Çin, 1 Ağustos'tan itibaren ulusal güvenliği korumak amacıyla galyum ve germanyum gibi kimyasal bileşiklerin ihracatını sıkı denetimlere tabi tutacak. Bu metaller, çip ve iletişim ekipmanları üretimi ile savunma sanayisinde önemli rol oynuyor. Çin bu metallerin dünya arzının büyük bir kısmını sağlıyor ve bu hamle diğer ülkelerin üretim kapasitelerini artırmalarını gerektirebilir. Şu anda Rusya, Ukrayna, Güney Kore, Japonya, ABD ve Belçika bu metalleri üretmekte ve Kongo'nun da üretime başlaması bekleniyor.
4 Temmuz 2023

Türkiye, mart ayında Rusya'dan 10 milyon varil motorin ithal ederek yedi yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Avrupa Birliği'nin Şubat ayında Rus rafine petrol ürünlerine yaptırımları genişletmesi sonucunda Türkiye'nin Rusya'dan motorin ithalatı martta şubata göre yüzde 50 arttı. Rus petrol ürünleri Batı Avrupa piyasasına göre daha iskontolu fiyatlarla satılırken, Türkiye iç piyasada perakende fiyatları Batı Akdeniz fiyatlamalarına göre belirliyor. Türkiye, Batı'nın yaptırımlarına rağmen Rusya ile ticari ve ekonomik faaliyetlerini sürdürüyor.
5 Nisan 2023

Türkiye'nin dış ticaret açığı, 2023'ün ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre %18,7 artarak 61 milyar 235 milyon dolara yükseldi. Bu durum, ithalatı önleyici politika arayışını hızlandırdı. Altın ithalatına yüzde 20 ek mali yükümlülük getirildi ve benzer bir uygulamanın otomotiv, tekstil ve ayakkabı sektörleri için de planlandığı belirtildi. Bu sektörlerde ithalatı zorlaştıracak ek mali yükümlülüklerin getirilmesi bekleniyor.
10 Ağustos 2023

Almanya'da Isar 2, Neckarwestheim 2 ve Emsland nükleer santrallerinin reaktörleri devre dışı bırakılarak, ülkede nükleer enerji kullanımı sona erdi. Bu santraller, Almanya'nın enerji ihtiyacının yaklaşık %6'sını karşılıyordu. Nükleer santrallerin sökülme süreci ve radyoaktif atıkların depolanması konusunda henüz kesin çözümler bulunamamış durumda. Almanya'nın bu adımı, Fukuşima faciasının ardından nükleer enerjiye karşı artan eylemler ve Angela Merkel döneminde alınan kararlar sonucunda geldi. Türkiye ise nükleer enerji santrali inşa etmeye devam ediyor ve yenilenebilir enerji maliyetleri nükleer enerjiye göre daha düşük seviyelerde.
16 Nisan 2023

Türkiye'de 2023 yılının ilk dokuz ayında motosiklet satışları, otomobil satışlarını ilk kez geçti. Bu dönemde 667 bin otomobil ve 732 bin motosiklet satıldı. Otomobil ve yakıt fiyatlarının artması, pandemi sonrası eve servis talebinin artması, motosiklet fiyatlarının daha ulaşılabilir olması ve büyük şehirlerde trafiğe çözüm olması gibi nedenlerle motosiklete olan talep arttı. Motosiklet üreticileri, gelecek yıl satışların bir milyona ulaşmasını bekliyor.
25 Ekim 2023

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Türkiye'nin 2024 yılı için ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,9'dan yüzde 3,4'e çıkardı. Ayrıca, OECD 2024 için ortalama yüzde 55,5 ve 2025 için yüzde 28,9 enflasyon beklentisi olduğunu belirtti. Raporda, Türkiye ekonomisinin özellikle özel tüketim ve net ihracatın katkısıyla güçlü kaldığı, ancak enflasyonun yüksek seyretmeye devam ettiği vurgulandı. Ayrıca, 2023 deprem bölgesindeki inşaat faaliyetlerinin ekonomiye dinamizm kattığı ifade edildi.
2 Mayıs 2024

Alman otomotiv endüstrisi, bir zamanlar dünya lideri olmasına rağmen, Çin endüstrisine yerini bırakıyor. Yılın ilk yarısında Alman otomotiv üreticileri Mercedes-Benz, BMW ve Volkswagen satış ve karlarını artırdı ancak yılın tamamına yönelik tahminler hayal kırıklığına uğrattı. Çin, elektrikli araçlar konusunda yükselişini sürdürüyor ve dünyadaki mevcut elektrikli araçların yaklaşık yarısı Çin yapımı. Alman markaları, Çin'deki statü sembolü özelliğini kaybediyor ve Çinliler, gelenekselleşmiş Alman üst sınıf araçlarından vazgeçiyor.
7 Ağustos 2023

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul'da düzenlenen 'Enerjide Türkiye Yüzyılı Hedefleri' programında yaptığı konuşmada, şubat ayı itibariyle elektrik fiyatlarında yüzde 15-16 seviyesinde bir gerileme beklendiğini ifade etti. Bu açıklama, Anadolu Ajansı tarafından aktarıldı.
28 Ocak 2023

Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç pazarında yaşanan bulunurluk sorunu ve uluslararası tedarik zincirindeki aksaklıklar nedeniyle sıfır araç bulamayan tüketicilerin ikinci el piyasasına yönelmesiyle ikinci el araç fiyatları 2023'ün ilk altı ayında yüzde 70 oranında artış gösterdi. Bu artış, sıfır kilometre araç fiyatlarındaki yüzde 28'lik zamma kıyasla oldukça yüksek. Uzmanlar, yüksek fiyatlar ve krediye erişim sorunları nedeniyle ikinci el araç satışlarının düşük kaldığını belirtiyor. Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, ekonomik verilerde iyileşme olmadığı sürece fiyatların düşmesini beklemediklerini ifade ediyor.
19 Haziran 2023

Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi'nin (EMCDDA) 2022 raporuna göre, İstanbul metamfetamin kullanımında Avrupa'daki 106 merkez arasında 10'uncu, Adana ise 16'ıncı sırada yer alıyor. Türkiye'de ilk metamfetamin 2009'da İstanbul'da ve İran kaynaklı olarak görüldü. 2016-2021 arasında her geçen yıl yakalanan metamfetamin miktarı arttı. 2022'nin ilk yedi ayında yakalanan miktar 8 bin 600 kilograma ulaştı. Türkiye'de 2016'da yüzde 3,5 olan yatarak metamfetamin tedavisine başvuru oranı, 2021'de yüzde 15,5 oldu.
25 Haziran 2023

Türkiye'de yüksek enflasyon ve Türk Lirası'ndaki değer kaybı nedeniyle güvenli liman olarak görülen altına olan talep artış gösterdi. Ocak ayında rekor bir seviyeye ulaşan altın ithalatı, Şubat ayında da 57,5 ton ile yüksek bir düzeyde devam etti. Hükümetin depremler sonrası altın ithalatını azaltmaya yönelik adımlar atmasına rağmen, ithalat yüksek seviyede kalmaya devam ediyor. Ayrıca, Şubat ayında 82 ton 654 kg gümüş ithalatı yapıldı.
6 Mart 2023

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin 2024'te yüzde 3 ve 2025'te yüzde 3,6 büyüyeceğini açıkladı. Bu, önceki tahminlerden düşük; zira Banka daha önce 2024 için yüzde 3,1 ve 2025 için yüzde 3,9 büyüme öngörmüştü. Avrupa ve Orta Asya ekonomileri üzerine yayımlanan raporda, bölgedeki yavaşlamanın nedenleri arasında zayıflayan küresel ekonomi, sıkı para politikası, Çin'deki yavaşlama ve düşük emtia fiyatları gösterildi. Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde, enflasyonun mayısta zirve yapmasının ardından düşüşe geçeceği ve net ihracatın artışıyla 2024'ten itibaren cari dengenin iyileşeceği öngörüldü.
11 Nisan 2024

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Türkiye'de mayıs ayından itibaren Model Y teslimatlarına başladı ve üç ayda 2 bin adetten fazla araç satışıyla elektrikli araç satışlarında lider oldu. Ancak, Tesla'nın bu başarısı, şirketin Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'yle satış verilerini paylaşmaması nedeniyle resmi kayıtlara geçmedi. Tesla, şirket politikası gereği hiçbir ülkede otomotiv derneklerine üye olmadığı için satış verilerini sadece global çeyrek sonuçlar halinde açıklıyor.
4 Ağustos 2023

Türkiye İstatistik Kurumu ve Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin ihracatı Mart 2024'te bir önceki yılın aynı ayına göre %4,1 azalarak 22 milyar 251 milyon dolara, ithalatı ise %6,3 azalarak 29 milyar 912 milyon dolara düştü. Dış ticaret açığı %12,4 azalışla 7 milyar 341 milyon dolara gerilerken, ihracatın ithalatı karşılama oranı %75,5'e yükseldi. İlk çeyrekte dış ticaret açığı %41,5 azalarak 20 milyar 343 milyon dolara düşmüş, ihracatın ithalatı karşılama oranı ise %75,8'e çıkmıştır.
30 Nisan 2024

Eurostat verilerine göre, 2022'de Avrupa Birliği'nde ortalama Gini katsayısı 29,6 iken, Türkiye'nin 2021'deki Gini katsayısı 42,6 olarak kaydedilmiştir. Bu oranla Türkiye, Avrupa'daki 36 ülke arasında gelir dağılımı eşitsizliğinde ilk sırada yer almaktadır. Ayrıca, Dünya Bankası verilerine göre Türkiye, 130 ülke arasında gelir dağılımı eşitsizliği bakımından 28'inci sırada bulunmaktadır. Gini katsayısı, gelir dağılımı eşitsizliğini ölçen temel bir göstergedir ve 0 ile 1 arasında değişir.
12 Mart 2024

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin (ACEA) verilerine göre, Avrupa Birliği'nde 2023 yılında elektrikli otomobiller, dizel araçların pazar payını geçerek üçüncü en popüler seçenek haline geldi. Elektrikli otomobil satışları, bir önceki yıla kıyasla yüzde 37 artış göstererek 1,5 milyon adede ulaştı. Bu artışla birlikte, tam elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 14,6'ya yükselirken, dizel otomobillerin pazar payı yüzde 13,6'ya düştü. Benzinli otomobiller ise yüzde 35,3 pazar payı ile liderliğini korudu.
17 Şubat 2024

Birleşmiş Milletler Çevre Programı'nın (UNEP) yayınladığı rapora göre, G20 ülkeleri emisyon azaltma taahhütlerini yerine getirmiyor ve bu durum, yüzyıl sonunda küresel sıcaklık artışının 2,9 dereceye kadar yükselmesine yol açabilir. 2022'de sera gazı emisyonları yüzde 1,2 artarak rekor seviyeye ulaştı. Enerji sektörü en büyük paya sahipken, ABD ve Çin en çok emisyon üreten ülkeler arasında. UNEP, ülkelerin ulusal katkı beyanlarındaki emisyon azaltım hedeflerini güncellemeleri gerektiğini belirtiyor.
25 Kasım 2023

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, üçüncü nükleer santral için Çin'le yürütülen müzakerelerin son aşamasında olduğunu açıkladı. Santralin Kırklareli İğneada'da kurulması planlanıyor. Bayraktar, nükleer enerji olmadan Türkiye'nin ve dünyanın karbon nötrlüğüne ulaşamayacağını savundu. Ayrıca, Akkuyu'daki ilk santralin inşaatına ilişkin bilgi verdi ve Sinop'ta planlanan ikinci santral için Ruslarla ve Güney Kore'yle görüşmelerin devam ettiğini belirtti.
15 Eylül 2023

10 Avrupa Birliği (AB) ülkesi, 2035 yılına kadar elektrik sistemlerini fosil yakıtlardan arındırma taahhüdünde bulundu. Bu ülkeler, AB'nin elektrik üretim kapasitesinin yüzde 60'tan fazlasını temsil ediyor. Avusturya, Danimarka, Litvanya, Lüksemburg, Belçika, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya ve Hollanda'nın verdiği taahhütler, bazı eksiklikler içerse de, fosilsiz elektrik üretimi hedefine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Uluslararası Enerji Ajansı, Avrupa'nın Paris Anlaşması hedeflerine ulaşabilmesi için 2035'e kadar elektrik sektörlerini karbonsuzlaştırması gerektiğini belirtiyor.
7 Mart 2024

Esfender Korkmaz, kur artışının ithalat ve ihracat üzerindeki etkilerini değerlendiriyor. Türkiye'nin ithalatında ara malı ve ham madde oranının yüzde 70,6 olduğunu belirtiyor ve bu durumun üretimin ithal girdiye bağımlı olduğunu gösterdiğini vurguluyor. Kur artışının ithal fiyatlarını artırdığını ve bu nedenle ihracat malı üretim maliyetlerinin yükseldiğini ifade ediyor. Ayrıca, TL'nin değer kaybına rağmen ihracatın beklenen düzeyde artmadığını ve dış ticaret fazlası verilemediğini belirtiyor.
21 Mayıs 2024
İşaretlediklerim