Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Suudi Arabistan yönetiminin Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk temalı pankart ve tişörtlerine itiraz etmesi üzerine iptal edildi. Her iki kulüp de bu engel kaldırılmadığı sürece maça çıkmayacaklarını açıkladı. Suudi yönetimi geri adım atmayınca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kararıyla iki takım ve TFF yetkilileri Türkiye'ye dönme kararı aldı. Fenerbahçe, Galatasaray ve TFF'den ortak bir bildiri beklenmektedir.
29 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, altılı masadan çıkacak herhangi bir adayla seçimleri kazanacaklarına inandığını belirtti. Kendisini 'değişimin neferi' olarak tanımlayan İmamoğlu, İstanbul'da yüksek oranda destek gördüğünü ve Türkiye genelinde de kabul gördüğünü ifade etti. Altılı masanın bir sonraki toplantısında aday konusunun ele alınacağı, ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayın henüz açıklanmayacağını söylediği bilgisi verildi.
1 Mart 2023

İzmir'de oynanan Göztepe-Boluspor maçında taraftarlar 'Hükümet istifa' sloganları attı. Bu olay, Kahramanmaraş depremlerinin ardından artan iktidara yönelik öfkenin bir yansıması olarak görülüyor. Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları da benzer sloganlar kullanmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer iktidar milletvekilleri, kulüpleri hedef gösterirken, bazı kulüpler ise stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini savunarak bu tür sloganları kınamıştı.
4 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Demokrasi Neferleri Buluşması'nda yaptığı konuşmada, ilk tur seçimlerden ders aldıklarını ve iktidarın 'yalan üretme politikasına' net cevaplar vereceklerini belirtti. İmamoğlu, 28 Mayıs'ta sandığa gitmeyi düşünmeyen vatandaşlara evde kalmalarının büyük maliyeti olacağını ifade etti. Ayrıca, sandık hakimiyetinin önemine değinerek, seçim gününe kadar yapılacak çalışmalarda herkesin görevi olduğunu vurguladı.
21 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), imar kanununa aykırı hareket ettikleri tespit edilen Üsküdar sahilindeki bazı işletmeler için yıkım kararı almıştı. İşletmelerin yürütmeyi durdurma talebi mahkeme tarafından reddedildi. Yıkım sırasında İBB ekipleri silahlı şüpheliler ve polis engeliyle karşılaşmıştı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıkımdan sonra sahilde yapılacak yeşil alan düzenlemesinin planlarını Twitter üzerinden paylaştı.
23 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanıyken 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla yargılanmaya başladı. İddianamede İmamoğlu dahil yedi kişi için üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Duruşmada gazetecilerin salona alınmaması tepki çekti ve sonrasında sadece basın kartı olan gazetecilere izin verildi. Mahkeme, İmamoğlu'nun bir sonraki duruşmada hazır edilmesine ve Beylikdüzü belediyesine kamu zararı olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 30 Kasım'da yapılacak.
15 Haziran 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla aldığı ceza ve siyasi yasak sürecine başlanmasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik soruşturmaların adil olmayan bir rekabet anlayışını yansıttığını ve hukuk dışı davranışlarla gerçekleştirildiğini ifade etti. İmamoğlu, bu durumu 'merdiven altı imalatı' olarak nitelendirerek, soruşturma imalathanesi kurulduğunu ve hızlarına yetişemediklerini belirtti.
1 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlenen miting sırasında taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. İmamoğlu, Erzurum'dan İstanbul'a döndüğünde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda çok sayıda yurttaş tarafından karşılandı. Havalimanı adeta bir miting alanına dönüştü ve farklı siyasi görüşlerden insanlar İmamoğlu'nu desteklemek için bir araya geldi.
7 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kars'ta düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, ekonomik adaletsizlikler ve hükümetin politikalarını eleştirdi. İmamoğlu, mevcut iktidarın ayrımcı söylemlerine karşı çıktı ve birlik mesajları verdi. Yavaş ise ekonomik sorunlara ve İstanbul seçimlerinin iptaline değinerek, nefret dilinden kurtulma umudunu dile getirdi.
24 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Konya'daki mitingi öncesinde, AKP Konya İl Başkanı Hasan Angı, miting alanlarının kullanımına ilişkin uyarılarda bulundu. İmamoğlu'nun koruma ekibi ve kurmayları, mitingin yapılacağı yer ve güvenlik önlemleri konusunda emniyet ve valilikle görüşmeler yaptı. Polis, son anda miting alanını bariyerlerle çevirerek trafiği kesti. İmamoğlu'nun halk buluşması için gelen vatandaşlar, 'bomba araması var' gerekçesiyle içeri alınmadı ve bu duruma tepki gösterildi.
8 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV'de katıldığı bir programda, İstanbul'daki mülteci nüfusunun artışına ve bunun siyasi sonuçlarına dair değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, eğer denetlenmezse 2050 yılında İstanbul'un beşte birinin mültecilerin oylarıyla yönetilebileceğini belirtti. Ayrıca, seçim süreçlerinde yaşanan bazı sorunlara ve Sinan Oğan'ın seçim kararlarına değindi. Muharrem İnce'nin seçim matematiğindeki etkisine ve Kılıçdaroğlu için destek iddialarına da yorum yaptı.
22 Mayıs 2023

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ve Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartlarına Suudi yönetiminin itiraz etmesi üzerine iptal edildi. Her iki kulüp de maça çıkmayarak Türkiye'ye dönme kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu, milli değerler ve Atatürk ilkelerinin tartışmaya açık olmadığını, sürece Cumhurbaşkanının dahil olmadığını ve sporun farklı amaçlarla alet edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.
2 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Konya'daki mitinginde bir provokasyon girişimi oldu. Polis, provokatör olduğu düşünülen bir kişiyi olay yerinden uzaklaştırdı. Mitingin sonunda ise İmamoğlu'na destek gösterisi olarak seçim otobüsüne güller atıldı. Önceki gün Erzurum'da yapılan mitinginde ise ülkücü bir grubun taşlı saldırısına uğrayan İmamoğlu, en az 17 kişinin yaralandığı olaydan sonra Konya'da da benzer bir durumla karşılaştı.
8 Mayıs 2023

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı, yurt genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'de tören düzenledi. İstanbul Valiliği tarafından Vatan Caddesi'nde düzenlenen törene Vali Davut Gül, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. Yunanistan'ın Selanik kentindeki Atatürk Evi'nin bahçesinde düzenlenen törende, başta Atatürk olmak üzere tüm şehitler ve gaziler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
29 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir iftar buluşmasında çekilen ve seccade üzerine ayakkabıyla basarken görülen Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun bu durum için üzgün olduğunu belirtmesine rağmen, Erdoğan'ın eleştirileri devam etti. Erdoğan ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da İstanbul'a hizmet getiremediği gerekçesiyle eleştirdi ve 2024 seçimlerinde İstanbul'un ders vereceğini söyledi.
8 Nisan 2023

Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Konya ziyareti öncesinde, Erzurum'da yaşanan taşlı saldırının benzeri bir provokasyon endişesi vardı. Konya'da yapılan hazırlıklar ve güvenlik önlemleri sonucunda herhangi bir olumsuz olay yaşanmadı ve İmamoğlu'nun otobüsüne güller atıldı. Ziyaret öncesinde CHP'li yetkililer, kent valiliği ve emniyetle koordinasyon içinde çalıştı. İmamoğlu'nun konuşması sırasında üç ayrı provokasyon girişimi engellendi ve gerginlik çıkmadan etkinlik tamamlandı.
8 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nevşehir'deki bir etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik durumunu eleştirdi. İmamoğlu, Türkiye'nin ekonomisinin, savaş içinde olan ülkelerin ekonomisinden daha kötü olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin kaynaklarının iyi yönetilmediğini ve bu durumun ülkeyi dünyanın en sıkıntılı ekonomilerinden biri haline getirdiğini ifade etti. İmamoğlu, 2024 yerel seçimlerinin önemine de değinerek, doğru adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
19 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de katıldığı bir programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini ifade etti. İmamoğlu, altılı masanın kararının önemli olduğunu ve masanın dağılmaması gerektiğini vurguladı. İYİ Partili bazı isimlerin anket sonuçlarına dayanarak Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını iddia etmelerine karşılık, İmamoğlu İstanbul yerel seçimlerinde anket sonuçlarının aksine bir başarı elde ettiklerini hatırlatarak anketlere karşı çıktı.
3 Mart 2023

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Türk takımlarının Atatürk posteri ve milliyetçi sloganlar içeren pankartlara yönelik Suudi yönetiminin itirazı sonucu iptal edildi. Takımların Türkiye'ye dönüşü için taraftarlar tarafından karşılama hazırlıkları yapılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) gece boyunca bazı metro hatlarının çalışacağını duyurdu. Ayrıca Kadıköy'den her iki havalimanına otobüs seferleri düzenleneceği bildirildi.
29 Aralık 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun atanacağı duyuruldu. İmamoğlu, gelecek hafta Hatay'daki koordinasyon merkezinde Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ağırlayacağını ve Türkiye'nin deprem meselesine ilişkin çalışmalarını paylaşacaklarını belirtti. Ayrıca, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi ile belediye başkanlığını aynı anda yürütmesine ilişkin hukuki tartışmalara değinerek, altılı masanın en çalışkan neferi olacağını ifade etti. ORC Araştırma'nın anketine göre Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakının adayı Erdoğan'ı 13 puan farkla yeniyor.
9 Mart 2023
İşaretlediklerim