CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya'da Rönesans Konteyner Kenti'ni ziyaret ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, depremzedelere verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Özel, depremden etkilenen illerde barınma sorununun devam ettiğini ve verilen sözlerin yerine getirilmediğini vurguladı. Türkiye genelinde 100 evden sadece 12'sinin teslim edildiğini, Malatya'da ise bu oranın 7 olduğunu ifade etti. Özel, depremzedelerin zor şartlar altında yaşamaya devam ettiğini söyledi.
22 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'in Gezi olaylarına katılanlara yönelik 'sürtük' ifadesi nedeniyle özür dilemesi çağrısına yanıt verdi. Erdoğan, Gezi olayları sebebiyle özür dilemesi gerekenlerin demokrasiyi ve milli iradeyi savunanlar olmadığını, aksine sokakları kaosa sürükleyenler olduğunu belirtti. Özel ise Erdoğan'ın da Gezi olaylarına katılanlardan özür dilemesi gerektiğini savundu ve Türkiye'nin normalleşmesi için adım atmasını istedi.
13 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya'da Rönesans Konteyner Kenti'ni ziyaret ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, depremzedelere verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Özel, depremden en çok etkilenen illerde barınma sorununun devam ettiğini ve verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade etti. Türkiye genelinde 100 evden sadece 12'sinin teslim edildiğini, Malatya'da ise bu oranın 7 ev olduğunu söyledi. Özel, deprem bölgesinin seçimden sonra gündemden düştüğünü iddia etti.
22 Haziran 2024

MHP, Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz’in Devlet Bahçeli’nin elini öpmesine gelen eleştirileri FETÖ ve teröre bağladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karadeniz’in davranışını eleştirerek, devletin polisinin tarafsız olması gerektiğini vurguladı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise Özel’in eleştirilerine sert yanıt vererek, CHP’yi terör örgütleriyle işbirliği yapmakla suçladı. CHP, Bahçeli’nin elini öpen özel harekat başkanının emekli edilmesini talep etti.
16 Temmuz 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki AFAD konteyner bölgesini ziyaret etti. Bu sırada, taleplerini dile getiren depremzedelere sert bir şekilde tepki göstererek, Cumhurbaşkanının ziyaretini sabote etmeye hakları olmadığını belirtti ve sessizlik isteyerek depremzedelerin dağıtılmasını istedi. Erdoğan da daha önce depremle ilgili eleştirilere sert bir dille karşılık vermişti.
28 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da yaptığı konuşma sırasında 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganı atan bir vatandaşa tepki gösterdi. Özel, slogan atan kişiye 'Benim yerime konuşma' diyerek, partililere bu kişiyi kenara almalarını söyledi. Özel, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek, CHP'nin 31 Mart'ta elde ettiği başarıyı vurguladı.
20 Eylül 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP liderliği için Özgür Özel'i destekleyebileceğini belirtti. Bahçeli, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in konuşmasını değerlendirirken, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nde sınıf arkadaşım (Kemal Kılıçdaroğlu) devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim' ifadesini kullandı.
25 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş’in ailesine yapılan saldırıyı kınayarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi'ni sorumlu tuttu. Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e adliye bahçesinde fiziksel saldırıda bulunuldu ve saldırgan gözaltına alındı. Özel, Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşmanın bu saldırıya zemin hazırladığını iddia etti. Sinan Ateş’in annesi saldırı sonrası rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.
2 Ekim 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak sosyal medya üzerinden sert eleştirilerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davası hakkında yazan ve konuşan 154 kişilik bir liste olduğunu ve bu kişilerle hukuki zeminde hesaplaşacaklarını açıkladı. Özgür Özel, bu listeden Yönter ve Semih Yalçın'ı sorumlu tuttu ve Bahçeli'ye vicdanıyla hesaplaşması gerektiğini söyledi. Yönter ise Özel'e yönelik hakaret içeren ifadelerle yanıt verdi.
23 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davasına ilişkin yaptığı açıklamada, adaletin katillerin tutuklanmasıyla sağlanacağını belirtti. Özel, isim vermeden MHP genel başkan yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'e dokunulmazlıklarını kaldırıp aklanmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, davada esas azmettiricilerin gizlilik kararı olan dosyada yer aldığını ve bu dosyaya takipsizlik verilmesi yönünde baskılar olduğunu iddia etti. Özel, adaletin sağlanması için tüm suçluların cezalandırılması gerektiğini vurguladı.
30 Eylül 2024

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında resmi olarak açıklanan ölüm sayısının gerçekten çok daha fazla olduğunu savundu. Özel, TBMM'de yaptığı basın toplantısında afet yönetimini eleştirerek, devletin yetersiz kaldığını ve vatandaşların sosyal medya üzerinden yardımlaşarak hayatta kaldığını ifade etti. Ayrıca, RTÜK'ün deprem bölgesinden yapılan haberler nedeniyle bazı medya kuruluşlarına ceza hazırlığında olduğunu belirtti. Özel, gerçek ölüm sayılarını ortaya çıkarmak için sahadaki arkadaşlarına ve muhtarlara dayanarak bir araştırma yapacaklarını duyurdu.
22 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Hatay'ın Antakya ilçesindeki deprem bölgesinden yaptıkları açıklamalarda, internet ve sosyal medya üzerindeki bant daraltma kararlarına ve devletin depremle ilgili yetersiz müdahalesine tepki gösterdiler. Atay, hükümetin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iddialarını yalan olarak nitelendirdi ve sosyal medya yasağının insanların ölümüne sebep olduğunu ifade etti. Ayrıca AFAD'a da eleştirilerde bulunarak, yardım malzemelerine el koymalarını ve gölge etmemelerini istedi.
9 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi direnişi için özür dilemesini istemesi üzerine, Erdoğan'dan Kadir Mısırlıoğlu'nun ifadeleri için özür dilemesini talep etti. Özel, Erdoğan'ın kutuplaşma ve gerginlik üzerinden siyasi düşüşünü engellemeye çalıştığını belirtti. Ayrıca, vatandaşın kutuplaşma değil kucaklaşma istediğini ve CHP'nin bu doğrultuda çalıştığını vurguladı.
14 Eylül 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i, MHP'ye yönelik eleştirileri nedeniyle tehdit etti. Yalçın, Özel'in MHP'ye saldırmaya devam etmesi durumunda kendisine haddini bildirmekten çekinmeyeceklerini belirtti. Bu tehdit, Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından MHP'de oluşan tepkilerin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Yalçın, Özel'in MHP'yi hedef alarak seviyesini düşürdüğünü ve korkakça davrandığını iddia etti.
13 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi direnişi için özür dilemesini istemesine karşılık, Erdoğan'dan Kadir Mısırlıoğlu'nun ifadeleri için özür dilemesini talep etti. Özel, Erdoğan'ın kutuplaşma ve gerginlik üzerinden siyasi düşüşünü engellemeye çalıştığını belirtti. Ayrıca, vatandaşın artık kutuplaşma değil, kucaklaşma istediğini ve siyasi polemiklerden bıktığını vurguladı.
14 Eylül 2024

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yeniden bir araya geldi. Görüşme sonrası Ayşe Ateş, Özel'in duruşma günü yanlarında olacağını ve cinayetin tüm yönleriyle aydınlanması için destek vereceğini belirtti. Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Özel'e teşekkür ederek, insanlığını kaybetmeyenlere selam gönderdi.
25 Haziran 2024

CHP'li Özgür Özel'in Meclis ofisinde çekilmiş bir fotoğraf sosyal medyada dolaşıma girdi. Fotoğrafta Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yakın arkadaşı ve Atatürk'e hakaret içeren tweetler atmış Taha Hüseyin Karagöz ile görülüyor. Özel, Karagöz'ün ziyaretini, daha önce televizyon programlarına birlikte katıldıkları biri olarak açıkladı ve ziyaretin sadece bir nikah davetiyesi vermek için olduğunu belirtti. Can Ataklı ise bu durumu bir 'danışman faciası' olarak nitelendirerek, Özel'in böyle bir kişiyi bilerek kabul etmeyeceğini öne sürdü.
9 Mayıs 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, deprem konusunda iktidarla hizalanmayı reddeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, depremin yaşandığı Hatay'dan yaptığı açıklamada, yaşananların siyaset üstü bir mesele olmadığını ve iktidarla hizalanmayı reddettiğini ifade etmişti. Ayrıca, deprem yardımlarında bürokratik engelleri tanımayacaklarını söylemişti. Hatay ve Ağrı'da bazı yardımların yerel yönetimler tarafından engellendiği iddia edilmişti.
8 Şubat 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem sonrası yaptığı 'helallik' isteğine Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Erdoğan'ın depremdeki organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kalmasının ardından Adıyaman ziyaretinde 'helallik' istemesi, sosyal medyada 'Helal etmiyoruz' paylaşımlarıyla karşılandı. Demirtaş, Erdoğan'ı 100 bin insanın ölümünden sorumlu tutarak, utanmadan hala aday olmayı düşündüğünü belirtti ve ironik bir dille 'Helal olsun' ifadesini kullandı.
27 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, Kahramanmaraş depremleri sonrasında iktidarın bölgedeki yardım çalışmalarını yetersiz bulduğunu belirterek, kendi imkanlarıyla çadır kurduklarını ve iktidara eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremle ilgili eleştirilere sert yanıt vermişken, Atay bölgeden bir video paylaşarak iktidarın yeterli yardım yapmadığını iddia etti. Atay, hasarlı bir binada oturanlara kendi imkanlarıyla çadır bulduklarını ve iktidarın bu konuda yetersiz kaldığını ifade etti.
22 Şubat 2023
İşaretlediklerim