İstanbul’un Kadıköy ilçesinde Yargıtay Savcısı Necip Cem İşçimen, Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izledikten sonra gişe sırasında saldırıya uğradı. Saldırıyla ilgili olarak yakalanan T.T.İ. adli kontrolle serbest bırakıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Diğer şüpheli E.G. ise hala aranıyor.
2 Eylül 2024

Diyarbakır’ın Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, Sur ilçesine bağlı Çarıklı mahallesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırı sırasında Güler yara almadı. Olayın ardından saldırganların yakalanması için çalışmalar başlatıldı. Saldırı, akşam saatlerinde Dr. Güler'in Diyarbakır'a döndüğü sırada gerçekleşti.
5 Temmuz 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi üzerine olaylar yaşandı. Fenerbahçeli futbolcular, sahadan güçlükle ayrıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşananlarla ilgili kimlik belirleme çalışmalarının ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, takımının tribün saldırısına uğradığını belirtti.
18 Mart 2024

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin tüm yönleriyle soruşturulduğunu ve karanlıkta kalan hiçbir şeyin kalmayacağını ifade etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı.
11 Ocak 2023

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Emrecan Uzunhan, bir trafik kazası sonrasında F.B. isimli bir kişi tarafından darp edildi. Olay sonrası polis ekipleri tarafından F.B. gözaltına alındı. Beşiktaş kulübü, Uzunhan'ın Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nde tedavi altına alındığını ve uyluk arka adale grubu tendon yapışma bölgesinde 4'üncü derece hasar tespit edildiğini açıkladı.
22 Temmuz 2023

İstanbul'un Avcılar ilçesinde sahne aldığı mekandan çıkan şarkıcı Erkan Doğanay, gri renkli bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Karnına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla yaralanan 20 yaşındaki şarkıcı, önce özel bir hastaneye, ardından tıbbi olanakların yetersiz olması sebebiyle Başakşehir Çam Sakura Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
16 Temmuz 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili olarak, cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı'yı Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş yeniden gözaltına alındı. Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın özel kalem müdürü olduğu iddia edilen Emre Y. ve avukat Serdar Öktem de gözaltında. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 15 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştır.
25 Ocak 2023

CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e yönelik suikast girişimi, şüpheli Y.C.A.'nın belediye önünde silahına mermi yerleştirirken yakalanmasıyla önlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Suikast girişiminin nedenine ilişkin detaylar, emniyetin soruşturmasının sonucunu bekliyor. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olayı kınayarak, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.
21 Mart 2023

İstanbul Çağlayan'daki Adliyesi önünde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan sivillerden biri olan Dilfiraz Karataş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Saldırı, öğle saatlerinde meydana geldi ve iki saldırgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Saldırıda üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı.
6 Şubat 2024

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıdan önce yakınlarına endişelerini dile getirdiği ve 'kalemimin kırmışlar' dediği belirtiliyor. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin olaya sessiz kalmasını eleştirerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ateş'in ölümüne şaşıran olmadığını ve siyasi çevresindeki kişilerin olayın arkasında kimlerin olduğunu bildiğini iddia ediyor.
2 Ocak 2023

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde, Şehit Rüstem Demirbaş Parkı’ndaki bir çay bahçesinde beş kişiyi bıçaklayan Arda K. polis tarafından gözaltına alındı. Saldırganın kafasında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleği olduğu belirtildi. Yaralılar Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı ve ikisinin hayati tehlikesi olduğu bildirildi. Arda K.'nın saldırıyı oynadığı bilgisayar oyununun etkisinde kalarak gerçekleştirdiği iddia edildi.
12 Ağustos 2024

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e saldıran firari E.G, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek teslim oldu. İşçimen, Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izledikten sonra gişe sırasında saldırıya uğramıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurmuştu. Polis, saldırganlardan T.T.İ'yi yakalamış ve adli kontrolle serbest bırakmıştı.
2 Eylül 2024

İstanbul'un Çağlayan semtinde bulunan adliyede silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, adliye girişindeki polis kontrol noktasında meydana geldi ve iki saldırgan polis tarafından öldürüldü. Saldırı sonucunda üçü polis olmak üzere altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C üyesi olduğunu belirtti ve saldırının ardından 25 adrese operasyon düzenlenerek 40 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
6 Şubat 2024

Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir kafede meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olay, İmam Alim Sultan Caddesi'nde gerçekleşti ve akrabalar arasındaki husumet nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor. Polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yaralanan 16 yaşındaki Murat K.'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.
1 Ocak 2023

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadığı maç sonrası yaşanan taraftar saldırıları ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bu olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara Twitter üzerinden cevap verdi. Maçta Fenerbahçe oyuncularına ve teknik ekibe fiziksel saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşananların organize olduğunu ve gerekirse bir alt lige düşmeyi göze aldıklarını belirtti.
19 Mart 2024

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrası gözaltına alınan 96 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis olmak üzere toplamda yedi kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamış ve 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini belirtmişti.
9 Şubat 2024

İstanbul Ataşehir'deki CHP seçim temsilciliğine sekiz kişi tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda parti flamaları kesildi, camlara yazı yazıldı ve havaya ateş açıldı. Polis, altı kişinin flamaları kesip camlara yazı yazdığını ve plakasız bir motosikletteki iki şüphelinin havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaştığını belirledi. Canan Kaftancıoğlu'nun paylaştığı fotoğraflarda camlara 'AKP' yazıldığı görülüyor. Soruşturma devam ederken, olay yerinde üç kurusıkı silah kovanı bulundu.
19 Nisan 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Soruşturma kapsamında iki yeni şüpheli A.A. ve Ç.Z. gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
24 Ocak 2023

Ankara'da geçen yıl temmuz ayında Alevilerin kutsal saydığı Muharrem Orucu'nun ilk gününde beş cemevine düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma ayrıntıları ortaya çıktı. Saldırgan Ahmet Ozan Karaca'nın telefonundan tabanca fotoğrafı çıktı ve üç şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeni Şafak gazetesinin iddia ettiği 'örgüt' bağlantısına dair bir bilgi yer almadı. Saldırılar sonrası gözaltına alınan diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Karaca'nın akıl sağlığıyla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıların mağdurları olan cemevleri iddianamede müşteki olarak yer almadı.
16 Ocak 2023

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bahçelievler'deki seçim irtibat bürosuna silahlı saldırı girişimi olduğunu açıkladı. İstanbul Valiliği, binanın üst katlarına dört mermi isabet ettiğini bildirdi. Saldırı, dün akşam saat 22:20 sıralarında gerçekleşti ve motosikletteki iki şahıstan birinin havaya beş el ateş ettiği belirlendi. Olay yerinde beş adet kovan bulunurken, şüphelilerin yakalanması için çalışmalar başlatıldı.
22 Nisan 2023
İşaretlediklerim