İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. 06.00'dan kutlama programı bitimine kadar Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve çevresindeki birçok yol trafiğe kapatılacak. Alternatif güzergahlar olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi ve D 100 kara yolu gibi yollar önerildi. Bu düzenlemeler, kutlamaların sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yapıldı.
28 Ağustos 2024

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla İstanbul'da uygulanacak ulaşım kısıtlamalarını duyurdu. Taksim Meydanı ve çevresine ulaşım sağlayan birçok metro, tramvay ve otobüs hattı geçici olarak hizmet dışı bırakılacak. Ayrıca, Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolcu ve araç taşınacak, ancak Anadolu yakasından Avrupa yakasına bazı iskelelerden yolcu ve araç taşınmayacak. Güvenlik önlemleri kapsamında, çöp konteynırları kaldırılacak ve muhtemel yürüyüş güzergahları temizlenecek.
30 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin kararıyla İSPARK otopark ücretlerine yüzde 57'ye varan oranda zam yapıldı. Zam, birinci ve ikinci bölgedeki kapalı katlı ve açık otoparklarda, üçüncü bölgedeki otoparklarda ve yol kenarı otoparklarda uygulanacak. Ayrıca orman, koru ve mesire alanlarına giriş-çıkış ücretleri ve yıllık bisiklet kiralama ücreti de artırıldı. Yeni tarifeler 31 Aralık 2023'e kadar geçerli olacak.
12 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) üniversite öğrencilerine hizmet veren yurtlarına başvurular başladı. Bu yıl 5 bin 191 yatak kapasitesiyle hizmet verecek yurtlara online olarak başvurulabilecek. Başvurular için belirlenen süre yedi gün olacak ve başvuru sonuçları aynı web sitesinden duyurulacak. Yurtlarda sabah ve akşam yemeği imkanı olacak ve bu yılki ücretin kahvaltı ve akşam yemeği dahil 1300 lira olması planlanıyor.
21 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Avcılar'daki İBB Sosyal Tesisleri ile Yenibosna durakları arasındaki metrobüs hattında başlatılan 'beyaz yol' beton kaplama çalışması devam ediyor. Bu çalışma nedeniyle Beşyol durağı Beylikdüzü yönünde yarın saat 18.00'den itibaren geçici olarak kapatılacak ve 30 Ağustos Cuma günü 06.00'da tekrar açılacak. Ayrıca, Florya durağı da 24 Ağustos'tan itibaren kapalı olup, yarın saat 06.00'da tekrar hizmet vermeye başlayacak. Çalışmalar nedeniyle D-100 kara yolunda trafik yoğunluğu yaşanıyor.
26 Ağustos 2024

İstanbul Valiliği, 1-20 Eylül tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 135 bin 309 araca toplam 204 milyon 931 bin 154 lira ceza kesildiğini açıkladı. Okulların açılmasıyla birlikte trafikteki olası aksamaların önüne geçebilmek için denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi. Denetimlerde 8 bin 6 araç trafikten men edildi. En çok rastlanan ihlaller arasında duraklama ihlalleri ve yasak park, aşırı hız ve sürücü belgesiz araç kullanma yer aldı.
21 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) katılacak öğrenciler ve öğretim görevlilerinin, sınav belgelerini göstermeleri halinde, entegrasyona dahil toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabileceklerini duyurdu. Bu uygulama, sınav günü gerçekleşecek.
15 Temmuz 2023

İstanbul'un Şişli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sebebiyle 21 Nisan Pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlendi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 11.00-17.00 saatleri arasında kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları açıkladı.
19 Nisan 2024

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama provaları nedeniyle 27 Ağustos Pazar günü sabah saat 06:00'dan itibaren Vatan Caddesi ve bağlantılı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollara alternatif olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi'nin kullanılabileceği belirtildi.
26 Ağustos 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'un çeşitli bölgelerinde birçok yol trafiğe kapatılacak. Fatih, Beyoğlu ve Şişli başta olmak üzere birçok ilçede ana arterler ve köprüler kullanıma kapatılacak. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergahlar belirlendi ve duyuruldu. Kapatılacak yollar arasında İstiklal Caddesi, Barbaros Bulvarı ve D-100 gibi önemli yollar bulunuyor.
30 Nisan 2024

İstanbul Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve bağlantı yolları tören süresince trafiğe kapalı olacak. Trafik akışı için Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi gibi alternatif yollar belirlendi. Ayrıca, Hal Yolu Güney istikameti Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapatılacak ve trafik akımı yan yola yönlendirilecek.
28 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattının yapımına başlanacağını duyurdu. Bu kapsamda Bayrampaşa Meydanı yarından itibaren kapalı olacak. 3,2 kilometre uzunluğundaki tramvay hattında beş istasyon bulunacak ve yolculuk süresi 7,45 dakika olacak. Hattın 2027'de hizmete girmesi planlanıyor.
24 Temmuz 2024

Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında gerçekleştirilen hat bakım çalışmaları sebebiyle, seferlerde geçici bir düzenlemeye gidildi. Bugün saat 06:00'dan 10:00'a kadar Yenikapı ile Otogar istasyonları arasında hizmet verilirken, Otogar ile Atatürk Havalimanı istasyonları arasında ücretsiz İETT otobüsleriyle seferler sağlandı. Saat 10:00 itibarıyla Otogar-Atatürk Havalimanı arası seferlerin gecikmeli olarak işletilmeye başlandığı ve 13 Kasım Pazartesi günü saat 06:00'dan itibaren seferlerin normale döneceği açıklandı.
12 Kasım 2023

Bu yıl Ramazan Bayramı nedeniyle 10-12 Nisan tarihleri arasında dokuz günlük bir tatil ilan edildi. Bu süre zarfında, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasına göre, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait olan köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. Bu uygulama, bayram tatilini fırsat bilerek seyahat etmek isteyen vatandaşlar için kolaylık sağlayacak.
4 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öğrenci yurtlarına yapılan başvuru sonuçları açıklandı. Asil ve yedek isim listesi yurtsonuc.ibb.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı. İBB yurt ön kayıtları 28-30 Ağustos 2024 arasında yapılacak. Yedek listeden barınma hakkı kazanan öğrencilere 2 Eylül-4 Eylül 2024 arasında SMS ile bilgi verilecek. İBB yurt kesin kayıtları ise 9-11 Eylül 2024 arasında yapılacak. Yurtların bu yılki ücreti kahvaltı ve akşam yemeği dahil 1950 lira olarak belirlendi.
28 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT, İstanbul'un çeşitli plajlarına otobüs hizmeti vereceğini duyurdu. Kilyos, Şile, Florya, Caddebostan, Riva ve Silivri gibi plajlara bir günde 205 otobüsle bin 815 sefer düzenlenecek. Açıklamada, plajlara seferlerin artarak devam edeceği belirtildi.
6 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam kararı aldı. Taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, indi-bindi ücreti 70 lira oldu. Minibüslerde en kısa mesafe ücreti 7 liradan 12 liraya çıkarıldı. Okul servis ücretleri ve personel servisi ücretleri de zamlandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki taksiciler, zammı kabul etmediklerini belirterek toplantıyı terk etti.
8 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Şehir Hatları'na bağlı üç deniz dolmuşu, İstinye-Küçüksu ve Beykoz-Sarıyer hatlarında seferlere başlayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, deniz ulaşımında hat ve sefer sayılarının artırılacağını belirtti. Yeni deniz dolmuşları, çevre dostu ve düşük emisyonlu olarak tasarlandı. İlk yedi deniz dolmuşunun üretimine mart ayında başlanmış olup, şu ana kadar üç tanesi tamamlandı.
9 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 16 Mayıs'tan itibaren ücretsiz HPV aşısı uygulamasını başlatacağını duyurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, uygulamanın HPV kaynaklı kanser vakalarının artışına karşı bir önlem olduğunu belirtti. 9-26 yaş aralığındaki vatandaşlar, İBB'nin internet sitesinde yer alan başvuru formu üzerinden aşı için başvuruda bulunabilecekler.
14 Mayıs 2024

İstanbul Bağcılar'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir toplu açılış töreni dolayısıyla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından belirli yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu. Kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar açıklandı. Trafik kapatma işlemi, etkinlik günü sabah 08.00'den programın sonuna kadar sürecek.
1 Nisan 2023
İşaretlediklerim