Mersin'in Mut ilçesinde bir çöp konteynerinde bebek cesedi bulunması üzerine başlatılan soruşturmada iki kişi tutuklandı. Meydan Mahallesi'nde atık toplayan bir kişi tarafından 24 Eylül'de bulunan kız bebek cesediyle ilgili olarak üç kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan bebeğin annesi Y.Ç. ve onun annesi F.Ç. tutuklanırken, F.Ç'nin babası M.Ç. adli kontrolle serbest bırakıldı.
26 Eylül 2024

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman M2 metrosunda yabancı uyruklu bir çocuğu döven 41 yaşındaki D.A. tutuklandı. Olayın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldıktan sonra polis tarafından incelendi ve D.A. gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, D.A.'nın 'Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı basit yaralama ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından tutuklandığını açıkladı.
30 Ağustos 2024

İzmir'in Bornova ilçesinde Vesim Ş. isimli bir baba, yaşları iki, dört ve 14 olan üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü ve 11 yaşındaki bir çocuğunu yaraladı. Olay, Çınar mevkisine yakın bir arazide gerçekleşti. Baba Vesim Ş.'nin eşiyle boşanma aşamasında olduğu öğrenildi. Yaralı çocuk ve intihara kalkıştığı iddia edilen baba hastaneye kaldırıldı.
27 Ağustos 2024

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman M2 metrosunda yabancı uyruklu bir çocuğu döven 41 yaşındaki D.A. gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili görüntülerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince incelendiğini ve zanlının tespit edilerek yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, çocuklara yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.
29 Ağustos 2024

Muğla’nın Yatağan ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili olarak baba ve oğlu gözaltına alındı. Yangının, Yava Mahallesi’nde şüpheli M.Ş ve oğlu İ.Ş’nin arı kovanlarına körükle duman vermeleri sırasında çıktığı belirtildi. Jandarma ekipleri baba ve oğlunu gözaltına alırken, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.
18 Ağustos 2024

Yalova’nın Altınova ilçesinde, Hersek Plajı’nda ailesiyle birlikte denize giren bir çocuk, şişme yüzme simidiyle akıntıya kapılarak açık denize sürüklendi. İhbar üzerine Altınova Belediyesi’ne bağlı cankurtaranlar olay yerine sevk edildi. Yaklaşık 700 metre sürüklenen çocuk, cankurtaranlar tarafından tekneye alınarak kurtarıldı.
23 Ağustos 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde beş yaşındaki Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddia edilen Suriye uyruklu bir şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından kentte toplanan kalabalık, araçları ters çevirip yabancı uyruklu vatandaşlara ait iş yerlerini yaktı. Polis, kalabalığı dağıtmak için TOMA araçlarıyla müdahale etti. Kayseri Valiliği, çocuğun koruma altına alındığını ve olayın titizlikle takip edildiğini duyurdu.
1 Temmuz 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra annesiyle birlikte önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı. Bu olayın ardından soruşturma başlatılmış ve Baba Bülent Cihantimur'un çalışanı Ayşe Ceren S., kaçışa yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Ancak son gelişmelerle Ayşe Ceren S. tahliye edildi. Adalet Bakanlığı, Tok ve oğlunun iadesi için sürecin başlatıldığını duyurdu, fakat henüz bir gelişme yaşanmadı.
18 Nisan 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde dört çocuk, bir çocuğu öldürme suçlamasıyla tutuklandı. Olay, 17 Ağustos'ta Ayazağa Mahallesi'nde bir kavga ihbarı üzerine polisin müdahalesiyle ortaya çıktı. Kavgada yaralanan Emir K., hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Polis, kavgaya karıştığı tespit edilen dört çocuğu gözaltına aldı ve sosyal medyada yaşanan atışmaların kavgaya neden olduğunu belirledi.
21 Ağustos 2024

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık, İstanbul Beykoz'da meydana gelen trafik kazasında bir çocuğun ölümüne neden olduktan sonra serbest bırakıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dosyada bir hata varsa itiraz yoluyla düzeltileceğini belirtti. Tunç, yargının vereceği kararla ilgili yorum yapmanın doğru olmadığını ifade etti.
13 Temmuz 2024

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran olayı, Türkiye'de çocuk istismarı ve şiddet konusunu yeniden gündeme getirdi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, olayın aile içi organize bir suç olduğunu ve medyanın bu tür olayları ele alış biçimini eleştirdi. Özkan, çocuk kayıplarının önlenmesi için daha etkili önlemler alınması gerektiğini vurguladı ve devletin bu konuda daha aktif rol alması gerektiğini belirtti.
15 Eylül 2024

17 yaşındaki Timur Cihantimur, annesine ait araçla İstanbul'da bir gruba çarparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Annesi Eylem Tok tarafından yurt dışına kaçırılan Timur'un babası Bülent Cihantimur, 'suçluyu kayırma' suçundan ifade verdi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bülent Cihantimur, oğlunun ve Eylem Tok'un yurt dışına kaçışı hakkında bilgi verdi ve oğlunun Türkiye'ye dönmek istediğini belirtti.
15 Mart 2024

Eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki evlerinde anneannesi Leyla Çetiner'i vurarak öldürdü. Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve olayın aileyi derinden sarstığını belirtti. Şener, oğlunun işsizlik ve düşük maaş gibi sorunlar nedeniyle psikolojik sıkıntılar yaşadığını ve bu durumun medyada şahsıyla hesaplaşma aracı haline getirildiğini ifade etti. Olayın ardından Şener, ailelerinin acısına saygı gösterilmesini istedi.
1 Ağustos 2024

Malatya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sırasında, bir çocuk balonuyla yanlışlıkla bir drone'a çarptıktan sonra bir yetişkin tarafından tekmelenmiştir. Olay, sosyal medyada yayıldıktan sonra büyük tepki toplamış ve çocuğun ailesi şikayetçi olmuştur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatıyla olaya müdahil olmaya karar vermiş ve mağdur çocuk ile ailesine psikososyal destek sağlanacağını açıklamıştır.
25 Nisan 2024

Muş'ta Alparslan 1 Baraj Gölü'ne serinlemek için giren beş kişi boğularak hayatını kaybetti. Olay, Bostankent Köyü'nde meydana geldi ve ölenlerin aynı aileden olduğu belirtildi. AFAD Su Altı Arama ve Kurtarma ekibi tarafından yapılan arama sonucunda, Yasin (18), Edanur (20), Rabia (13), Fatma Karakay (22) ve Eylül Tekin (15) isimli kişilerin cansız bedenlerine ulaşıldı.
9 Ağustos 2024

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, yedi ev sahibi, evlerinin önündeki plajda deniz çayırlarını kepçeyle söktürdükleri için soruşturma altına alındı. Ev sahipleri, çocukların hastalanmaması için bu işlemi yaptıklarını savundu. Ancak uzmanlar, deniz çayırlarının korunması gerektiğini ve bu tür müdahalelerin deniz ekosistemine zarar verdiğini belirtti. Marmara Denizi'nin özel çevre koruma bölgesi ilan edilmesinin ardından, her türlü kıyısal işlemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iznine tabi olduğu vurgulandı.
1 Temmuz 2024

Mersin'in Bozyazı ilçesinde emekli öğretim görevlisi Selahattin Doludeniz'in cesedi, 14 Eylül'de çöplük alana bırakılan bir varilde bulundu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan oğlu Orkun Doludeniz, polisteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Zanlı, ifadesinde babasını evde hareketsiz yatarken bulduğunu ve cesedi ticari taksiyle çöplük alana götürdüğünü iddia etti. Selahattin Doludeniz'in kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belirlenecek.
16 Eylül 2024

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklanan anne Yüksel Güran'dan ağız ve diş yapısına ilişkin örnekler alındı. Bu örnekler, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek ve Narin'in ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırık iziyle karşılaştırılacak. Soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştı. Narin'in cesedi, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu.
14 Eylül 2024

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeninin bulunmasının ardından birçok kentte adalet talebiyle eylemler düzenlendi. Diyarbakır, İstanbul, Van ve Adana'da yapılan protestolarda, cezasızlık politikaları ve çocukların korunması için yeterli önlemlerin alınmaması eleştirildi. Diyarbakır'da polis, yürüyüş yapmak isteyen gruplara müdahale etti ve İstanbul'da dokuz kişi gözaltına alındı. Eylemlerde, çocukların güvenliği ve adaletin sağlanması için hükümetin politikaları eleştirildi.
8 Eylül 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlunun babası Bülent Cihantimur, 'suçluyu kayırma' suçlamasıyla İstanbul Adliyesi'ne ifade vermek üzere geldi. Tok'un oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olmuş, ardından annesiyle birlikte önce Mısır'a sonra ABD'ye kaçmıştı. Adalet Bakanlığı iade sürecini başlatmış, Cihantimur ve diğer bir kişiye yurtdışına çıkış yasağı konmuş, bir çalışan ise tutuklanmıştı.
15 Mart 2024
İşaretlediklerim