Ünlü basketbol yıldızı Kobe Bryant'ın 2000 NBA şampiyonluğuna ait yüzüğü, 927 bin 200 dolara satılarak Bill Russell'ın 1957 şampiyonluk yüzüğünün rekorunu kırdı. Yüzük, Kobe tarafından babası Joe'ya hediye edilmişti ve satışı Goldin tarafından gerçekleştirildi. Kobe'nin ailesiyle ilişkileri zaman zaman gergin olmuş, 2013'te ailesiyle hatıraların satışı konusunda yaşadığı anlaşmazlık sonrası ailesi özür dilemişti.
2 Nisan 2024

NBA'in en büyük efsanelerinden biri olarak kabul edilen ve 'Mr. Logo' lakabıyla tanınan Jerry West, 86 yaşında hayatını kaybetti. Los Angeles Clippers, West'in vefatını duyurdu. West, kariyerinde bir NBA şampiyonluğu yaşadı ve bir kez de finallerin en değerli oyuncusu seçildi. NBA logosundaki siluetin kendisine benzetilmesi nedeniyle 'Mr. Logo' olarak bilinen West'in figürünün resmi olarak kendisine ait olmadığı savunuluyordu.
12 Haziran 2024

Yeni Zelanda'da Maoriler'in yeni kraliçesi Nga Wai Hono i te Po, babası Kral Tuheitia Potatau te Wherowhero VII'nin ölümünün ardından tahta çıktı. Kral Tuheitia, kalp ameliyatı sonrasında hayatını kaybetti ve cenaze töreni düzenlendi. Yeni kraliçe, 1858'de ilk Maori kralının İncil'iyle kutsandı ve babasının tabutunun önünde taç giydi. Yeni Zelanda'nın muhalefet lideri ve başbakanı, eski kralın ölümüne dair taziye mesajları yayımladı.
5 Eylül 2024
İşaretlediklerim