Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu tarafından yayınlanan yeni yönetmelikle, ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı'ndan olumlu görüş alınması zorunlu hale getirildi. Fiyatlar, il genelinde oluşturulacak bir komisyon tarafından değerlendirilecek ve Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşü alındıktan sonra onaylanacak. Bakanlığın olumsuz görüş bildirmesi durumunda ise revize edilen fiyatlar, komisyon toplanmaksızın bakanlığın tekrar değerlendirmesine sunulacak.
14 Mart 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçilerin haklarını anlamalarını sağlamak amacıyla '40 soruda İş Kanunu’nda Ücret' başlıklı bir kitap hazırladı. Kitap, ücret tanımından asgari ücretin ne olduğuna, ücretlerin ödeme şekillerinden fazla çalışma koşullarına kadar birçok konuda bilgi sunuyor. Ayrıca, işçi ve işverenler için temel bir başvuru kaynağı olarak nitelendirilen bu kitap, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından da desteklenmektedir.
30 Nisan 2024

Türkiye'nin en eski sosyal müzakere kurumu olan Çalışma Meclisi, yılda en az bir kez toplanma zorunluluğuna rağmen son on yılda sadece iki kez toplandı. Meclis, çeşitli toplumsal örgütler ve hükümet temsilcilerini bir araya getirerek çalışma hayatı sorunlarını tartışmak için kurulmuş ancak son yıllarda bu işlevini yitirmiş görünüyor. Özellikle başkanlık rejimi sonrası, müzakere ve tartışma mekanizmaları giderek işlevsiz hale gelmiş ve Çalışma Meclisi toplantıları, siyasi şov ve PR çalışmalarına dönüşmüş. Önümüzdeki hafta toplanacak olan 13. Çalışma Meclisi toplantısının da benzer bir şekilde müsamere niteliğinde olacağı belirtiliyor.
22 Nisan 2024
İşaretlediklerim