İstanbul'un Avcılar ilçesinde bir sürücü, pikabıyla D-100 kara yolunda rastgele araçlara çarparak kaçtı. Olayda üç kişi yaralandı ve yedi araç ile bir motosiklet hasar gördü. Polis ekipleri, kaçan sürücüyü Yenibosna'da yakaladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
4 Ekim 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde Kurban Bayramı'nın ilk günü, yolda yürüyen 15 yaşındaki Umut Kaya, otomobilden açılan rastgele ateş sonucu göğsünden vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Emniyet güçleri, olayla ilgili bir otomobilden rastgele ateş edildiğini belirleyerek, aracı ve içindeki iki şüpheliyi gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada olayda kullanılan tabanca bulundu. Şüphelilerden birinin ifadesinde, kavgaya karıştığını ve gözdağı vermek için ateş ettiğini belirttiği öğrenildi. Şüpheliler tutuklanarak adliyeye sevk edildi.
1 Temmuz 2023

Sivas-Kayseri kara yolunda bir kadın sürücünün kaza yapması sonucu yardım etmek isteyen iki kişi, başka bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazayı gören R.Ö. ve yanındaki M.E.Ö., kaza yapan sürücüye yardım etmek için durdukları sırada hafif ticari bir aracın çarpması sonucu olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kaza yapan kadın sürücünün tedavisi devam ediyor.
8 Aralık 2023

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kafede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Olay, Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi'nde meydana geldi. İstanbul Valiliği, iki grup arasında çıkan tartışmanın silahlı çatışmaya dönüştüğünü ve yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
23 Mayıs 2024

İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

İstanbul Pendik'te seyir halindeki bir İETT otobüsü, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı dört katlı bir binanın girişindeki berber dükkanına çarptı. Kazada altı yolcu yaralandı ve bina tedbiren boşaltıldı. Olay yerine polis, sağlık, itfaiye ve UMKE ekipleri sevk edildi. Polis, güvenlik şeridi çekerek caddeyi trafiğe kapattı.
7 Ağustos 2024

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kafeye düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Olay, Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi'ndeki bir kafede meydana geldi ve saldırıyı kimliği bilinmeyen kişi ya da kişiler gerçekleştirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
23 Mayıs 2024

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Bodrum'dan Van'a giden bir yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı. Kazada üçü ağır olmak üzere 14 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar Malatya'daki hastanelere kaldırıldı.
14 Ağustos 2024

İspanya'nın Barselona kenti yakınlarında bir banliyö treni, rayları geçmeye çalışan bir gruba çarptı ve dört kişi hayatını kaybetti. Kaza, yaya geçişinin yasak olduğu, virajlı ve görüş mesafesi zor bir noktada meydana geldi. Kazada hayatını kaybedenlerin, bölgedeki bir konsere gitmek için tren raylarından geçmeye çalışan bir grup genç olduğu belirtildi. Kazadan sonra tren hattı geçici olarak kapatıldı.
11 Eylül 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Akyarlar Mahallesi'nde bir otomobil denize düştü. Kazada, araçtan kendi imkanlarıyla çıkan 19 yaşındaki Saadettin Sabırlı hayatını kaybetti. Alkollü olduğu tespit edilen sürücü S.K. ise yaralandı ve tedavisinin ardından gözaltına alındı. Olay yerine 112 Acil Servis, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi ve otomobil vinç ve dalgıç yardımıyla denizden çıkarıldı.
12 Ocak 2023

İstanbul Bakırköy'de birlikte yaşayan Cavide Sevgi Arapoğlu ve Mustafa Kolay, başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Çiftin işe gitmemesi üzerine endişelenen arkadaşları, çilingir yardımıyla eve girdi ve çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. Polis ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede kapının zorlama izi olmadan içeriden kilitlendiğini belirledi. Çiftin cesetleri, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
20 Temmuz 2023

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi'nde çıkan orman yangını nedeniyle üç kişi hayatını kaybetti. Yangının çıkmasına sebep oldukları iddiasıyla dört kişi gözaltına alındı. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını ve ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındığını belirtti. Şüphelilerin bahçede yaptıkları kaynak ve hızar işleri sırasında çıkan kıvılcımların yangına neden olduğu açıklandı.
15 Temmuz 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan eğlence merkezinde tadilat sırasında yangın çıktı. Yangında sekiz kişi hayatını kaybetti, altısı ağır olmak üzere dokuz kişi yaralandı. İtfaiye ekipleri yangına 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. Yangının nedeni henüz bilinmiyor.
2 Nisan 2024

İzmir'in Menemen ilçesinde bir düğünde çıkan tartışmanın ardından Metin S. ve Lütfi H. isimli şahıslar pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırı sonucu 16 yaşındaki bir çocuk öldü, yedi kişi yaralandı. Saldırganlardan biri olan ve 13 suç kaydı bulunan Lütfi H., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheli Metin S. ise tutuklandı.
17 Kasım 2023

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, aralarında husumet bulunan Lütfü T. ve komşusu İbrahim Bartan arasında çıkan tartışma sonucu silahlı kavga çıktı. Lütfü T., İbrahim Bartan ve eşi Nazik Bartan'ı av tüfeğiyle vurduktan sonra aynı silahla intihar etti. Olay yerine sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri, üç kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi.
5 Eylül 2023

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bir kişinin öldüğü ve 53 kişinin yaralandığı metrobüs kazasıyla ilgili beş kişi tutuklandı. Kazada, Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde karşı yönden gelen metrobüse çarpmıştı. Soruşturma kapsamında altı kişi daha gözaltına alınmıştı. Tutuklananlar arasında metrobüs şoförü, İBB yetkilileri ve yüklenici firmanın şantiye şefi bulunuyor.
31 Ağustos 2024

Van-Hakkari kara yolunun Güzeldere Geçidi bölgesinde bir minibüsün üzerine çığ düşmesi sonucu araç şarampole yuvarlandı. Bu olayda bir kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. Van Valisi Ozan Balcı ve AFAD tarafından yapılan açıklamalara göre, olay yerine AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Karayolları ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmaları sonucunda 12 kişi yaralı olarak kurtarıldı ve yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi.
26 Şubat 2024

Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde bir pikabın üzerine kaya düştü ve pikap şarampole devrildi. Kazada, pikapta bulunan Mehmet Nuri Dağlı hayatını kaybetti. Ağır yaralanan sürücü Hadi Aslan ile Bülent Aslan ve Halil İbrahim Kaçkan hastaneye kaldırıldı.
8 Ağustos 2023

Şırnak Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartmanın bodrum katında çıkan yangında 14 yaşındaki H.T isimli bir çocuk yaşamını yitirdi, üç çocuk ise yaralandı. Yangın, 513. Sokak'ta bulunan binanın kazan dairesinde meydana geldi. Yaralı çocuklar ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'daki bir hastaneye sevk edildi. Şırnak Valiliği, olayla ilgili incelemelerin devam ettiğini ve süreci yakından takip ettiklerini açıkladı.
12 Kasım 2023
İşaretlediklerim