İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 27 bin 708'e ulaştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son 24 saatte 123 Filistinli daha hayatını kaybetti ve 169 kişi yaralandı. Bu saldırılar sonucunda yaralıların toplam sayısı 67 bin 147'ye çıktı. Ayrıca, İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri birçok cenazeye ulaşamıyor.
7 Şubat 2024

Gazze yönetimi, İsrail'in saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısının 18 bin 205'e yükseldiğini duyurdu. İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adını verdiği saldırılar sonrasında resmi olarak savaş ilan etmişti. Bir haftalık ateşkesin bitimiyle İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Son 24 saatte 208 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.
11 Aralık 2023

İsrail medyası, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatı düzenleme hazırlığında olduğunu bildirdi. Bu haber, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından geldi. İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları ve ablukası ağırlaşıyor. İsrail'in Kanal 14 televizyonunun internet sitesinde yer alan bir raporda, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'ne karadan giriş için hazırlandığı ancak siyasi düzeyde onay beklediği belirtildi.
13 Ekim 2023

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 28 bin 985'e ulaştı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte ölen Filistinli sayısının 127 arttığını ve yaralı sayısının 68 bin 883'e yükseldiğini açıkladı.
18 Şubat 2024

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 32 bin 226'ya ulaştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre, son 24 saat içinde 84 Filistinli daha yaşamını yitirdi ve 106 Filistinli yaralandı. Bu saldırılar sonucunda toplam yaralı sayısı 74 bin 518'e çıktı.
24 Mart 2024

Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından, İsrail ağır bir karşı saldırı başlatmıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre, saldırılarda ölenlerin sayısı 3 bine, yaralananların sayısı ise 12 bin 500'e yükseldi.
17 Ekim 2023

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 30 bin 410'a ulaştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde 90 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği ve 177 kişinin yaralandığı belirtildi. Bu saldırılar sonucunda yaralı sayısı 71 bin 700'e çıktı. Ayrıca, İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin enkaz altında ve yol kenarlarında bulunan cenazelere ulaşamadığı ifade edildi.
3 Mart 2024

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdığını ve kara harekatına hazırlık yaptığını açıkladı. Yüzlerce tank ve askeri aracı Gazze sınırına sevk eden ve 360 bin yedek askeri silah altına alan İsrail, Gazze'ye kara harekatı yapılacağını duyuruyor. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’deki saldırıları durdurmayacaklarını ve savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanmak için saldırıları artırmaya çalıştıklarını belirtti. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 4 bin 385 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurdu.
22 Ekim 2023

İsrail ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'de esir aldığı kadın asker Ori Megidish'i kara operasyonuyla kurtardığını duyurdu. Askerin sağlık kontrollerinin yapıldığı ve durumunun iyi olduğu belirtildi. Ayrıca, İsrail ordusu Gazze'de esir alındığı tespit edilen 239 kişinin ailesini bilgilendirdiğini açıkladı.
30 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze'deki çatışmalarda Hamas'ın elindeki altı İsrailli esiri ölü bulduğunu açıkladı. Bu gelişme üzerine, İsrail'in en büyük işçi sendikası Hisdatrut, hükümeti ateşkes ve esir takası anlaşmasında isteksiz olmakla eleştirerek 2 Eylül'de genel greve gitme kararı aldı. Grev kapsamında Tel Aviv'in Ben-Gurion Havalimanı'nda uçuşlar durdurulacak ve birçok işletme kepenk kapatacak. Rehinelerin aileleri, sendikanın grev kararını memnuniyetle karşıladı.
1 Eylül 2024

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda dört hastane hizmet dışı kaldı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, İsrail'in 19 sağlık kuruluşunu hedef aldığını ve 14 sağlık merkezinin elektrik kesintileri ve yakıtın tükenmesi nedeniyle çalışmalarını durdurduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail'in 23 ambulansı hedef aldığı ve 44 sağlık çalışanının öldüğü, 70'inin yaralandığı bildirildi. Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde yüzde 150 doluluk oranına ulaşıldığı ve ilaç, tıbbi malzeme ve yakıt sorunu olduğu belirtildi.
19 Ekim 2023

Gazze yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısı 17 bin 487'ye yükseldi. Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adını verdiği saldırılar sonrasında İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Geçtiğimiz hafta sona eren yedi günlük ateşkesin ardından İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Son 24 saat içinde 310 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.
8 Aralık 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda bir evi vurduğu ve bu saldırı sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Saldırının, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmasının ardından gerçekleştiği belirtildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 493 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 751 kişinin yaralandığını açıkladı.
9 Ekim 2023

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Gazze'deki operasyonlarında öldürülen sivil sayısının Hamas teröristlerinden daha fazla olduğunu kabul etti. Gazzeli yetkililere göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in saldırılarında 35,091 Filistinli hayatını kaybetti. Blinken, İsrail'in geniş çaplı bir işgalin yüksek maliyetlere ve potansiyel kaosa yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu ve ABD'nin İsrail'e sivilleri koruma ve Refah'ın işgalinden kaçınma yönünde baskı yapmaya devam ettiğini belirtti.
13 Mayıs 2024

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği her saldırıda bir İsrailli rehini öldüreceğini ve görüntüsünü yayınlayacağını duyurdu. Bu açıklama, İsrail'in Gazze'ye hava bombardımanı başlatmasının ardından geldi. İzzeddin Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı bir saldırı başlatmıştı.
9 Ekim 2023

Gazze'deki yetkililer, İsrail'in saldırıları sonucu ölen Filistinlilerin sayısının 17 bin 177'ye çıktığını açıkladı. İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından resmi olarak savaş ilan etmişti. Bir haftalık ateşkesin bitmesiyle İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu ve son iki günde 930 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca, ABD'nin İsrail'i uyardığı ve saldırıların ocak ayında sona erebileceği iddia edildi.
7 Aralık 2023

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve bu saldırı sonucunda 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Detaylar henüz belirsiz.
17 Ekim 2023

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik sık sık tehdit ettiği saldırı planını erteledi. 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik ağır saldırıları sonucu en az 33 bin kişi hayatını kaybetti. Filistinliler, yerlerinden edilmiş ve kıtlıkla karşı karşıya kalarak Refah'a sığındılar. Netanyahu, Refah'a saldırının 'zafer' için gerekli olduğunu belirtmişti, ancak İsrail devlet televizyonu KANN'a göre saldırı planından vazgeçildiği bildirildi.
14 Nisan 2024

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde rehin tutulan kişiler hakkında bilgi verenlere güvenlik ve para teklif etti. Bu teklif, havadan atılan ilanlarla duyuruldu. İlanlarda telefon numaraları ve karekod yer aldı. İsrail ordusunun sosyal medya hesabından da paylaşılan duyuruda, verilecek bilgiler karşılığında İsrail ordusunun kişilerin güvenliği ve evlerinin selameti için çaba göstereceği ve para ödülü sağlayacağı belirtildi.
24 Ekim 2023

İsrail, Gazze'nin kuzeyi ve güneyindeki farklı kentlere gece boyunca hava ve kara saldırıları düzenledi. Saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 9 bin 227 Filistinli öldürüldü, en az 23 bin kişi yaralandı.
4 Kasım 2023
İşaretlediklerim