kaplama çalışması devam ediyor. Bu çalışma nedeniyle Beşyol durağı Beylikdüzü yönünde yarın saat 18.00'den itibaren geçici olarak kapatılacak ve 30 Ağustos Cuma günü 06.00'da tekrar açılacak. Ayrıca, Florya durağı da 24 Ağustos'tan itibaren kapalı olup, yarın saat 06.00'da tekrar hizmet vermeye başlayacak. Çalışmalar nedeniyle D-100 kara yolunda trafik yoğunluğu yaşanıyor.
26 Ağustos 2024

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yoğun sis, özellikle İstanbul Boğazı'nın yüksek ve kuzey bölgeleri ile bazı köprüler çevresinde etkili oluyor. Sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, trafikte de aksamalar yaşanıyor. Şehir Hatları, yoğun sis sebebiyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini ve İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin durdurulduğunu duyurdu. Kent genelindeki trafik yoğunluğu sabah 07:00 itibarıyla yüzde 33 olarak ölçüldü.
29 Şubat 2024

İstanbul Şişli'deki Mecidiyeköy metrobüs durağı, şüpheli paket ihbarı üzerine boşaltıldı. Durak geçici olarak kapatıldı ve vatandaşlar diğer çıkışlara yönlendirildi. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri tarafından patlatılan paketten boya kutuları çıktı. Durak, incelemelerin ardından tekrar kullanıma açılacak.
3 Kasım 2023

Şehir Hatları AŞ, 23-24 Eylül tarihlerinde, 11.00-16.00 saatleri arasında Haliç'te düzenlenecek olan 'Haliç Su Sporları Merkezi Optimist Yarışları' nedeniyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Eyüpsultan-Üsküdar, Üsküdar-Eyüpsultan, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Hasköy-Sütlüce-Eyüpsultan ve Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüpsultan hatları bulunuyor.
22 Eylül 2023

Artvin-Hopa karayolunun Hopa istikameti, şiddetli yağış nedeniyle çöktü ve ulaşıma kapandı. İki gündür devam eden şiddetli yağışlar, Hopa Sanayi Sitesi Yanmış Köprü bölgesinde yolun çökmesine neden oldu. Ulaşım, yolun Artvin istikametinde gidiş-geliş olarak sağlanıyor. Ayrıca, heyelanlar nedeniyle kapanan 32 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor ve Arhavi'de su kesintisi devam ediyor.
17 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattının yapımına başlanacağını duyurdu. Bu kapsamda Bayrampaşa Meydanı yarından itibaren kapalı olacak. 3,2 kilometre uzunluğundaki tramvay hattında beş istasyon bulunacak ve yolculuk süresi 7,45 dakika olacak. Hattın 2027'de hizmete girmesi planlanıyor.
24 Temmuz 2024

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve fırtına, çeşitli bölgelerde hasara yol açtı. Eyüpsultan'da bir evin duvarı toprak kayması sonucu yıkıldı ve içeri toprak doldu. Fatih'te tarihi bir binada kısmi çökme oldu ve itfaiye ekipleri arama yaptı. Esenyurt ve Ümraniye'de su baskınları yaşandı, yollar ve dükkanlar zarar gördü.
30 Kasım 2023

Zeytinburnu'nda Marmaray raylarında çalışan TCDD işçisi Vedat Güçtekin, trenin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Marmaray'ın resmi açıklamasında seferlerin gecikmesine neden olan bu olay 'teknik bir sebep' olarak ifade edildi. Bu ifade, Twitter üzerinde kullanıcılar ve çeşitli gruplar tarafından tepkiyle karşılandı. Tepkilerde, iş cinayeti olarak nitelendirilen olayın ve Vedat Güçtekin'in adının geçmemesi eleştirildi.
14 Haziran 2023

İstanbul'da Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Mimarsinan İstasyonu hizmete girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, istasyonun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda açıldığını ve Kirazlı-Halkalı Metrosu ile entegrasyon sağlanacağını açıkladı. Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı, Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerini birbirine bağlayarak 11 istasyona ulaştı.
30 Ağustos 2024

Ankara'da öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağışlar, özellikle Çankaya, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde metro girişlerini ve alt geçitleri su bastı. Metro seferleri durdurulurken, Ayaş yolu trafiğe kapatıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, su tahliye çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Yağışlar bazı ilçelerde dolu şeklinde etkili oldu ve bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
8 Haziran 2024

İstanbul'da etkili olan sağanak nedeniyle Esenyurt'ta Haramidere'nin istinat duvarı çöktü. Olay sonucunda Evren Oto Sanayi Sitesi'nin bir kısmı sular altında kaldı. İlçede daha önce yaşanan sel felaketinin ardından İSKİ tarafından başlatılan ıslah çalışması kapsamında yapılan beton bloklar parçalandı ve dere yatağına düştü. Ekipler, tahliye çalışmalarına devam ediyor.
1 Ekim 2023

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksaklık yaşandığını duyurdu. Üstün, bu sorunun yazılım kaynaklı olduğunu ve dünya çapında birçok sektörü etkilediğini belirtti. THY, sorunun giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını ve operasyonların kademeli olarak normale döndüğünü açıkladı. Yaşanan aksaklıktan dolayı yolculardan özür dilendi.
19 Temmuz 2024
İşaretlediklerim