64 tanınmış sanatçı ve yazar, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim Meydanı'nda kutlanmasını destekleyen bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Taksim Meydanı'nın işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma gününde önemli bir simge olduğu ve yasakların bu gerçeği değiştiremeyeceği vurgulandı. Sanatçılar, Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararına rağmen devam eden yasaklara son verilmesi gerektiğini belirtti. İmzacılar arasında Orhan Pamuk, Zülfü Livaneli gibi ünlü isimler yer aldı.
25 Nisan 2024

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Düzce'ye gelişinin 90. yıl dönümünde, Selamlar köyünde düzenlenen törende köy çeşmesinden ayran akıtıldı. Tören, vali ve protokol üyelerinin mehter takımı eşliğinde yürüyüşüyle başladı ve köy meydanında devam etti. Vali Selçuk Aslan, Atatürk'ün 1934'te köyü ziyaret ettiğinde ayran içtiğini ve köyün adını 'Selamlar' olarak değiştirdiğini anlattı. Etkinlik kapsamında köy meydanındaki Atatürk Müzesi de gezildi.
18 Temmuz 2024

98’inci Gazi Koşusu, Veliefendi Hipodromu’nda 2 bin 400 metre çimde koşuldu ve Akın Sözen'in jokeyliğini yaptığı 'Dragon Flame' isimli safkan kazandı. Yarışta birinciye 13,5 milyon, ikinciye 5,4 milyon ve üçüncüye 2,7 milyon lira ödül verilecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen bu yarış, Türkiye’deki at yarışçılığının derbisi olarak tanımlanıyor.
30 Haziran 2024

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesimlerinde devam eden orman yangınlarında ölenlerin sayısı 51'e yükseldi. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, ölü sayısının artacağını belirtti. Valparaiso ve Marga Marga bölgelerinde yangınların sürdüğü, Valparaiso'da yaklaşık 1100 evin hasar gördüğü bildirildi. Devlet Başkanı Boric, yangınlar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini, İçişleri Bakanı Toha ise bazı yangınların kasıtlı çıkarıldığını düşündüklerini açıkladı.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim