Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün gerçekleşen aile içi silahlı saldırıda yaralanan altı yaşındaki kız çocuğu hastanede yaşamını yitirdi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren B.Y'nin (29) aynı silahla intihar girişiminde bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.
30 Ağustos 2023

İstanbul'da bir sağlık çetesi, 12 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanıyor. Soruşturmayı yürüten savcı Y.E, makamında ölümle tehdit edildi. Bu olayla ilgili olarak beş kişi tutuklanırken, üç kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Soruşturma, bir annenin bebeğini görememesi üzerine yaptığı şikayetle başladı ve savcının tehdit edilmesiyle derinleşti.
14 Ekim 2024

Ankara Valiliği, internet üzerinden satışa çıkarılan ve daha sonra IŞİD'li bir aileye verilen Ezidi kız çocuğunun koruma altına alındığını duyurdu. Çocuğu kaçıran ve satışa çıkaran kişi ise tutuklandı. Bu durum, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı korumasındaki çocuğun IŞİD'li aileye teslim edildiğinin ortaya çıkması sonrasında yaşandı. Çocuk, 2021'de Ankara'da düzenlenen bir operasyonla kurtarılmıştı.
27 Ekim 2023

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran olayı, Türkiye'de çocuk istismarı ve şiddet konusunu yeniden gündeme getirdi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, olayın aile içi organize bir suç olduğunu ve medyanın bu tür olayları ele alış biçimini eleştirdi. Özkan, çocuk kayıplarının önlenmesi için daha etkili önlemler alınması gerektiğini vurguladı ve devletin bu konuda daha aktif rol alması gerektiğini belirtti.
15 Eylül 2024

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in altı yaşındaki kızı H.K.G.'nin evlendirilmesi davasında, kızın yaşını büyük gösteren doktorun yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan, H.K.G.'nin evlendirildiği Kadir İstekli'ye ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından hapis cezası isteniyor. H.K.G.'nin yaşının büyük gösterilmesi için sahtecilik yaptığı gerekçesiyle üçü kamu görevlisi yedi kişi hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı.
28 Temmuz 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir sitede çalışan M.A. isimli birey, ailevi ve psikolojik sorunlar nedeniyle üç çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti. Polis ekipleri, ihbar üzerine gittikleri dairede dört kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Sancaktepe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve konunun tahkikat altında olduğu belirtildi.
27 Ocak 2023

Avustralya'da eski bir çocuk bakıcısı, 91 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu, istismarı kayda aldığı ve içeriği internette dağıttığı iddiasıyla yargılanıyor. Zanlı, 15 yıl boyunca Avustralya ve yurt dışındaki bir düzine merkezde kız çocuklarını kurban seçtiği iddia ediliyor. Zanlı, çocuklara 246 tecavüz ve 673 saldırı suçlamasıyla karşı karşıya ve suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezası alması bekleniyor. Zanlı, çocuk istismarını kaydetmek ve dağıtmaktan da yüzlerce suçlamayla karşı karşıya.
1 Ağustos 2023

Türkiye'de Discord isimli sosyal medya platformuna erişim, çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik suçlamaları nedeniyle engellendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine alınan bu kararın, 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddesi uyarınca verildiğini açıkladı. İddialar, sosyal medyada kız çocuklarının şantaj ve tehditlere maruz kaldığı yönündeydi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord ve Telegram soruşturmaları kapsamında iki çocuğun ifadelerinin psikolog eşliğinde alınacağını duyurdu.
9 Ekim 2024

14 Ekim 2022'de kabul edilen ve gazetecilik meslek örgütleri tarafından 'sansür yasası' olarak adlandırılan dezenformasyonla mücadele yasası kapsamında, Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir çocuğa cinsel saldırı iddiasını Twitter'da paylaşan gazeteci Sinan Aygül, 'yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla tutuklanmış ve 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Aygül'ün istinaf başvurusu Van Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi tarafından reddedildi ve karar Yargıtay'a taşınacak.
15 Haziran 2023

Diyarbakır Barosu, 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun Diyarbakır Lice'de polisler tarafından alıkonulduğunu ve dövüldüğünü iddia ederek suç duyurusunda bulundu. İddialara göre çocuk, Kürtlere küfretmeye ve İstiklal Marşı'nı zorla okumaya zorlanmış, işkence sonrası ağzı ve elleri bağlanarak bataklığa atılmıştır. Olayla ilgili Diyarbakır Valiliği veya Emniyet'ten henüz bir açıklama yapılmamıştır.
22 Mart 2023

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde asistan hekim olarak çalışan Uğurcan Ağcaoğlu, gördüğü baskı ve mobbing nedeniyle intihar etti. Ailesi, sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor ve gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirtiyor. Ağcaoğlu'nun annesi, oğlunun yaşadığı eziyetlerin diğer asistan hekimler için de son bulmasını istiyor. Soruşturma sürecinin yavaş ilerlemesi aileyi endişelendiriyor.
16 Eylül 2024

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Baba Süleyman Sayın, oğlunun tedavisi için işinden ayrıldı. Sanatçı Haluk Levent ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun çabalarıyla anne kısa süreliğine oğluyla görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yusuf'un annesiyle birleşmesi için destek sözü verdi. TİP'li Kadıgil, annenin cezasının ertelenmesi için kamuoyuna çağrıda bulundu.
14 Ocak 2023

Uşak'ta, 18 Ocak'ta bir tarla kenarında sırt çantası içinde bulunan bebek cesedi ile ilgili soruşturma sonucunda, bebeğin anne ve babası olduğu belirlenen iki şüpheli tutuklandı. Bebeğin annesi K.G. ve babası olduğu değerlendirilen S.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve hakimlikçe tutuklama kararı verildi. K.G.'nin ifadesinde, bebeği bakamayacaklarını düşündükleri için ölüme terk ettiklerini belirttiği öğrenildi.
23 Ocak 2023

Trabzon'da dokuz yaşındaki Alperen Y., yürürken vücuduna isabet eden yorgun mermiyle yaralandı. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, mermi atışının 1204 metre uzaklıktaki bir bölgeden geldiği belirlendi. Bölgede bulunan 16 kişiden alınan swap örnekleri sonucunda, atışın H.Ş. isimli bekçi tarafından yapıldığı tespit edildi. H.Ş., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
2 Ağustos 2023

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirildi. Narin Güran, 21 Ağustos'ta kaybolmuş ve ailesi durumu yetkililere bildirmişti. Soruşturma kapsamında Narin'in abisi gözaltına alınmış ve kolundaki ısırık izi Adli Tıp tarafından incelenmişti. Diyarbakır 5’inci Sulh Ceza Hakimliği, çocuğun üstün yararı ve soruşturmanın gizliliği gerekçesiyle yayın yasağı kararı aldı.
29 Ağustos 2024

Kayseri'nin Develi ilçesinde yedi yaşındaki bir çocuk, kaçak sünnet operasyonu sonrası kangren oldu. Olayla ilgili olarak üç kişi gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı. Sünnetin yapıldığı özel sağlık kabini kapatıldı ve sünneti gerçekleştiren H.Ç. açığa alındı. Çocuğun tedavisi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ediyor.
13 Ağustos 2024

Ordu'nun Aybastı ilçesinde bir savcı ve ailesi, gittikleri bir lokantada saldırıya uğradı. Olayın ardından gözaltına alınan üç kişiden biri tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğeri ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Saldırı sırasında yere düşerek yaralanan dokuz aylık bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
5 Ağustos 2024

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından sanatçı ve siyasetçilerin çağrıları sonucu cezaevindeki annesi Gülten Sayın ile ziyaret hakkı kapsamında buluştu. Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak suçundan altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezası Yargıtay tarafından onaylanınca Aralık ayında cezaevine girmişti. Baba Süleyman Sayın, oğlunun annesiyle son günlerini geçirebilmesi için cezanın ertelenmesini talep ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu desteklerini ifade etmişler ve change.org'da bir imza kampanyası başlatılmıştı.
28 Şubat 2023

TBMM Genel Kurulu, çocuklara yönelik cinsel istismarın önlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu'nun kurulmasını kabul etti. Bu karar, İsmailağa Cemaati'ne bağlı bir vakfın kurucusunun kızının, altı yaşındayken imam nikahıyla evlendirildiği ve cinsel istismara uğradığı iddiası sonrasında geldi. Olayın araştırılması ve benzer durumların önlenmesi için alınacak tedbirlerin belirlenmesi amaçlanıyor. Komisyon, tüm siyasi partilerin olumlu oyuyla 19 üyeden oluşacak ve üç ay süreyle çalışacak.
3 Ocak 2023

2010 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube'de işkence gördükten sonra intihar eden Onur Yaser Can'ın davasında, dört polis hakkında verilen takipsizlik kararı İstanbul 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kaldırıldı. Bu kararın ardından, polisler işkence suçlamasıyla yargılanacak. Daha önce, sanık polisler resmi belgeyi bozmak ve yok etmek suçlarından cezalandırılmış, ancak işkence, intihara sürükleme ve cinsel saldırı suçlarından yargılanmaları talebi reddedilmişti. Danıştay 2'nci Dairesi, sanık polislerin işkence, cinsel saldırı ve intihara sürükleme suçları bakımından yeterli izlenimin oluşmadığını belirtmişti.
2 Eylül 2024
İşaretlediklerim