CHP'nin eski milletvekili ve genel başkan yardımcılarından Gürsel Tekin, partiden istifa ettiğini Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile duyurdu. Tekin, CHP'nin Atatürkçü ve sosyal demokrat kimliğinden uzaklaştığını, parti içinde liyakat ve ehliyetin göz ardı edildiğini, gruplaşma ve makam-mevki dağılımının adaletsiz yapıldığını belirtti. Ayrıca, parti hukukunun ve emekçilerin haklarının yok sayıldığını, ideolojik yoldaşlık yerine kişisel ilişkilerin ön plana çıktığını ifade ederek, bu nedenlerle istifa ettiğini açıkladı. Tekin'in ismi, istifasından bir gün önce CHP'nin Esenyurt belediye başkan adayı olarak geçiyordu.
13 Şubat 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisini 27 Nisan'da olağanüstü kongreye götürme kararı aldı ve kendisi aday olmayacağını açıkladı. Parti içinde yaşanan görüş ayrılıkları ve istifalar devam ederken, bazı milletvekilleri partinin merkez sağda konumlanamadığı gerekçesiyle rahatsızlık duyduklarını ifade ediyor. Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer'in istifası ve İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu'nun açıklamaları, parti içindeki bu rahatsızlığın boyutlarını gözler önüne seriyor.
19 Nisan 2024

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın kendisine yaptığı cumhurbaşkanı adaylığından çekilme çağrısına, Baş'ın kendisini daha önce kale almadığını belirterek yanıt verdi. İnce, Baş'a İstanbul 3. Bölge adaylığından çekilip kendi partisinin adayını destekleme teklifinde bulundu. Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avantaj kazanabileceği ve İnce'nin adaylığının Kılıçdaroğlu'nun birinci turda kazanmasının önündeki en büyük engel olduğu belirtiliyor.
4 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul milletvekili adayı Erkan Baş, seçimler öncesinde mal varlığını kamuoyu ile paylaştı. 2013 model bir otomobil dışında mal varlığında ciddi bir değişiklik olmadığını belirten Baş, banka hesaplarına ait ekran görüntülerini de paylaşarak şeffaflığını göstermeye çalıştı. Ayrıca, milletvekilliği görevi süresince akrabalarının kendisi aracılığıyla maddi kazanç elde etmediğini ifade etti.
13 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2023 genel seçimlerindeki kayıptan sonra 'millet ittifakı'na son vererek seçime ayrı girmiş ve CHP'ye ağır ifadelerle yüklenmiştir. Yerel seçimlerde CHP'nin Ankara ve İstanbul'da başarılı olması İYİ Parti içinde gerilime yol açmış, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz istifa ederek Akşener'i de istifaya davet etmiştir. Durmuş Yılmaz, Akşener'in 2023 seçimlerinde iktidarı altın tepside sunduğunu ifade etmiştir.
31 Mart 2024

Japonya'da Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) yeni lideri İşiba Şigeru, Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada ülkenin yeni başbakanı olarak seçildi. Ekim 2021'den beri görevde bulunan Kişida Fumio ve mevcut kabinesi toplu olarak görevinden ayrıldı. İşiba, 291 evet oyu alarak Japonya'nın 102'nci başbakanı oldu. Yeni kabinesini duyurmaya hazırlanan İşiba, İmparatorluk Sarayı'nda düzenlenecek törenle görevine başlayacak ve 27 Ekim'de yapılması planlanan erken genel seçimlere kadar görevini yürütecek.
1 Ekim 2024

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, 'son siyasi gelişmeler ışığında' partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ancak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşme sonrasında istifasını geri aldığını açıkladı. Bu gelişme, İYİ Parti'nin altılı masadan ayrılmasının ardından yaşanan parti içi hareketliliğin bir parçası olarak görülüyor. Daha önce İYİ Parti GİK eski üyesi Bülent Gürsoy istifa etmiş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini belirtmişti.
5 Mart 2023

Britanya Başbakanı Keir Starmer’in düzensiz göçmenleri Ruanda'ya gönderme planının başarısız olduğunu açıklamasının ardından, Ruanda hükümeti aldığı parayı iade etmeyeceğini duyurdu. Ruanda hükümeti adına konuşan Alain Mukuralinda, anlaşmada fonların geri ödenmesine ilişkin bir şart bulunmadığını belirtti. Britanya, Ruanda'ya beş yıl için 120 milyon sterlin ödemeyi kabul etmişti, ancak yüksek mahkeme planı yasadışı bularak durdurmuştu.
10 Temmuz 2024

Belçika Başbakanı Alexander de Croo, partisinin genel seçimlerde başarısız olmasının ardından istifa edeceğini duyurdu. Resmi olmayan sonuçlara göre, sağ eğilimli milliyetçi Flaman N-Va partisi birinci olurken, aşırı sağcı Vlaams Belang ikinci sırada yer aldı. De Croo'nun partisi ise büyük bir oy kaybı yaşayarak dokuzuncu sıraya geriledi. Ülkede hükümet kurmak için gerekli çoğunluğa hiçbir partinin ulaşamaması nedeniyle zorlu bir koalisyon müzakere süreci bekleniyor.
10 Haziran 2024

Antalya Milletvekili Aykut Kaya, İyi Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İyi Parti'de milletimize ve ülkemize hizmet etme koşullarının ortadan kalktığını belirtti. Bu istifa ile birlikte İyi Parti'nin meclisteki sandalye sayısı 36'ya düştü. Genel seçimlerde 44 milletvekili çıkaran İyi Parti'de istifa eden vekil sayısı sekize yükseldi.
31 Mayıs 2024

Eski AB Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ülkesini AB’den çıkış anlamına gelen 'Frexit' eşiğine getirdiğini belirtti. Barnier, aşırı sağın Avrupa Parlamentosu seçimlerinde birinci çıkması üzerine Macron’un erken seçim kararı almasının riskli olduğunu vurguladı. Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik partisinin Avrupa karşıtı olduğunu ve yoksul kesimlerin önemsenmemesi halinde Brexit’in aynısının Fransa’da da yaşanabileceğini söyledi. Macron, AP seçim sonuçlarının ardından erken seçime gitme kararı aldı.
23 Haziran 2024

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, partinin 'üçüncü yol' olma hedefini başaramadığını iddia ederek yeni bir siyasi oluşum sinyali verdi. Altılı masa ve özellikle CHP ile HDP'yi eleştirdikten sonra istifa kararını alan Ağıralioğlu, milliyetçiliğin kapsayıcı olması gerektiğini ve Kürt meselesine yönelik bir çözüm iradesi gösterilmesi gerektiğini belirtti. Ağıralioğlu, yeni bir 'merkez' ve 'beraberlik zemini' inşa etme vaadinde bulundu.
20 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa toplantılarından ayrılmasının ardından parti üyeleri arasında bir istifa dalgası yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener'in bu kararı parti tabanında tepkilere yol açtı. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, canlı yayında bu süreçte 25-30 bin civarında istifa olduğunu ve önemli bir kısmının geri döndüğünü belirtti. Akşener, daha sonra Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülüyle masaya geri dönmüştü.
21 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, yaklaşan 2023 seçimleri öncesinde sandığa gitmeyi düşünmeyen yaklaşık 7 milyon seçmenin olduğunu belirtti ve bu seçmenleri bir video mesajla sandığa gitmeye çağırdı. Baş, bu seçmenlerin bir araya gelmesi durumunda Türkiye'nin üçüncü büyük partisi olabileceğini vurguladı ve 14 Mayıs'ta sandığa gitmeleri için onlara seslendi. Mesajında, mevcut düzenden bıkan ve umutsuz seçmenlere hitap ederek, bu seçimin değişim için bir fırsat olduğunu ve herkesin mutluluğu için önemli bir adım atabileceklerini ifade etti.
27 Nisan 2023

Britanya Dışişleri Bakanı David Cameron, Suudi Arabistan'da düzenlenen Uluslararası Riyad Ekonomi Forumu'nda İsrail'in Hamas'a sunduğu ateşkes teklifinin içeriğini paylaştı. Teklif, İsrailli esirlerin serbest bırakılması ve binlerce Filistinli mahkumun serbest bırakılması karşılığında Gazze'de 40 günlük kalıcı bir ateşkes öngörüyor. Cameron, Hamas'ın bu teklifi kabul etmesini umduğunu belirtti ve uluslararası toplumun bu konuda baskı yapması gerektiğini vurguladı.
29 Nisan 2024

Eski Merkez Bankası Başkanı ve eski milletvekili Durmuş Yılmaz, İYİ Parti üyeliğini sonlandırdığını duyurdu. İstifasını Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla kamuoyuna bildirdi. Yılmaz, İYİ Parti'den ayrılma kararını kısa ve net bir şekilde 'İyi Parti üyeliğimi sonlandırdım, bilgilerinize' ifadesiyle açıkladı.
10 Kasım 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına rağmen görevine devam etme kararlılığını ifade etti. Seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ın karşısında kaybeden Kılıçdaroğlu, eleştirilerin saygı çerçevesinde yapılması gerektiğini ve hakaret içeren eleştirileri kabul etmediğini söyledi. Ayrıca, partisini yenileme ve güçlendirme sözü vererek, CHP'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını belirtti.
8 Temmuz 2023

Merkez Bankası'nın yeni başkan yardımcısı Cevdet Akçay'ın, geçmişte iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdiği ortaya çıktı. Akçay, seçimlerden önce yaptığı bir açıklamada, mevcut iktidarın devam etmesi durumunda ekonomi politikalarının değişmeyeceğini belirtmişti. Ayrıca, Akçay'ın, AKP'nin yarattığı orta sınıfın zarar gördüğünü ve Merkez Bankası'nın dünyevi bir iş yaptığını, bu nedenle uhrevi unsurların karıştırılmaması gerektiğini ifade ettiği görüldü.
28 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından oluşturacağı yeni kabinede eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yer verme olasılığı güçleniyor. Reuters'a konuşan dört üst düzey yetkili, Erdoğan'ın Şimşek'i cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atamayı düşündüğünü, ancak Şimşek'in doğrudan ekonomi politikasından sorumlu bir pozisyonu tercih edebileceğini belirtti. Yetkililer, Şimşek'in ekonomideki mevcut sorunlarla mücadelede önemli bir rol oynayacağını ve gerekirse faiz artışı gibi kararları alabileceğini ifade etti. Daha önce aktif siyasete dönmeyeceğini açıklayan Şimşek'in sağlık durumu ve Londra'daki iş sözleşmeleri nedeniyle Türkiye'ye dönüş yapmayacağı iddia edilmişti.
31 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek ve Özgürlük İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili tavrını duyuracağını bildirdi. İttifak, HDP, TİP, EMEP, EHP, TÖP ve SMF'den oluşuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP eş başkanlarıyla yaptığı görüşmede parti kapatmalarına ve kayyum uygulamalarına karşı olduklarını ifade etmiş ve Kürt sorunu dahil tüm sorunların çözümünün TBMM'de olması gerektiğini vurgulamıştı. HDP'nin adaylık konusunda kararını en kısa sürede açıklayacağı belirtilmiş, gazeteci İsmail Saymaz ise HDP'nin aday çıkarmayacağını iddia etmişti.
22 Mart 2023
İşaretlediklerim