İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, seçim kampanyası sırasında yaptığı bir konuşmada, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçmişteki sözlerini abartarak aktardı ve 14 Mayıs seçimlerinin bir darbe girişimi olduğunu iddia etti. Soylu, Biden'ın 'Türkiye'yi Gezi, 17-25 Aralık, 6-8 Ekim ve 15 Temmuz'da yenemedik, şimdi 14 Mayıs'ta yeneceğiz' dediğini öne sürdü. Biden'ın aslında 2020 ABD başkanlık seçimleri sırasında Türkiye'deki muhalif liderleri desteklemenin öneminden bahsettiği ve Erdoğan'a farklı bir yaklaşım uygulanması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.
29 Nisan 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'i AKP'nin troll ekibinin başı olarak nitelendirdi. Özel'in iddialarını açıklamasının ardından Emin Şen'in bakanlıkta danışman olarak gösterildiği profil bir süre erişime kapalı kaldıktan sonra tekrar erişime açıldı. Şen'in profilinde, medya kuruluşlarında danışmanlık yaptığı ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif rol aldığı bilgileri yer alıyor.
12 Ocak 2023

Ayşenur Arslan, Habertürk'te yayınlanan ve Ahmet Selim Kul'un da yer aldığı bir programı eleştirdi. Programın yüksek reyting almasına rağmen gazetecilik açısından yetersiz olduğunu belirtti. Arslan, programda ortaya atılan iddiaların netlikten yoksun olduğunu ve izleyicilerin tartışmanın kalitesini beğenmediğini ifade etti. Ayrıca, programda Ali Koç ve Acun Ilıcalı'nın tutumları ve Mehmet Uçum'un Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak gündeme getirilmesi de eleştirildi.
10 Haziran 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada, seçimlerin 'Önce koltuğunu düşünenler' nedeniyle kaybedildiğini savundu. Akşener, AK Parti iktidarını eleştirerek, memleketi kendi soktuğu krizden çıkarmak için hala vatandaşların cebine el uzattığını belirtti. Ayrıca, seçimlerin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettiklerini ve kendi saflarındaki sorunları göremediklerini ifade etti. Akşener, önümüzdeki yerel seçimlerde kendi kadrolarıyla milletin huzuruna çıkacaklarını ve göreve talip olacaklarını söyledi.
26 Ağustos 2023

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 'altılı masa' liderlerinin cumhurbaşkanı ile birlikte stratejik kararlarda imza yetkisine sahip olacağını belirtmesine tepki göstererek, bu durumu 'altılı eş başkanlık sistemi' olarak nitelendirdi. Çelik, bu modelin demokratik olmadığını ve politbüro modeline benzediğini ifade etti. Ayrıca, seçim takviminin biraz geriye çekilebileceğini ancak bunun erken seçim anlamına gelmeyeceğini belirtti. Komutanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alkışlamasını savunan Çelik, CHP'nin demokrasiye bağlı bir orduyu rahatsız edici bulduğunu söyledi.
16 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere kısa bir süre kala altılı masanın henüz bir aday açıklamamasını eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafında birleşme çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise Bahçeli'nin bu çağrısına, onların defterlerinde yeni bir sayfa kalmadığını ve adalet ile güveni bitirdiklerini belirterek sert bir dille yanıt verdi. Erdem ayrıca, altılı masanın aday belirleme sürecine başladığını ve büyük bir organizasyonla açıklanacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesinde, yerel yönetimlerin Cumhur İttifakı'ndan olmaması durumunda merkezi hükümetin yeterli desteği vermeyeceğini belirten açıklamalar yapıyor. Bu söylem, Erdoğan ve Cumhur İttifakı adayları tarafından farklı illerde tekrarlanıyor. AK Parti kaynakları, bu söylemin bilinçli olarak kullanıldığını ve küçük il ve ilçelerde yapılan kamuoyu araştırmalarında bu tür tehdit benzeri mesajların etkili olduğunu belirtiyor.
19 Şubat 2024

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanarak son seçim sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıda, AK Parti'nin seçim yenilgisinin ana nedenleri olarak ekonomik sıkıntılar, emeklilerle ilgili politikalar ve aday tespitinde yapılan yanlışlar belirlendi. Seçimlere katılım oranının düşmesi ve CHP'nin oylarını artırması gibi faktörler de ele alındı. Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik seyyanen bir zam yapması durumunda seçim sonuçlarının farklı olabileceğini öne sürdü.
3 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masayı terk etti. Bu durum, yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık yarattı. Yapılan yorumlarda, Akşener'in bu kararının Türkiye'deki muhalefetin birliğini bozduğu ve Erdoğan'ın elini güçlendirdiği belirtiliyor. Bazı analistler ve gazeteciler, Akşener'in kararını 'siyasi hata' ve 'çılgınlık' olarak nitelendirirken, muhalefetin seçim şansının azaldığına dair endişelerini dile getiriyorlar.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in baş danışmanı Turhan Çömez, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ne altılı masada ne de birebir toplantılarda İYİ Parti lideri Akşener'e bir niyet beyanında bulunmadığını belirtti. Çömez, Akşener'in aday belirleme sürecinde anket yapılmasını önerdiğini ve diğer genel başkanların bu fikre olumsuz yanıt verdiklerini ifade etti. Akşener, altılı masadan çekilme kararını duyurdu ve bu kararın ardından siyasi arenada çeşitli tepkiler ortaya çıktı.
3 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur ihtimali güçlenirken, CHP kanadından Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, sisteme girilmemiş 7,5 milyon oy ve Anadolu Ajansı'nın güvenilirliği hakkında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, muhalefetin güçlü olduğu sandıklardaki oyların sisteme girilmediğini ve Anadolu Ajansı'nın kendileri için artık geçersiz olduğunu ifade etti. Mansur Yavaş ise ıslak imzalı tutanaklara dayanarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının yüzde 47,7, Tayyip Erdoğan'ın ise yüzde 45,8 olduğunu belirtti ve henüz 60 bin sandığın verisinin gelmediğini söyledi.
14 Mayıs 2023

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıyı değerlendirdi. Kurtulmuş, saldırının AK Parti'ye zarar verdiğini belirtti ve olayın İstanbul'daki büyük mitingi gölgede bıraktığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırıyı İmamoğlu'nun provokasyonu olarak nitelendirmiş ve 'Dadaşlarla kimse baş edemez' diyerek olayı farklı bir açıdan ele almıştı.
9 Mayıs 2023

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Tunç Soyer'i göstermeme kararının ardından, Soyer ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ankara'da bir araya geldi. Soyer, Özel'in 'gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışma' teklifini reddettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Görüşmede İzmir ve yerel seçimlerle ilgili endişelerini, görüş ve önerilerini Özel'e ilettiğini belirtti.
10 Şubat 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamaması üzerine masayı terk ettiğini duyurdu. Akşener, İYİ Parti'nin kıskaca alındığını ve dayatmaya maruz kaldığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiklerini, ancak bu çabalarının reddedildiğini söyledi. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ve tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüştüğünü eleştirdi.
3 Mart 2023

Altılı masa olarak bilinen muhalefet partileri liderlerinin yaptığı toplantıda ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını ortaya koyarken, İYİ Parti lideri Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Anlaşmazlık sonucu Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Kalan beş parti lideri, Saadet Partisi genel merkezinde olağanüstü bir toplantı yapacak.
3 Mart 2023

Yazıda, Türkiye genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yerel seçimlerde Özgür Özel'in öne çıktığı belirtiliyor. Seçmenlerin, bu iki liderden Türkiye'nin sorunlarını işbirliği içinde çözmelerini beklediği ifade ediliyor. Erdoğan'ın yeni anayasa yapımını önceliklendirdiği, Özel'in ise bu konuda itirazının olmadığı aktarılıyor. Ayrıca, Özel'in güven artırıcı adımlar olarak Gezi olaylarından dolayı hapis yatanların durumu ve 28 Şubat generallerinin affedilmesi konularını gündeme getirmesi bekleniyor.
26 Nisan 2024

CHP'den bir yıllığına ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, altılı masanın kendisini Cumhurbaşkanlığı adayı olarak göstermemesi durumunda, 'Erdoğan benzeri' bir aday çıkarılması halinde 100 bin imza toplayarak bağımsız cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ifade etti. Özcan, altılı masanın seçimi kazanabilecek bir aday göstermesi halinde aday olmayacağını, ancak Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir adayın tercih edilmesi durumunda milleti adaysız bırakmayacağını söyledi. Ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi isimlerin adaylıklarını destekleyeceğini belirtti.
20 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlenen mitingine taşlı saldırı düzenlenmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi. İmamoğlu, Soylu'nun kendisini Erzurumlulara 'provokatör' dediği iddiasını reddederek Soylu için 'ahlakını yitirmiş bir adam' ifadesini kullandı. Saldırıda yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, saldırıyı düzenleyenlerin masum olmadığını ve emniyet güçlerinin müdahale etmediğini belirtti. Ayrıca, sevgi ve iyiliğin kazanacağını vurgulayarak destekçilerine moral verdi.
8 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurultayda aday olmayacağını açıklamasının ardından, Akşener'i partinin başında kalmaya ve diğer adayların da etrafında kenetlenmeye davet etti. Bahçeli, çoklu aday durumunun parti içi bölünmelere yol açabileceğini belirterek, siyasi istikrarın parti içi istikrarla ilişkili olduğunu vurguladı. Akşener, yerel seçimlerdeki başarısızlık sonrası kurultay kararı almış, ancak aday olup olmayacağını ilk başta açıklamamış, daha sonra aday olmayacağını duyurmuştu.
10 Nisan 2024

AKP'nin yerel seçimlerde yaşadığı ağır yenilginin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partide gerekli değişikliklerin yapılacağını belirtti. Erdoğan, seçimlerde düşük katılım oranının partinin oy oranını etkilediğini ve bu durumun sebepleri üzerinde duracaklarını ifade etti. Ayrıca, milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda partide bir değişim gerçekleştireceklerini ve daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, eleştirilere karşı partinin birliğini koruma ve halka hizmet etmeye devam etme konusundaki kararlılığını vurguladı.
17 Nisan 2024
İşaretlediklerim