Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, 'first lady' unvanı peşinde olmadığını, asıl amacının Türkiye'de her çocuğun yeterli beslenerek büyümesini sağlamak olduğunu ifade etti. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye'deki çocukların büyük bir kısmının sebze ve et ürünlerini her gün tüketemediğine dikkat çekti. Kemal Kılıçdaroğlu da eşinin bu paylaşımını retweet etti.
2 Nisan 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bir röportajda genel başkanlık konusundaki sorulara yanıt vererek, değişim vurgusu yaptı ve sorumluluk almaktan kaçmayacağını belirtti. Kendi hırsından ziyade partinin geleceğine dair umutlarını dile getiren Özel, genel başkanlık adaylığına sıcak baktığını ima etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrısına ve onursal başkanlık önerisine de değinerek, partinin birliğine ve mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun saygınlığına vurgu yaptı.
12 Haziran 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından kadınların önde olduğu bir video paylaşarak, CHP'nin altı ilkesine atıfta bulunarak 'sekizinci ok' olarak 'teyzecilik' kavramını dile getirdi. Bu paylaşım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve kendisinin eşi Dilek İmamoğlu'na yönelik tutumlar nedeniyle sosyal medyada 'CHP'nin yedinci oku hanımcılık oldu' şeklindeki tartışmalara bir gönderme olarak yorumlandı.
26 Nisan 2023

CHP'de genel başkanlık yarışında adı geçen grup başkanı Özgür Özel, eylülde genel başkanlık için yola çıkacak. Özel'in adaylık açıklaması için bir metin üzerinde çalıştığı ve bu metnin bir 'tutum belgesi' işlevi göreceği belirtiliyor. Özel'in adaylık açıklaması sonrası grup başkanlığı görevinden istifa edip etmeyeceği net değil. CHP Genel Merkezi, kurultayda partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterecek.
18 Ağustos 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ortak hareket ettiğini ve CHP genel başkanlığına aday olabileceğini belirtti. Özel, İmamoğlu'nun kendisini genel başkanlık için işaret etmesini memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Ayrıca, CHP'de değişim ve dönüşümün birleşerek olacağını ve bu değişimin herkesi kapsayacağını söyledi. Özel, genel başkanlık görevinin Atatürk'ten alınan bir emanet olduğunu ve bu görevi bir gün kendisine nasip olursa Atatürk'e karşı sorumluluk hissedeceğini belirtti.
17 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda bir düzenlemenin Meclis'e getirilmesi gerektiğini belirtti. Daha önce Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT düzenlemesinin 15 Ocak'ta yürürlüğe girmesinin planlandığını açıklamıştı. Ancak AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin arasında düzenlemenin Meclis'e sunulma durumu hakkında farklı açıklamalar yapıldı. AKP Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise düzenlemenin önümüzdeki hafta Meclis'e sunulabileceğini ifade etti.
23 Ocak 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partinin cumartesi günü yeni grup başkanı ve başkanvekillerini seçeceğini duyurdu. Önceki dönemde bu görevleri yürüten isimlerin, aralarında Özel'in de bulunduğu, aday olmayacağını belirtti. Seçimler, milletvekillerinin oylarıyla gizli oy açık tasnif usulüyle yapılacak ve sekiz milletvekilinin adaylık için talepte bulunduğu bilgisi paylaşıldı.
30 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in, sosyal medya üzerinden yürütülen ve 'Ebabil Harekatı' adı verilen bir trol organizasyonunun başında olduğunu öne sürdü. Özel, bu hareketin sosyal medya yönetimi yaptığını ve hazırlanan içeriklerin binlerce trole servis edildiğini iddia etti. Ebabil Harekatı ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Özgür Özel'e cevap verdi ve onun gerginliğini anladıklarını belirtti.
12 Ocak 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast duyumları aldıklarını ve bu konuda güvenlik güçlerinin de bilgisinin olduğunu belirtti. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir'in de benzer endişeleri dile getirdiği ve bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na bir hamle yapılacağı yönünde duyumlarının olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Özel, geçmişte yaşanan saldırı ve tehdit olaylarına atıfta bulunarak, bu tür tehditlerin seçim iklimini korkutma amacı taşıdığını ve güvenlik güçlerinin de bu tür istihbaratlardan haberdar olduğunu söyledi.
10 Mart 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Özel'in grup başkanlığı koltuğunda otururken genel başkan adayı olmasının doğru ve etik olmadığını belirtti. Öztunç, Özel'in grup başkanlığından istifa ederek yarışmasının daha doğru olacağını ifade etti.
15 Eylül 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 'büyük bir dosya' açıklayacaklarını bildirdi. Özel, bu dosyanın Soylu'nun cevap vermek zorunda kalacağı ve kimyasının bozulacağı bir içerik taşıdığını ifade etti. Ayrıca, herhangi bir risk durumunda dosyanın açıklanması için gerekli önlemlerin alındığını ve dosyanın kopyalarının diğer parti üyelerine de verildiğini belirtti.
11 Ocak 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını belirterek, kararsız genç seçmenlere ilk turda seçimi sonuçlandırma çağrısında bulundu. Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve ata ittifakı adayı Sinan Oğan'a oy vermeyi düşünen seçmenlere 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra yaşanan olayları hatırlatarak, seçimin ikinci tura kalma riskine dikkat çekti. Anketlere göre, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın önünde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.
19 Nisan 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilişkilendirilen ve bakanlık danışmanı Emin Şen'in başında olduğu iddia edilen bir troll organizasyonunun şemasını kamuoyu ile paylaştı. Özel, bu iddiasını bir önceki gün 'çok önemli' bir dosya açıklayacağını duyurarak gündeme getirmişti. Paylaşılan şemada, söz konusu organizasyonun yapısı ve ilişkiler ağı gösteriliyor.
12 Ocak 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini, ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Saadet Partisi ise Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmemesinin bir eksiklik olacağını dile getirdi.
8 Mart 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı Atlı Merasim Birliği için Hollanda'dan her biri 70 bin avro değerinde çok sayıda at satın alındığı bilgisini paylaşarak, bu konuda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi yöneltti. Özel, Türkiye'nin ekonomik kriz ve yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele ettiği bir dönemde yapılan bu harcamanın gerekçesini ve detaylarını sorguladı. Ayrıca, bu alımın israf olup olmadığı konusunda da sorularını iletti.
10 Mart 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlık adaylığını açıklayacağını duyurdu. Adaylık açıklaması CHP Genel Merkezi'nde yapılacak ve Özel'e birçok CHP milletvekili destek verecek. Bu milletvekilleri arasında Adana, Ankara, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Isparta, İstanbul, Karaman, Sivas, Balıkesir, Manisa ve İzmir milletvekilleri bulunuyor.
14 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere yönelik 'Alevi' başlıklı videosunu eleştirerek, seçim öncesi başlatılan istismar siyasetinin Türkiye'de zemin tutmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun videosu, Alevi kimliğini ve inancını dile getirmesiyle dikkat çekmiş ve çeşitli kesimlerden destek almıştı. Erdoğan, mezhep ve etnik köken tartışmalarını karanlık pazarlıkları gizlemek için açıldığını ve eski Türkiye'nin hastalıklarını kaşıyanların başarılı olamayacağını ifade etti.
22 Nisan 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emir Şen'in yönettiği iddia edilen 'Ebabil Harekatı' adlı bir troll organizasyonunun sosyal medya üzerindeki faaliyetlerini ve hedef aldığı kişileri açıkladı. Telegram üzerinden organize olan grup, çeşitli siyasi figürler, gazeteciler ve LGBTİQ+ destekçisi hesapları hedef alarak spam saldırıları düzenlemiş ve sosyal medya kampanyaları yürütmüş. Grup, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'ya destek mesajları yayınlamış.
16 Ocak 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in yönettiği iddia edilen ve sosyal medya üzerinden operasyonlar yürüten 'Ebabil Harekatı' adlı bir troll organizasyonunun varlığını ve faaliyetlerini açıkladı. Özel, bu organizasyonun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik sosyal medya üzerinden sistematik bir karalama kampanyası yürüttüğünü belirtti. Telegram üzerinden 8 bin kişilik bir trol ağına içerik servis edildiği ve bu içeriklerin İmamoğlu ile ilgili olumsuz algı oluşturmayı amaçladığı ifade edildi.
12 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Özel, basın toplantısında yaptığı açıklamada, seçimlerin kaybedilmesine dur diyemeyenlerin hikayesi olduğunu, parti içi iktidar mücadelesi değil, büyük iktidar hayalinin ilk adımı olduğunu belirtti. Ayrıca parti yönetiminin yenilginin siyasi sorumluluğunu üstlenmediğini ve parti kararlarının daha çok atanmış danışmanların yönlendirilmesiyle alındığını ifade etti. Özel, CHP'yi iktidar yapmak için genel başkanlığa aday olduğunu söyledi.
15 Eylül 2023
İşaretlediklerim