Muğla'da 15 yaşındaki lise öğrencisi Sıla Akgül'e çarparak ölümüne neden olan sürücü T.Y, önce 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı, sonra ceza 24 bin 300 lira para cezasına çevrildi. Ayrıca sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Akgül ailesinin avukatı Didem Alaca, karara itiraz edeceklerini belirtti ve verilen cezanın çok az olduğunu ifade etti.
19 Ekim 2023

Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunan eski uzman çavuş Musa Orhan, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla oyuncu Hazal Kaya hakkında dava açtı. Daha önce de aynı gerekçeyle oyuncu Ezgi Mola'ya para cezası verilmiş ve Farah Zeynep Abdullah hakkında da dava açılmıştı. Hazal Kaya, ifade vermek üzere karakola gitti ve sosyal medya hesabından bu durumu paylaştı.
12 Ocak 2023

Diyarbakır'da, Gaziantep-Ağrı seferini yapan 'Yeni Diyarbakır' firmasına ait bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, beş aylık bir bebek dahil olmak üzere toplam beş kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili iki şoför ve bir muavin gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu ve 14 kişinin tedavi sonrası taburcu edildiğini açıkladı.
7 Ocak 2023

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikametinde bir otomobil, TIR, yolcu otobüsü ve kar tuzlama aracının karıştığı zincirleme bir trafik kazası meydana geldi. Kazada ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı ve olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaralılara müdahalesi ve kaza yerindeki çalışmalar devam ediyor.
1 Şubat 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, hafta sonu kaldırımda yürürken bir motosikletin kendisine çarptığını ve bu durumu YouTube kanalında anlattı. Altaylı, motosikletin kalçasına çarptığını ve kendisinin düştüğünü, motosiklet sürücüsünün ise durup küfrettikten sonra gittiğini belirtti. Ayrıca, kaldırımda motosiklet kullanımının tehlikelerine dikkat çekerek, yetkililerin bu konuda önlem almadığını eleştirdi.
10 Haziran 2024

İstanbul Beyoğlu'nda motosikletli kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olayın nedeni henüz bilinmiyor. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, bir otomobile üç kurşun isabet ettiğini belirledi. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
7 Ağustos 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sümeyye Y.'nin katil zanlısı eşi M.Y, polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Sümeyye Y.'nin daha önce eşi tarafından hakarete uğradığı ve tehdit edildiği, ancak bu şikayetlerinden vazgeçtiği ve koruma talebinde bulunmadığı belirtildi.
22 Ağustos 2023

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, iş arkadaşları tarafından iki gündür haber alınamayan 32 yaşındaki Hasan C. ve kız arkadaşı Gözde V., evlerinde başlarından vurulmuş halde ölü bulundu. Olayın bildirilmesi üzerine polis, çilingir yardımıyla daireye girdi ve çifti ölü olarak buldu. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
27 Haziran 2023

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde, Vadişehir Mahallesi'nde park halindeki bir otomobilde boğazı kesilmiş halde bir kadın cesedi bulundu. Kimliği Tuğba Koç olarak belirlenen kadının, geçen yıl 3 Eylül'de evlendiği ve birinci evlilik yıl dönümünde öldüğü tespit edildi. Olay yeri inceleme ekibi ve savcının çalışmasının ardından ceset, otopsi için Eskişehir Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, kadının ölüm nedenini belirlemek için soruşturma başlattı.
3 Eylül 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği ve yedi kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin dava, Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Davada Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 12 sanık yargılanıyor. Sanıklar, bakım ihmalleri ve yetkisiz personel çalıştırma suçlamalarını reddediyor. Kazanın ardından teleferik tesisinin bakımlarının eksik yapıldığı ve bu ihmallerin kazaya davetiye çıkardığı iddia ediliyor.
11 Haziran 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında çadır ve gıda malzemesi sattığı ortaya çıkan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı istifaya çağırdı. Kızılay'ın çadır satışı yapması nedeniyle kan bağışlarının durduğu ve kan stoğunun asgari seviyenin altına düştüğü belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kınık'ı desteklerken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve TBMM Başkanı Şentop olaya üzüldüklerini ifade etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ise Kınık'ın görevde kalmasından rahatsızlık duyduğunu belirtti.
11 Mayıs 2023

Bitlis-Van kara yolunun Kuskunkıran Tüneli yakınlarında yolcu otobüsüyle tır çarpıştı. Kazada otobüs şöförü ve bir yolcu hayatını kaybetti, dördü ağır olmak üzere 30 kişi yaralandı. Olay yerine jandarma, polis, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı.
9 Haziran 2024

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir kişinin öldüğü, ikisi ağır 50 kişinin yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin bilirkişi ön raporu hazırlandı. Rapora göre, metrobüs şoförü, Beyaz Yol çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarıyı görmedi ve dönüş noktasını kaçırdı. Şoför aniden dönüş yapmak isteyince kaza meydana geldi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı ve şoför ile metrobüs hattında görevli bir kişi şüpheli olarak gözaltına alındı.
29 Ağustos 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini, henüz belirlenemeyen bir nedenle direklerden birinin devrilmesi sonucu düştü. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar arasında iki çocuk bulunuyor.
12 Nisan 2024

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yemek yazarı Vedat Milor'un içinde bulunduğu araç, Halıcıoğlu Mahallesi Karaağaç Caddesi'nde bir otomobille çarpıştı. Kazada can kaybı ve yaralanan olmadı, ancak Milor'un şoförünün eli ciddi hasar gördü. Milor, kazayı sosyal medya platformu X'ten duyurarak emniyet kemeri ve hava yastığının önemine dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye'deki kavşak dönüşlerinin sorunlu ve belirsiz olduğunu vurguladı.
1 Eylül 2024

İstanbul Beykoz'da bir düğün konvoyunda pompalı tüfekle havaya ateş eden bir kişi, sosyal medyada paylaşılan video sayesinde tespit edilerek gözaltına alındı. Şüpheli C.C.B'ye yol kapatma, saygısızca araç kullanma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve ön cam filmi kullanmak gerekçeleriyle toplam 2 bin 259 lira para cezası kesildi. Şüphelinin aracı yediemin otoparkına çektirildi ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.
11 Eylül 2023

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Ekrem Coşkun Döner zincirine ait bir şubede tüp değiştirilirken meydana gelen patlamada yaralanan 15 yaşındaki Cennet Yeldi, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 30 Aralık'ta gerçekleşen patlamada toplam yedi kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alınmış ve dört kişi tutuklanmıştı. Yeldi'nin cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
3 Ocak 2023

Yunanistan'ın Mikonos Adası'nda tatil yapan 58 yaşındaki Türk vatandaşı Rıfat Tansel Tugal, sahibi ve kaptanı Türk olan bir tekneye giderken kullandığı botun kayalıklara çarpması sonucu hayatını kaybetti. Botu kullanan 23 yaşındaki Türk vatandaşı ise hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Tugal'ın naaşının Türkiye'ye nakledilmesi için işlemler başlatıldı.
21 Ağustos 2023

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan bir Kız KYK yurdunda asansörün üçüncü kattan eksi birinci kata düştüğü bildirildi. Olayda yaralanan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu aktarıldı. Barınamıyoruz Hareketi, KYK yurtlarında asansörlerin denetlenmesi çağrısında bulundu. Daha önce benzer bir olayda bir öğrencinin hayatını kaybettiği ve asansörlerin güvenliği konusunda Sayıştay'ın uyarılar yaptığı belirtildi.
16 Kasım 2023

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir kavgayı ayırmaya çalışan Şerafeddin Yüce, S.K'nin ağabeyi İ.K tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Yüce, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, S.K. ve İ.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.K ve S.K, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
28 Temmuz 2023
İşaretlediklerim