Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, bazı çıkar gruplarının fiyat manipülasyonu yaparak piyasayı bozduğunu ve bu gruplardan hesap soracaklarını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin tarım politikalarını eleştirenlere sert yanıtlar vererek, Türkiye'nin tarımsal üretimde dünya liderleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, genç ve kadın üreticilere ek destek sağlanacağını, hayvansal üretimin planlı hale getirileceğini ve su israfının önleneceğini açıkladı.
14 Mayıs 2024

Amasya'da bir et entegre tesisinde kesime götürülen büyükbaş hayvana eziyet edildiği görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve beş kişi tutuklandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tesisin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da hayvana eziyet eden kişilerin tutuklandığını duyurdu.
19 Mayıs 2024

İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda 27 bin 859 litre sahte içkiye el konuldu. İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dezenfektan ve yüzey temizleyicisi adı altında alkollü içki üretmek isteyenlere etil alkol satışı yapıldığını tespit etti. Tuzla, Büyükçekmece, Avcılar, Pendik ve Esenyurt'ta düzenlenen operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı ve çok sayıda sahte içki malzemesine el kondu. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Ağustos 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı, 5 santilitreden küçük ve bira hariç 300 santilitreden büyük ambalaj hacmine sahip içkilerin ithalatını, üretimini ve piyasaya arzını yasaklayan bir yönetmelik yayımladı. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bira dışındaki içkilerin sadece cam malzemeden yapılmış ambalajlarla satılması gerekecek. Yönetmelikle getirilen yasaklar, yayımlandığı tarihten itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.
2 Şubat 2023

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, maliyetler nedeniyle ağır içki gruplarına zam beklendiğini açıkladı. Dündar, ekim ayının ilk haftasında viski, cin, votka, tekila ve rom gibi içkilerde yüzde 5 ile yüzde 15 arasında zam yapılacağını belirtti. Bu zamların, artan maliyetler nedeniyle kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
30 Eylül 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), parti meclisinin onayladığı belediye başkan adaylarının listesini kamuoyu ile paylaştı. Malatya'dan Veli Ağbaba, Ordu'dan Zekai Sana, Kayseri'den Murat Molu ve Adıyaman'dan Abdurrahman Tutdere aday olarak gösterildi. Hatay ve İzmir gibi kamuoyunun yakından takip ettiği illerdeki adaylar ise değişiklik göstermedi. Toplamda 227 adayın ismi açıklandı.
13 Şubat 2024

Sağlık Bakanlığı, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde gerçekleştirdiği denetimlerde 61 kozmetik ürünün 56'sının uygunsuz olduğunu tespit etti. Uygunsuz bulunan ürünlerden biri riskli, diğer 55'i teknik düzenlemelere aykırı bulundu. Bu ürünlerle ilgili toplam 214 bin 50 lira para cezası uygulandı. Denetimler, özellikle piyasadaki uygunsuz ürünlerin tespitine yönelik planlanmış ve yüzde 92 oranında uygunsuzluk saptanarak amaçlanan sonuca ulaşılmıştır.
16 Kasım 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak hayvanları için hazırlanan yasal düzenlemenin taslağının AKP Meclis grubuna gönderildiğini açıkladı. Tunç, yasa tasarısının Tarım ve Orman, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, İçişleri ile Adalet bakanlıklarının ortak çalışması sonucu hazırlandığını belirtti. Hayvanları koruma konusunda kararlılıklarını sürdüreceklerini vurgulayan Tunç, hayvanlara eziyet edenlere yönelik cezaların artırıldığını ve hayvan tanımlarının netleştirildiğini ifade etti. Ayrıca, insan sağlığını tehdit eden durumların da ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.
29 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Kararı ile Amasya, Bingöl, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Niğde, Mersin, İstanbul ve Samsun illerinde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren karara göre, orman sınırları dışına çıkartılan alanların en az iki katı kadar devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlar orman oluşturmak amacıyla kullanılacak. Bu taşınmazlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edilecek.
2 Ağustos 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, çiftçilere toplamda 944 milyon 907 bin lira miktarda tarımsal destek ödemesinin yapılacağını duyurdu. Bu desteklerin Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği hariç olduğu belirtilmiş ve ödemelerin bugün çiftçilerin banka hesaplarına yatırılacağı ifade edilmiştir.
10 Mayıs 2024

Anayasa Mahkemesi (AYM), sokak köpeklerini 'uyutma'yı içeren ve 30 Temmuz'da Meclis'ten geçen tartışmalı kanun teklifini esastan incelemeye karar verdi. Kanunun 2 Ağustos'ta yürürlüğe girmesinin ardından Niğde ve Ankara Altındağ'da çok sayıda köpek ölü bulunmuştu. CHP, 15 Ağustos'ta kanunun 17 maddesinden 16'sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması için AYM'ye başvurmuştu. AYM, başvuruyu eksiksiz buldu ve davanın esastan görülmesine karar verdi.
5 Eylül 2024

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu, 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde çiğ inek sütünün tavsiye satış fiyatını yüzde 35,2 artırarak litre başına net 11,50 TL olarak belirledi. Bu fiyat artışı, soğutma, nakliye ve diğer cari giderleri kapsamayacak ve bu giderler üretici tarafından karşılanacak. Yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1'lik değişim) için ise ± 17 Kuruş fark uygulanacak.
13 Temmuz 2023

TÜİK'in altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesaplamasının ardından sigara, içki ve yakıttan alınan ÖTV miktarı otomatik olarak arttı. Bu artışın bir sonucu olarak, sigara ve içki grupları fiyat listelerini güncellemeye başladı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Rocks puro grubuna da zam geldiğini açıkladı.
5 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Kararı ile yeşil mercimeğin ithalatına teşvik, ihracatına ise kısıtlama getirildi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, bakliyat ekim alanlarının 1990'dan bu yana ciddi şekilde azaldığını belirtti. Nüfusun büyük kısmının büyük şehirlere yığılması ve tarım arazilerinin imara açılması, tarım sektöründe ciddi sorunlara yol açtı. Akif Beki, tarımda uzun vadeli planlamanın eksikliğine dikkat çekerek, mevsimlik planlamanın önemine vurgu yaptı.
15 Mayıs 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 19 yıl boyunca düzenli olarak yayımladığı madde fiyat listesini iki yıl önce yayımlamayı durdurdu. Bu durum, enflasyon verilerinin doğruluğu konusunda endişelere neden oldu. DİSK'in başvuruları sonucu Ankara 6. İdare Mahkemesi ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi, TÜİK'in bu bilgileri açıklaması gerektiğine hükmetti. Ancak TÜİK, mahkeme kararlarına uymayarak, 'kanun yararına bozma' talebinde bulundu, bu talep Danıştay Başsavcılığı tarafından reddedildi.
8 Mayıs 2024

Kemer Group’un ithal ettiği viski, tekila, cin ve şaraplara zam yapıldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesapladı ve bu nedenle içkiden alınan ÖTV miktarı otomatik olarak artırıldı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından zamlı fiyatları duyurdu.
11 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kıyı Ege ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul, İzmir, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Manisa, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Çankırı, Adana ve Hatay illerinde yağışların etkili olacağı belirtildi. İstanbul için ayrıca AKOM tarafından da sağanak uyarısı yapıldı.
15 Eylül 2024

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Ocak 2003-Nisan 2022 dönemine ait enflasyon madde sepeti fiyat listesini sansürlediğini iddia ederek bu listeyi yayınladı. DİSK, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın 9 Temmuz 2024'teki basın toplantısının ardından listenin TÜİK internet sitesinden kaldırıldığını belirtti. DİSK, TÜİK'in yargı kararlarına uymayarak Anayasa ve yasaları çiğnediğini ve verileri gizlediğini öne sürdü. DİSK, TÜİK'in yargı kararlarına uyması gerektiğini vurguladı.
17 Temmuz 2024

Yılbaşından bu yana et ithalatı için 1 milyar dolar harcayan Türk hükümeti, iç piyasada et fiyatlarını düşürmeyi amaçlamıştır. Ancak bu çabalar sonuçsuz kalmış, halk ucuz et alabilmek için sabah erken saatlerde kuyruklara girmiştir. Buna rağmen, Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 25 oranında bir zam yapmıştır. Bu durum, yerli üreticilere destek olunabilecekken yabancı üreticilere kaynak aktarılmasını eleştiren görüşlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur.
22 Nisan 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle, 36'sı yerli üretim olmak üzere toplamda 47 ilacın geri ödeme listesine eklendiğini duyurdu. Bakan Işıkhan, ilaçların hastalara şifa olmasını temenni ederek, vatandaşlara sağlıklı bir ömür diledi. Geri ödeme listesine eklenen ilaçların detaylarına Bakan Işıkhan'ın Twitter hesabından ulaşılabileceği belirtildi.
19 Mart 2024
İşaretlediklerim