Afyonkarahisar'da 'Richie Rich' lakaplı 22 yaşındaki hacker Ramazan Ç., HYDRA adlı bir program kullanarak 14 bin 200 kişiyi dolandırdı ve toplam 60 milyon TL çaldı. Beş ilde gerçekleştirilen operasyonda Ramazan Ç. ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Dolandırıcılar, sahte TOKİ ve banka mesajları ile PUBG oyunu üzerinden kurbanlarını tuzağa düşürdü. Ramazan Ç.'nin yurtdışındaki kripto para hesaplarına aktardığı paraları işlettikten sonra Türkiye'ye getirip yatırım yaptığı belirlendi.
29 Ocak 2023

ENKA Sanat, 17 Ekim'de başlayacak olan yeni sezonunu geniş bir yelpazeyle açıyor. Program, caz ve klasik müzik konserlerinden oluşuyor ve birçok ünlü sanatçıyı ağırlayacak. Yeni sezon, Ceylan Ertem, Coşkun Karademir ve Cenk Erdoğan'dan oluşan 'Yekpâre Trio' konseriyle başlayacak. Ayrıca, Cumhuriyetin 100'üncü yılını kutlamak için özel etkinlikler düzenlenecek. Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, Atatürk Haftası'nda ENKA Oditoryumu'na konuk olacak. Borusan Quartet, sezon konserlerinin Avrupa yakası ayağı için ENKA Oditoryumu'nda iki konser verecek.
16 Ekim 2023

Katar Spor Yatırımları Fonu'nun başkanı Nasır el-Halifi, Tottenham Hotspur'dan hisse alımı için kulüp başkanı Daniel Levy ile görüştü. Aynı fon, Manchester United ve Liverpool futbol kulüplerini de satın almayı veya hisse almayı düşünüyor. Manchester United ve Liverpool'un yönetimleri, kulüplerin satışını değerlendirdiklerini açıklamıştı. Katar fonu şu anda Paris St. Germain ve Portekiz kulübü Braga'nın da sahibi.
10 Ocak 2023

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınlar kategorisinde dünya sıralamasının bir numarası Polonyalı Iga Swiatek, dördüncü turda Kazak rakibi Elena Rybakina'ya 2-0 yenilerek turnuvadan elendi. Letonyalı Jelena Ostapenko, ABD'li Coco Gauff'u mağlup ederek çeyrek finale çıktı ve Rybakina ile eşleşti. Erkeklerde ise Rus Karen Khachanov ve ABD'li Sebastian Korda çeyrek finale yükseldi.
22 Ocak 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platform üzerinden oyun yayını yaptı. Musk, Twitter'ı 27 Ekim 2022'de 44 milyar dolara satın almış ve platformu daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor. Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefi olduğunu belirten Musk, uygulama üzerinden yayın yapılmasıyla ilgili yeni özellikler getirdi. Musk, Diablo IV oynadığı anları canlı yayınlayarak 'Oyun yayınını test ediyorum' dedi.
2 Ekim 2023

Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun bas gitaristi Can Tunaboylu'nun kadına şiddet suçlaması sonrası grup konserlerini iptal etmeye devam ediyor. İzmir Coffee Festivali ve İzmir Menderes Belediyesi, grubun planlanan konserlerini iptal etti. Belediye, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun'un yanında olduğunu belirtti. Grubun vokalisti Kaan Boşnak da geçen yıl eski eşi ve çocuğuna şiddet iddiasıyla gündeme gelmişti.
17 Ekim 2023

Kaos GL, cinsel ayrımcılığa ve nefret suçlarına karşı hazırladığı bir videoyu, hakaret ve ölüm tehditleri aldıkları gerekçesiyle yayından kaldırdı. Video, Marmaray vagonunda geçen ve el ele tutuşmuş iki genç kızın hikayesini anlatıyordu. Video, yayınlandıktan sonra iktidara yakın bazı gazeteler ve kişiler tarafından hedef alındı ve Marmaray tarafından suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Kaos GL, videoyu kaldırma kararını, filmi çeken şirket ve filmde yer alan oyunculara gelen hakaret ve ölüm tehditlerini gerekçe göstererek duyurdu.
26 Eylül 2023

ABD'li iş insanı Elon Musk'ın şirketi X, aynı isimli bir başka şirket olan 'X Social Media LLC' tarafından dava edildi. Florida merkezli reklam ajansı, Musk'ın şirketinin 'haksız rekabet ve ticari marka ihlali' nedeniyle Florida eyalet yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor. Ayrıca, Musk'ın 'X' ismini kullanmasının yasaklanması ve yüklü miktarda tazminat talep ediliyor. Twitter'ın isminin 'X' olarak değiştirilmesiyle reklam ajansının gelir kaybı yaşadığı belirtiliyor.
3 Ekim 2023

Türk tenisçiler Ergi Kırkın ve Ali Ataman, uluslararası arenada önemli başarılara imza attı. Ergi Kırkın, Tayvan'da düzenlenen Formosa Cup Turnuvası'nda şampiyon oldu. Finalde Japon Makoto Ochi'yi 6-0, 6-2'lik setlerle yenen Kırkın, toplamda on birinci, M25 düzeyinde ise üçüncü şampiyonluğuna ulaştı. Ali Ataman ise Belçika'daki ITF 3 serisi ATH Open Turnuvası'nda set kaybetmeden şampiyon oldu. Ataman, finalde Fransız tenisçi Justin Michel'i 6-3'lük setlerle yenerek kariyerinin dördüncü şampiyonluğunu elde etti.
20 Ağustos 2023

Netflix'in Kasım ayı seçkisinde öne çıkan içerikler arasında David Fincher'ın yeni filmi 'The Killer', Squid Game'in devamı 'Squid Game: The Challenge' ve Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'i yıllar sonra bir araya getiren film 'İstanbul İçin Son Çağrı' bulunuyor. Ayrıca, 'Göremediğimiz Tüm Işıklar', 'NYAD', 'Terzi', 'SLY', 'Robbie Williams', 'The Crown', 'Leo', 'Obliterated' ve 'Virgin River' gibi dizi ve filmler de Kasım ayı seçkisinde yer alıyor.
1 Kasım 2023

Avustralyalı kriket oyuncusu Usman Khawaja, 'tüm yaşamlar eşittir' ve 'özgürlük bir insan hakkıdır' yazılı ayakkabılarını giyerek sahaya çıkmak istedi, ancak Uluslararası Kriket Konseyi (ICC) bu ifadeleri 'siyasi' bulduğu için izin vermedi. Khawaja, ICC'nin kararına saygı duyduğunu ancak onay almak için mücadele edeceğini belirtti. Daha önce Gazze'deki sivillere sosyal medya üzerinden destek veren Khawaja, kurallara göre onay almadan ayakkabı giymesi halinde ihraç edilebilir. Spor Bakanı Anika Wells, Khawaja'nın konuşma hakkını desteklediğini ifade etti.
13 Aralık 2023

İstanbul Kadıköy'de, 'Kızıl Goncalar' dizisine RTÜK tarafından verilen yayın durdurma ve para cezası sonrasında, emek ve meslek örgütleri sansüre karşı bir araya gelerek eylem yaptı. Eylemde, sansür uygulamalarının normalleştirilmesinin tehlikeli olduğu ve bir korku iklimi yaratılmaya çalışıldığı belirtildi. Sanatçıların ifade özgürlüğünün anayasal koruma altında olduğu vurgulanarak, sansür ve engellemeler nedeniyle 'nefes alamadıkları' ifade edildi ve meslektaşlarına mücadele çağrısında bulunuldu.
17 Ocak 2024

Microsoft, bilgisayar oyun şirketi Activision Blizzard'ı satın almak için Britanya Rekabet ve Pazarlar Kurumu'na (CMA) yeni bir anlaşma sundu. CMA, nisanda Microsoft'un Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almasını rekabet endişeleri nedeniyle engellemişti. Yeni anlaşma kapsamında Microsoft, gelecek 15 yıl içinde piyasaya sürülecek mevcut ve yeni tüm Activision oyunlarının bulut akış haklarını almayacak. Bu haklar, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının öncesinde Ubisoft'a satılacak.
22 Ağustos 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda Polonya'nın Oscar adayı Aİ (EO), korku filmi Megan (M3GAN), aksiyon filmi Servet Operasyonu (Operation Fortune: Ruse de guerre), komedi filmi İllegal Hayatlar, konser filmi Tamiri Mümkün ve korku filmi Ammar 3: Cin Kabilesi olmak üzere altı yeni film izleyiciyle buluşuyor. Aİ (EO), bir eşeğin gözünden dünyayı anlatırken, Megan yapay zeka ile hareket eden bir oyuncak bebeğin hikayesini, Servet Operasyonu ise bir MI6 ajanının maceralarını konu alıyor. İllegal Hayatlar, bir kumarhane sahibinin siyasi parti kurma sürecini, Tamiri Mümkün Mor ve Ötesi'nin stadyum konserini ve Ammar 3: Cin Kabilesi ise büyü ve cinlerle ilgili bir hikayeyi ele alıyor.
13 Ocak 2023

Somali İletişim ve Teknoloji Bakanlığı, Tiktok, Telegram ve bahis sitesi 1XBET'i yasaklama kararı aldı. Bakanlık, bu platformların gençlerin ve kadınların hayatını olumsuz yönde etkilediğini ve ahlaka aykırı durumlar sergilediğini belirtti. Yasaklama kararı, 'iletişim, internet ve sosyal medya güvenliği konferansı' sonrasında alındı.
21 Ağustos 2023

Trendyol Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak olan Beşiktaş, transfer sezonunu diğer büyük kulüplerden daha sakin geçiriyor. Takım, Somaspor'dan Emrecan Bulut, Lens'ten Jean Onana, Leicester City'den Daniel Amartey ve Milan'dan Ante Rebic'i kadrosuna kattı. Ancak, birçok oyuncuyla yollarını ayıran Beşiktaş, taraftarların beklentisini karşılamakta zorlanıyor. Özellikle, Anderson Talisca'nın transferi konusunda taraftarların beklentisi yüksek olmasına rağmen, futbolcunun yüksek maaşı ve Al Nassr takımının istediği bonservis nedeniyle bu transfer gerçekleşmiyor.
13 Ağustos 2023

Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliğiyle depremzedeler için 'Omuz Omuza' adlı yardım kampanyası düzenlendi. Kampanya, çeşitli spor ve medya kanalları tarafından canlı yayınlanıyor ve ilk gününde 845,7 milyon lira toplandı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kampanyanın en az altı ay süreceğini ve özel maçlar gibi farklı organizasyonlarla destekleneceğini belirtti. Kampanyaya yurt içi ve yurt dışından birçok futbolcu ve teknik direktör destek verdi, aralarında Paris Saint-Germain'in yıldız futbolcusu Kylian Mbappe de bulunuyor.
2 Mart 2023

Zorlu PSM'nin düzenlediği 'MIX Festival presented by %100 Müzik', 3-4 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festival, elektronikten indie müziğe, rapten dans müziğine kadar birçok farklı tarzı ve ismi bir araya getirecek. Festivalin bu yılki programında Röyksopp, Two Another, Kid Francescoli, Warhaus, Weval ve Türkiye'den Flört, The Flabbies, Nalan, Aga B, Barış Demirel gibi isimler yer alacak.
2 Kasım 2023

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun YouTube kanalı Babala TV'de verdiği yanıtların kendisinde ve partisindeki tüm soru işaretlerini giderdiğini belirtti. Özoğuz, Türkiye'nin kurtuluşunun Millet İttifakı'nda olduğunu ve vatandaşların oy kullanmaları gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun katıldığı programın sekiz milyon izlenmeyi geçtiği bilgisi de verildi.
25 Mayıs 2023

Netflix, 'Squid Game: The Challenge' adlı yarışma programında ciddi yaralanma ve donma tehlikesi geçirildiği iddialarını yalanladı. İngiltere'de çekilen programda 456 yarışmacı büyük ödül için mücadele ediyor. Sun gazetesine konuşan isimsiz bir yarışmacı, soğuk hava koşulları nedeniyle birden fazla kişinin tıbbi yardım aldığını iddia etti. Netflix ise çekimler sırasında sadece üç kişinin hafif yaralandığını ve sağlık görevlilerinin her zaman sette hazır bulunduğunu açıkladı.
26 Ocak 2023
İşaretlediklerim