Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Mamak metrosu ihalesinde Cengiz İnşaat, Makyol İnşaat ve Kolin İnşaat dahil beş şirketin verdiği teklifleri 'fahiş' bulduğu için reddetti. ABB'ye göre projenin maliyeti 370 milyon avro iken, en düşük teklif 575 milyon avro ile Cengiz Holding'den geldi. İhaledeki teklifler arasındaki fark yüzde 1'den azdı. ABB, rekabetçi bir ortam sağlamak ve kamu kaynaklarını korumak amacıyla ihaleyi en kısa zamanda yeniden yapacağını duyurdu.
31 Ocak 2024

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Procter & Gamble fabrikasında bazı işçiler silahlı bir kişi tarafından rehin alındı. Olay yerine özel harekat, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi ve çevre güvenliği alındı. Saldırganın talepleri henüz bilinmiyor ve rehinelerin yakınları fabrika önünde beklemekte. Fabrikada çalışan 400 kişiden 7'si rehin alınmış durumda. Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde saldırganın 'Gazze için ya musalla ya ölüm' yazılı bir not bıraktığı görülüyor.
1 Şubat 2024

İspanya'da, Renfe'nin genel müdürü Isaías Táboas ve Ulaştırma Bakanlığı Sekreteri Isabel Pardo de Vera, alınan yeni banliyö trenlerinin bazı tünellerden geçemeyecek kadar büyük olduğunun anlaşılması üzerine istifa etti. Renfe, CAF firmasından 258 milyon avro değerinde 31 banliyö treni sipariş etmiş, ancak trenlerin boyutlarının bazı tüneller için çok geniş olduğu fark edilmişti. Hükümet ve Renfe, hatanın erken fark edildiğini ve paranın boşa gitmediğini belirtti. Soruşturma başlatıldı ve trenlerin teslimatının 2024 yerine 2026'da yapılacağı duyuruldu.
21 Şubat 2023

FBI, 'Hive' adlı fidye yazılım çetesinin 100 milyon dolardan fazla para topladığı internet sitesini çökerttiğini duyurdu. Operasyon, FBI Genel Merkezi'nin siber birimi, saha ofisi personeli ve yabancı kolluk kuvvetleri iş birliğiyle gerçekleştirildi. FBI, Avrupalı ortaklarıyla birlikte çetenin internet sitelerinin şifrelerini kırarak yazılımlarını ele geçirdi. Hive çetesi, daha önce ABD'deki bir hastanenin bilgisayar sistemine saldırarak 270 bin hastanın kişisel verilerini çalmış ve Mayıs 2021'de Colonial Pipeline şirketinin ağını ele geçirerek büyük bir yakıt boru hattının kapatılmasına neden olmuştu.
26 Ocak 2023
İşaretlediklerim