Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 250 bin, Kayserispor'a 84 bin, Giresunspor'a ise 56 bin lira para cezası kesti. Ayrıca Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayserispor'un bazı tribünlerindeki taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi. Sakaryaspor Teknik Direktörü Turgay Sütcüoğlu'na ise bir maç men cezası verildi.
27 Nisan 2023

Ahmet Hakan, UEFA'nın Merih Demiral'a Bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle iki maç ceza vermesini eleştiriyor. Hakan, bu cezanın haksız ve çifte standartlı olduğunu savunarak, UEFA'nın benzer durumlarda daha hafif cezalar verdiğini belirtiyor. Yazıda, bu kararın Türk düşmanlığına dayandığı iddia ediliyor ve milli takımın bu duruma karşı daha motive olacağı vurgulanıyor.
6 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in ilk haftasının ardından sekiz kulübe para cezası verdi. Galatasaray, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Kayserispor, Samsunspor, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü, çeşitli nedenlerle ceza aldı. Ayrıca Konyaspor futbolcusu Adil Demirbağ ve İstanbulspor'un oyuncusu Okan Erdoğan, rakip takım sporcularına karşı şiddetli hareketleri nedeniyle maç men ve para cezası aldı.
18 Ağustos 2023

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a, kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamalar nedeniyle 60 gün hak mahrumiyeti ve 520 bin TL para cezası verdi. Aynı açıklamalar nedeniyle Fenerbahçe kulübü de 400 bin TL para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Fenerbahçe'ye Konyaspor maçında yaşanan çirkin ve kötü tezahüratlar ile saha olayları nedeniyle toplam 672 bin TL para cezası verildi.
9 Mayıs 2024

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası iktidara yönelik öfke, Fenerbahçe taraftarlarının Konyaspor maçında 'Hükümet istifa' sloganları atmasıyla tribünlere yansıdı. Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maçların seyircisiz oynanması veya tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtti. Fenerbahçe taraftarlarına, 'tehdit ve hakaret içeren tezahürat' gerekçesiyle 6222 sayılı kanunun 14'üncü maddesi kapsamında 'seyirden men' cezası verildiği, tebligatların evlerine gönderildiği bildirildi. Gazeteci Ahmet Ercanlar, şu ana kadar yaklaşık 30 kişiye tedbir kararının ulaştığını ve soruşturma sonucunda ceza süresinin belirleneceğini ifade etti.
1 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası verdi. Bu karar, Koç'un bir TV yayınında Fenerbahçe'nin sistematik bir şekilde engellendiğini ve hakem hatalarının bu durumu açıklamak için yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine alındı. Hak mahrumiyeti, stada girme yasağını da içeriyor.
10 Ekim 2023

Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Instagram hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla, eski takım arkadaşı Keita Balde'nin eşi Wanda Nara'ya mesajlar göndererek tacizde bulunduğunu iddia etti. Icardi, Balde'nin eşine gönderdiği mesajları ve fotoğrafları elinde bulundurduğunu, ancak bunları paylaşmayacağını belirtti. Ayrıca, Balde'ye ailesine ve diğer işlerine vakit ayırması gerektiğini söyledi.
26 Ocak 2023

Galatasaray, Beşiktaş ile oynanan maçta sağ ayak bileğine darbe alan Arjantinli yıldız oyuncu Mauro Icardi'nin sakatlandığını duyurdu. Yapılan MR sonucunda Icardi'nin sağ ayak bileği dış tendon grubu ve destek dokusunda hasar ve kanama tespit edildi. Icardi'nin tedavisine başlandığı belirtildi.
22 Ekim 2023

1. Lig'de Kocaelispor'un oyuncusu İbrahima Breze Fofana, Altay ile oynanan maçta rakibi Ceyhun Gülselam'ı ısırdığı için üç maç men cezası aldı. Ayrıca Fofana'ya 11 Bin 700 TL para cezası da verildi. Fofana, bu olay nedeniyle maçta kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.
31 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Kasımpaşa’nın teknik direktörü Sami Uğurlu’ya yedi maç men ve 230 bin 250 lira para cezası verdi. Uğurlu, Kasımpaşa-Konyaspor maçındaki hakaret, tehdit, sportmenliğe aykırı hareket ve tedbire uymama gerekçeleriyle cezalandırıldı. Ayrıca, İkas Eyüpspor antrenörü Arda Turan’a bir maç men ve 58 bin 500 lira para cezası verildi. Beşiktaş, Gaziantep FK ve Galatasaray’a da 168 bin lira para cezası kesildi.
15 Ağustos 2024

Galatasaray, Fenerbahçe futbolcularının küfür ettiğini iddia ederek Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) şikayette bulundu. Derbi maçında yaşanan arbedeler ve soyunma odasında futbolcuların küfürleştiği görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Fenerbahçe de Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nu TFF'ye şikayet etti. Her iki kulüp de TFF'den disiplin cezaları talep etti.
24 Mayıs 2024

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile oynadığı maçta sahaya atılan meşaleler nedeniyle verilen üç maçlık deplasmana taraftar götürememe cezasını bire indirdi. Bu karar, iki yıl ertelemeli olarak uygulanacak. Fenerbahçe, Olympiakos maçı sonrası yeni bir ceza almazsa deplasman maçlarında taraftarlarıyla buluşabilecek.
8 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, hakemlere yönelik fiili saldırılarda uygulanacak olan puan silme ve alt lige düşürme cezalarını iptal etti. Bu karar, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer büyük kulüplerin itirazları sonucu alındı. İptal edilen madde, futbolcu, yönetici veya kulüp görevlilerinin hakemlere saldırması durumunda uygulanacak cezaları içeriyordu. Bu kararla birlikte, hakemlere yönelik saldırılar sonucunda uygulanacak disiplin cezalarında bir değişiklik yapılmış oldu.
22 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a 45'er gün futbolla ilgili faaliyetlerden men cezası ve para cezası uyguladı. Ali Koç 210 bin lira, Ertuğrul Doğan ise iki farklı ihlalden dolayı toplam 410 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Beşiktaş ve Fatih Karagümrük kulüplerinin başkanlarına da 200'er bin lira para cezası verildi.
16 Kasım 2023

TFF 2. Lig'de oynanan Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcularına saldırı gerçekleşmiş ve Bursaspor taraftarları tarafından çirkin tezahüratlar yapılmıştı. Olaylar sonrası soruşturma açılmış ve bazı güvenlik görevlileri görevden uzaklaştırılmıştı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bursaspor'a çirkin tezahüratlar ve diğer ihlaller nedeniyle toplam dokuz maç seyircisiz oynama ve 286 bin TL para cezası verdi. Amedspor yönetimi ve taraftarları, verilen cezayı yetersiz bularak tepki gösterdi.
9 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği maçın ardından sahaya inen Trabzonspor taraftarları nedeniyle yaşanan olaylarla ilgili sorumlulara ceza verileceğini duyurdu. Maç sonrası sahaya inen taraftarlar nedeniyle Fenerbahçeli futbolcuların güçlükle soyunma odasına gittiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı da olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Fenerbahçeli futbolcu Serdar Dursun, yaşananlarla ilgili kanlı formasını 'şerefimizdir' notuyla paylaştı.
18 Mart 2024

Fenerbahçe, Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun soyunma odası koridorlarında ettiği hakaretler nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Müfettişliği'ne şikayette bulundu. Bu olay, Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı derbi maçının ardından yaşandı. Maç öncesi ve sonrası yaşanan arbedeler nedeniyle Fenerbahçe'ye ceza verilmişti. Fenerbahçe, Kerem Aktürkoğlu'nun küfürlerine ait görüntülerin ortaya çıkmasının ardından harekete geçti.
24 Mayıs 2024

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'deki çeşitli kulüplere saha olayları, çirkin ve kötü tezahüratlar ve stadyum düzenine uymama gibi nedenlerle toplamda milyonlarca lira para cezası verdi. En yüksek cezalar Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi büyük kulüplere kesilirken, diğer kulüpler ve bazı yöneticiler ile futbolculara da çeşitli cezalar uygulandı.
19 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 27'nci haftasında gerçekleşen maçlardaki disiplin ihlalleri sebebiyle yedi kulübe para cezası uyguladı. Beşiktaş en yüksek cezayı alırken, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer dört kulüp de cezalandırıldı. Ayrıca, Antalyaspor Kulübü Başkanı, Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Kasımpaşa CEO'suna da çeşitli cezalar verildi.
29 Şubat 2024

TFF 2. Lig'de Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan maçta Amedspor'a yönelik saldırılar ve tribünlerde açılan provokatif posterler nedeniyle Bursaspor'a dokuz maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Bu olaylar sonrasında soruşturma açılmış ve bazı güvenlik görevlileri görevden uzaklaştırılmıştı. Amedspor yönetimi, yaşananları yeterince ciddiye almadığını düşündüğü TFF yönetimini istifaya çağırmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Bursaspor taraftarını destekleyici açıklamalarda bulunmuştu. Tahkim Kurulu'nun yeni kararıyla Bursaspor'un cezası yedi maça indirildi.
14 Mart 2023
İşaretlediklerim