Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. İstanbul'da fırtına, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da ise çığ tehlikesi bekleniyor. Güneydoğu, güney ve batı kıyıları parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis olması öngörülüyor. Meteoroloji renk kodları, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı olarak dört farklı seviyede meteorolojik hadiseleri sınıflandırıyor.
10 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve Kars için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Öğle saatlerinden sonra bu bölgelerde yerel kuvvetli yağış beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
24 Temmuz 2023

Ankara'nın merkez ve bazı ilçelerinde etkili olan kuvvetli sağanak ve rüzgar, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Eryaman'da çatılar uçtu, Selanik Caddesi'nde ağaçlar devrildi. Trafikte aksamalar yaşanırken, kavşaklarda su birikintileri oluştu. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, rüzgarın etkisiyle bir koltuğun havada uçtuğu görüldü.
17 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz bölgesinde yarın öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden esmesi beklenen 6 ila 8 kuvvetindeki (50-75 km/saat) fırtına için uyarıda bulundu. Fırtınanın 21 Şubat Salı günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.
19 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa için 'sarı kod' uyarısı yayınlayarak, özellikle gece ve sabah saatlerinde yoğun sis beklendiğini ve bu durumun görüş mesafesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğini bildirdi. MGM'nin günlük tahmin raporunda, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Karadeniz kıyıları ile bazı bölgelerde yağmur ve kar yağışı beklendiği, Marmara'da ise yer yer yoğun sisin olabileceği tahmin ediliyor.
5 Ocak 2023

Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi’ne (NOAA) bağlı Uzay Hava Tahmin Merkezi, son yedi yılın en büyük Güneş patlamasının dün meydana geldiğini bildirdi. Bu patlama, tüm zamanlarda kaydedilen en büyük 17’nci Güneş patlaması olarak kayıtlara geçti. Patlama, ABD yerel saatiyle öğlen 13.00’te gerçekleşti ve Dünya’yı kayda değer ölçüde etkilemedi. X8.7 seviyesinde olan bu patlama, bu sınıftaki en şiddetli patlamalardan biri olarak nitelendirildi.
15 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesinde yarın Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve bu durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
11 Kasım 2023

ABD merkezli uzay teknolojileri şirketi Maxar Technologies, 6 Şubat'ta Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin uydu görüntülerini yayınladı. Şirket, Gaziantep'in İslahiye ilçesinin deprem öncesi ve sonrası uydu görüntülerini paylaştı. Bu görüntüler, depremin yarattığı yıkımın boyutlarını gözler önüne seriyor.
8 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay'ın batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına, Türkiye'nin doğu bölgelerinde ise toz taşınımı beklendiğini duyurdu. Sabah saatlerinde Hatay'ın batı ilçelerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenirken, akşam saatlerinde Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı etkili olacak. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
9 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi'nin çoğu, Çankırı, Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey kesimleri için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Trabzon, Rize, Artvin, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kuzeybatısında yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Ayrıca, İç Ege ve Akdeniz'de hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, depremden etkilenen bölgeler olan Hatay, Adana, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Elazığ ve Kilis için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Rüzgarın bu gece Hatay'da, yarın sabah ise diğer illerin belirli bölgelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. Yer yer 70-90 kilometre/saat hızında fırtınaların olabileceği tahmin ediliyor ve olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.
5 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege'nin kıyıları ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde öğleden sonra yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiği belirtildi. Bu durumun ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
20 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin batısında hafta sonu kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Fırtınanın etkisini cumartesi günü artırması öngörülüyor. Çanakkale, Edirne, İstanbul ve Kırklareli illerinin etkileneceği belirtiliyor. MGM, olası ulaşım aksamaları, çatı uçmaları ve soba ile doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı vatandaşları uyarıyor.
1 Aralık 2023

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Doğu Anadolu Kırık Kuşağı'nın Türkoğlu kolu üzerinde bir kırılma meydana geldiğini ve bu durumun Osmaniye, Adana ve Hatay'ı yüksek riskli bölge olarak etkilediğini belirtti. Ercan, bu bölgelerde orta büyüklükte bir deprem beklenebileceğini ifade etti ancak büyük bir deprem için henüz erken olduğunu vurguladı.
6 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan bazı iller için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaparak sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, bazı ilçelerde ve Muğla genelinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Antalya çevrelerinde de akşam saatlerinden sonra çok kuvvetli yağış tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. İç ve kuzey kesimlerde hava sıcaklığının iki ila beş derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
10 Ocak 2023

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 09.10.2023 Pazartesi günü kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiğini duyurdu. Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak'ta batı ve güneybatı yönlerden 40-60 km/saat hızında, yükseklerde kısa süreli 70-80 km/saat hızında rüzgar bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
8 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı kesimlerinde bu hafta yağış beklendiğini ve sıcaklıkların 2-6 derece arasında artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağını duyurdu. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara'da hava durumu değişiklikleri gözlemlenecek. Ayrıca, Ege ve İç Anadolu bölgeleri ile Batı Akdeniz için toz taşınımı uyarısı yapıldı, bu durumun hava kalitesini düşürebileceği ve görüş mesafesini azaltabileceği belirtildi.
22 Nisan 2024

Saatte 93 bin kilometre hızla ilerleyen 2011 UL21 adlı asteroit, son 125 yılda Dünya’ya en fazla yaklaşan gök cismi olacak. Gökbilimciler, asteroitin dünyaya çarpmayacağını düşünüyor. Dağ büyüklüğündeki asteroitin geçişi internetten ya da iyi bir teleskopla takip edilebilecek ve Youtube’taki canlı yayın 27 Haziran 23.00’da başlayacak. Avrupa Uzay Ajansı, çarpışma olasılığının sıfır olduğunu fakat 2011 UL21’in Dünya’ya çarpması halinde kitlesel yıkıma yol açacağını belirtti.
26 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Kastamonu kıyıları, Kayseri, Niğde, Erzincan, Ardahan ve çevreleri ile Yozgat'ın doğusu, Sivas'ın kuzey ve batısı, Erzurum'un kuzey ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Ayrıca Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına esmesi öngörülüyor.
10 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illeri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
11 Ağustos 2023
İşaretlediklerim