Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, eski AKP'li Sadullah Ergin'in CHP'nin milletvekili aday listesinde yer almasına yönelik eleştirilere, partiler arası işlere karışamayacaklarını belirterek yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, beş partinin bir araya gelerek seçime gittiğini ve zamanla her şeyin yerine oturacağını ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vaatlerinin Millet İttifakı'nın vaatleriyle örtüşmesini eleştirerek, Erdoğan'ın görevi bırakması gerektiğini söyledi.
12 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde ikinci tura kalma ihtimali göz önünde bulundurularak, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için kamuoyu baskısının arttığı bir dönemde, Memleket Partisi ile görüşme yapacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, HDP ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini ve iktidar medyasındaki 'bakanlık verecekler' iddialarını yalanladı.
22 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir iftar buluşmasında çekilen ve seccade üzerine ayakkabıyla basarken görülen Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun bu durum için üzgün olduğunu belirtmesine rağmen, Erdoğan'ın eleştirileri devam etti. Erdoğan ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da İstanbul'a hizmet getiremediği gerekçesiyle eleştirdi ve 2024 seçimlerinde İstanbul'un ders vereceğini söyledi.
8 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur seçim kampanyasında milliyetçi seçmenlere hitap eden açıklamalarda bulundu. İlk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerisinde kalan Kılıçdaroğlu, sığınmacılar ve Hizbullah konuları üzerinden iktidarı eleştirdi ve seçmenin değişim talebini vurguladı. Seçim sürecinin Erdoğan'ın yalan ve iftira kampanyalarıyla gölgelendiğini belirten Kılıçdaroğlu, seçmenin mesajını aldıklarını ve daha fazla vatandaşa ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, iktidara gelmesi durumunda mültecileri ülkelerine göndereceğini ve terör örgütleriyle masaya oturmayacağını söyledi.
18 Mayıs 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter üzerinden bir video paylaşarak, 1974'te MSP-CHP koalisyonunu örnek gösterdi ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini belirtti. Karamollaoğlu, Milli Görüş'ün millet için birliktelik kurduğunu ve hayırlı hizmetler yaptığını ifade etti. Kılıçdaroğlu ise Karamollaoğlu'nun mesajını alıntılayarak, Türkiye için birlikte güzel işler yapacaklarına dair inancını dile getirdi.
24 Mart 2023

Yöneylem Araştırma'nın paylaştığı verilere göre, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhtemel rakipler Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki yarışta, Kılıçdaroğlu son iki yılda Erdoğan'ı geride bırakarak öne geçti. 2021 başında adaylığı konuşulmaya başlandığında Erdoğan'ın 12 puan önünde olan Kılıçdaroğlu, ocak ayı itibariyle 5 puan önde bulunuyor. Millet İttifakı'nın 2 Mart'taki toplantısında ortak aday konusunun netleşmesi beklenirken, İYİ Parti'nin itirazlarına rağmen Kılıçdaroğlu'nun öne çıktığı belirtiliyor. Cumhur İttifakı'nın adayı ise mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan.
1 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de düzenlenen mitingde Türkiye'nin mevcut sorunlarına değindi ve değişim vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu, köy okullarını açma, 100 bin öğretmen atama, kırsalda çalışan gençler ve kadınların sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesi gibi vaatlerde bulundu. Ayrıca, emeklilere bayramlarda asgari ücret kadar ikramiye verme ve yurt dışına kaçırıldığını iddia ettiği 418 milyar doları Türkiye'ye getirme sözü verdi. KPSS'de sözlü sınavı kaldıracağını ve torpili sonlandıracağını belirtti.
27 Nisan 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı tarafından aday gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Twitter üzerinden kutladı ve HDP'ye davet etti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da Kılıçdaroğlu'nu HDP ile görüşmeye davet ettiğini belirtti. Bu açıklamalar, Millet İttifakı'nın Kılıçdaroğlu'nu resmi aday olarak duyurmasının ardından geldi.
6 Mart 2023

Türkiye'de yapılan seçimlerde, beş şehirde Millet İttifakı'nın (CHP ve İYİ Parti) oy oranı, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının altında kaldı. Kılıçdaroğlu, bu şehirlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı geçmiş durumda. Söz konusu iller Balıkesir, Hatay, Adana, Ardahan ve İstanbul olarak belirtiliyor. Ankara'da ise Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın önünde yer almasına rağmen, Millet İttifakı'nın oy oranı, 2'nci ve 3'üncü bölgede Cumhur İttifakı'nın gerisinde.
15 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Erdoğan Toprak, iktidarın seçim sürecinde dış güçlerin müdahalesine karşı çıkarken aslında dış güçlerden destek aldığını öne sürdü. Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerinden gelen mali desteği kabul ettiğini ve bu ülkelere teşekkür ziyaretleri yapacağını belirtti. Ayrıca, iktidarın yeni anayasa önerisine ilişkin CHP'nin iş birliğine hazır olduğunu ifade etti, ancak iktidarın ve ittifak ortaklarının geçmişteki tutumlarına dikkat çekti.
4 Haziran 2023

Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı muhalefetin oylarını böleceği iddiasıyla eleştiriliyor. Anketlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalmayı hedefliyor ve resmi adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde topladı. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede İnce, oyları bölmeyeceğini savunarak adaylıktan çekilmeyeceğini ifade etti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi uğurlarken kullandığı ifadeler yeni bir tartışma başlattı.
29 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ TV'de İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, partinin değişime her zaman açık olduğunu ve parti içi tartışmaların CHP'yi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, demokrasiden yana olanların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Ekrem İmamoğlu'nun aday olacağını doğrulayan Kılıçdaroğlu, CHP seçmeninin yılgınlığını reddetti.
12 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da düzenlenen 'Değişim Senin Elinde' etkinliğinde gençlerle bir araya geldi. Burada kendisine yöneltilen sorular üzerine, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye herhangi bir kırgınlık duymadığını ve Türkiye'nin mevcut zor koşullarından çıkmak için birleşmenin önemine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu, gençlerin 'Birleşe birleşe kazanacağız' sloganını da olumlu bulduğunu ifade etti.
17 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanı olacağını belirtti. Millet İttifakı'nın mutabakat metnine göre, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu 'uygun zamanda' cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacaklar. Akşener, ittifakın daha güçlü ve kardeşliğin daha sağlam olduğunu vurgulayarak, Kılıçdaroğlu'nun yanında İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcıları olarak duracağını söyledi.
15 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle diğer siyasi parti liderlerinden sonra görüşmesine ve ittifak önerisi sunmamasına tepki gösterdi. İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ısrarcı olduğunu ve ikinci tura kalmayı hedeflediğini ifade etti. CHP kaynakları, İnce'nin Kılıçdaroğlu lehine çekilmesine dair bir beklentinin kalmadığını belirtti. İnce, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretini eleştirerek, siyasi ilişkilerin kurumsal görüşmelerle yürütülmesi gerektiğini ve medya üzerinden yapılan baskıların müzakere yöntemi olamayacağını vurguladı.
31 Mart 2023

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP listesinden Erzincan'da yüzde 35,95 oy oranıyla milletvekili seçildi. Seçim sonuçlarının ardından Twitter üzerinden bir video paylaşarak, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı yayınladı. Sarıgül, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olana kadar gece gündüz çalışacağını ve Erzincan'ı kucaklayacağını belirtti.
15 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk tur sonuçlarına göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde olduğu ancak yüzde 50 barajını geçemediği belirtiliyor. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçmenlere teşekkür ederek, özellikle gençlerin ve kadınların yüksek katılımından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın beklediği sonucu alamadığını ve ikinci turda kesinlikle kazanacaklarını iddia etti. Ayrıca, toplumun değişim talebinin yüzde 50'nin üzerinde olduğunu ve AK Parti'nin oy kaybının bu değişim talebini yansıttığını belirtti.
15 Mayıs 2023

Müzisyen Hayko Cepkin, daha önce kararsız seçmenlere seslenmiş ve onlara sandıkta ne yapacaklarını bildiklerini söylemişti. Bu sözleri CHP'ye destek olarak yorumlanan Cepkin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na, milletvekili seçimlerinde ise CHP, TİP veya İYİ Parti'ye oy vereceğini belirtti. Ayrıca, sanat ve müzik alanında yaşanan sorunlara dikkat çekerek, muhalefetin başarısız olması durumunda en büyük muhalif olarak yer alacağını ifade etti.
5 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını ağır bir yenilgi olarak kabul etmediğini ifade etti. Seçim gecesi istifa etmeyi düşünmediğini ve pişmanlık duymadığını söyledi. CHP'nin demokrasiyi savunanları bir araya getirdiğini ve bir mutabakat metni hazırladığını belirtti. Kılıçdaroğlu, kırsal kesime yeterince ulaşamadıklarını ve seslerini duyuramadıklarını kabul etti. Ayrıca, genel başkanlık makamının kendisi için önemli olmadığını ve kurultayın yerel seçimlerden önce düzenleneceğini açıkladı.
9 Haziran 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, önceden uyarıda bulunduğu 'kirli işler'in başladığını belirtti. Kendisine ve ittifakına yönelik iftira kampanyaları ve engelleme çabalarına maruz kaldıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, seçimlerin manipüle edilmeye çalışıldığını, dezenformasyon içeren haberlerin yayıldığını ve sahte parti broşürlerinin basıldığını söyledi. Ayrıca, sonunda hak ve halkın galip geleceğini ve bu kirli oyunların sona ereceğini belirtti.
27 Nisan 2023
İşaretlediklerim