Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine karşı 'kindar, öfkeli ve düşmanca' davranışlarının sebebini açıklayacağını belirtti. Demirtaş, açıklamanın detaylarını yarın saat 19.00'da yapacağını ifade etti. Erdoğan'ın geçmişte muhalefete ve eleştirenlere yönelik kullandığı sert ifadeler ve hakaretler makalede hatırlatıldı.
30 Nisan 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partinin lideri Devlet Bahçeli'nin sosyal medyada paylaştığı ve çeşitli spekülasyonlara neden olan video hakkında açıklamalarda bulundu. Yalçın, videonun AKP veya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir mesaj içermediğini, bunun yerine MHP'den ayrılarak İYİ Parti'yi kuran Meral Akşener ve ekibine bir gönderme olduğunu belirtti. Ayrıca, Bahçeli'nin sağlık durumu ve ameliyat geçirdiği için 23 Nisan gösterilerine katılamadığı bilgisini de paylaştı.
26 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da düzenlenen bir açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'nı ve özellikle CHP'yi eleştirdi. Bahçeli, CHP ve ittifak ortaklarının geçmişteki tezkere oylamalarında terörle mücadeleye ve Mavi Vatan'daki haklara karşı olduklarını iddia etti. Ayrıca, ittifakın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma ve Afrin'i geri alma vaatlerine atıfta bulunarak, bu vaatleri 'hainlik' olarak nitelendirdi ve bu kişilerin en fazla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alabileceklerini ya da vücutlarına mermi alabileceklerini söyledi.
6 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik eleştirilerde bulundu. Depremle ilgili AFAD verileri ve kendi açıklamaları arasındaki çelişkiye değindi. Deprem bölgesindeki konut inşaatları ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Muhalefeti beceriksizlikle suçladı ve askeriye, jandarma, polis hakkında yapılan eleştirilere tepki gösterdi. İmarla ilgili yasal düzenlemelerin gündemde olduğunu ve HDP'ye yapılan ziyaretleri eleştirdi. Ayrıca Muharrem İnce'nin açıklamalarına karşılık verdi.
29 Mart 2023

Yaşar Aydın, Cumhur ittifakı içinde uzun süredir devam eden gerilimi ve bu gerilimin CHP ile olan ilişkisini ele alıyor. Meral Akşener’in Saray’a gitmesi, Sinan Ateş cinayeti, Bahçeli’nin ve Dervişoğlu’nun Meclis Grup konuşmaları gibi olaylar, Türkiye’nin siyasi rotasına dair ipuçları veriyor. Erdoğan’ın CHP’yi ziyareti ve Hürriyet gazetesinin manşetleri, iktidar elitlerinin mevcut durumun sürdürülebilir olmadığının farkında olduğunu gösteriyor. Bahçeli’nin Erdoğan’a verdiği mesaj ise ittifak içindeki gerilimi daha da belirgin hale getiriyor.
13 Haziran 2024

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan seçim sonuçlarını değerlendirerek, iktidarın milli ve dini sembollerle gerçek sorunları örtbas ettiğini ve bir tehdit algısı yaratarak gündemi meşgul ettiğini ifade etti. Davutoğlu, iktidarın din ve vicdan özgürlüğü ile terörle mücadele kaygıları üzerinden bir korku iklimi oluşturduğunu ve bu durumun vatandaşların mevcut sorunları görmezden gelmesine neden olduğunu belirtti. Ayrıca, iletişim kanallarının kendilerine kapalı olması sebebiyle vatandaşlara yeterince ulaşamadıklarını dile getirdi.
29 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti üzerinden ülkücü harekete yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi ve 'hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz' dedi. Bahçeli, Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’ın tutuklanıp yerine kayyım atanmasından dolayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı tebrik etti. Ayrıca, terörist belediye başkanları ve milletvekillerine karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti. Bahçeli, normalleşme tartışmalarına da 'bölünme ve ayrılmada mı yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz' diyerek katıldı.
4 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında eski yol arkadaşları olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Şehir Üniversitesi ile ilgili usulsüzlük yapmakla ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı iş bilmezlikle suçladı. Erdoğan, Davutoğlu için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kullandığı 'Serok Ahmet' ifadesini anımsatarak, üniversitenin başarısız olduğunu ve yolsuzluklar nedeniyle devlet tarafından alındığını belirtti. Babacan'a ise Baykar ile ilgili sözleri nedeniyle çıkışarak, onun rekabeti anlamadığını ve kendi işine devam etmesi gerektiğini ifade etti.
18 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Van'da düzenlenen bir mitingde muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, geçmişte petrol kuyularının betonlandığını iddia ederek, şimdi bu kuyuların açıldığını ve Gabar'ın terörle değil, petrol zenginliğiyle anılacağını belirtti. Ayrıca, CHP, İYİ Parti ve HDP'yi LGBT destekçisi olmakla suçladı ve Ak Parti ile MHP'nin aile kutsiyetine inandığını vurguladı. Kürt vatandaşlara Kandil'dekilere itibar etmemeleri çağrısında bulundu.
5 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda, anket sonuçlarına deprem nedeniyle güvenilmemesi gerektiğini ifade etti. Meydanlardan aldıkları tepkilerin olumlu olduğunu ve halkın kendilerine 'yürüyün' dediğini vurguladı. Ayrıca, muhalefetin siyasi ahlakını eleştirerek, seçim sürecinde mitingler ve açılışlar yapmaya devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, terör örgütlerine ve Diyarbakır'da yaşanan olaylara da değinerek, muhalefetin ülkeyi terör örgütlerine teslim etmeye çalıştığını iddia etti.
13 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, deprem sonrası zarar gören Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bir miting düzenledi. Bu miting için Kırıkhan Kaymakamlığı'nın kamu personeline katılım emri verdiği öne sürüldü. Erdoğan mitingde yaptığı konuşmada, deprem bölgesine yapılan yardımlar ve çalışmalar hakkında bilgi vererek, yaşanan sıkıntılardan dolayı halktan 'helallik' istedi.
13 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoritesinin sarsıldığını ve bu durumda gözünü karartarak çılgınca şeyler yapabileceğini ifade etti. Demirtaş, halka korkmamaları ve geri adım atmamaları çağrısında bulundu. Ayrıca, depremzedeleri yalnız bırakmama ve şehirleri yeniden inşa etme konusunda dayanışma vurgusu yaptı.
12 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hür Dava Partisi'ne (HÜDA-PAR) destek verdiğini ve partinin terörle ilişkisi olmadığını, yerli ve milli bir yapı olduğunu belirtti. AKP'nin seçimler öncesi ittifakını genişletme çabası içinde HÜDA-PAR ile görüşmeler yaptığı ve bu görüşmelerin olumlu ilerlediği AKP kulislerinde konuşuluyor. HÜDA-PAR, geçmişte Hizbullah örgütü ile bağlantılı olarak biliniyor ve şeriatla yönetilen bir Kürdistan kurma amacı da dahil olmak üzere silahsız siyaset yapmayı hedefliyor.
22 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, VOA Türkçe muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu'na öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş hakkında soru sorulduğunda sert bir tepki göstererek 'İşine bak' demiş ve bu durum tartışma yaratmıştır. Aynı gazeteciyle 2015 seçimleri öncesinde yapılan bir röportajda Bahçeli'nin, şimdiki ittifak ortağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bahçeli'nin gazeteciyi azarladığı olay sonrasında, TBMM Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali'nin gazeteciyi tartakladığı iddia edilmiştir.
25 Ocak 2023

Arslan Bulut, Erdoğan'ın 15 yıllık Suriye politikasının iflas ettiğini savunuyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Milli Güvenlik Kurulu'nun açıklamaları, Türkiye'nin Suriye'deki terör örgütlerine karşı daha aktif bir askeri işbirliği yapması gerektiğini vurguluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Suriye'nin kuzeyinde bir 'teröristan' devletinin kurulmasına izin vermeyeceklerini belirtiyor. Bulut, ABD'nin PKK/YPG'ye verdiği destek ve Türkiye'nin bu konudaki tutumunu eleştiriyor.
31 Mayıs 2024

Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonrasında Türkiye'nin birçok siyasi lideri afet bölgesine giderek incelemelerde bulundu ve destek mesajları yayınladı. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremden bir gün sonra Twitter üzerinden OHAL ilanını destekleyen ve taziye mesajları içeren bir paylaşım yaptıktan sonra herhangi bir ziyarette bulunmadı ve beş gündür herhangi bir açıklama yapmadı. Diğer siyasi liderlerin aksine sahaya inmeyen tek lider olarak dikkat çekiyor.
12 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Millet İttifakı'nı hedef alarak yaptığı ölüm tehdidine, ittifakın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yanıt verdi. Bahçeli, ittifak üyeleri için 'ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar' ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Mafyalar, militanlar, SADAT'çılar, 5'li çeteler, domuz bağcılar bir araya geldi, Türkiye'yi tehdit ediyor. Bunları ilk turda tarihin çöplüğüne gömeceksin genç, sonra da Bay Kemal hepsini ait oldukları yere gönderecek. Sana söz!' şeklinde karşılık verdi.
6 Mayıs 2023

Barış Terkoğlu'nun yazısında, MHP'nin 17-25 Aralık Yolsuzluk Süreci'ne verdiği destek ele alınıyor. MHP, bu süreçle ilgili bir kitap bile çıkarmış ve Devlet Bahçeli, bu olayın unutulmayacağını belirten bir önsöz yazmış. Bahçeli, 17-25 Aralık operasyonlarının adaletin bir gereği olduğunu ve bu operasyonların hedefinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etmiş. Yazıda, Bahçeli'nin o dönemdeki İçişleri Bakanı'na yönelik eleştirileri de yer alıyor.
16 Mayıs 2024

CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Refah Partili milletvekili Şevki Yılmaz'ın Osmanlı hakkındaki sözleri ve İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak'ın 15 Temmuz darbesiyle ilgili tweet'i üzerinden sessiz kalmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin geçmişteki cesur konuşmalarına atıfta bulunarak, şimdi Atatürk'e dil uzatanlara karşı sessiz kaldığını belirtti ve Türkiye'nin yönetim şekli ile ilgili tartışmaların 29 Ekim 1923'te son bulduğunu vurguladı.
21 Şubat 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin ikinci turunda kritik bir konumda olan ve destek talepleriyle gündeme gelen Sinan Oğan için 'fırsatçı aciz' ifadesini kullandı. Bahçeli, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, siyasi gücünü abartan ve siyaseti pazarlık konusu haline getiren kişilerin milli ve ahlaki değerlerle bağdaşmadığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin kutuplaşmaya değil, kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu ve 85 milyon Türk vatandaşının birlik olması gerektiğini vurguladı.
18 Mayıs 2023
İşaretlediklerim