CHP İstanbul ikinci bölge milletvekili adayı Bülent Ütebay, Kemal Kılıçdaroğlu adına sahte broşürler dağıtan kişileri polise yakalattı. İstanbul Esenler'de CHP imzalı ve Kılıçdaroğlu'na ait olmayan ifadeler içeren broşürler dağıtılırken, Ütebay olay yerine giderek durumu kayda aldı ve polis müdahalesiyle şüpheliler gözaltına alındı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sahte broşür dağıtanlar arasında Esenler Belediyesi çalışanı ve TÜGVA temsilcisinin olduğunu iddia etti.
12 Mayıs 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu sekiz ilde 23 sigara ve makaron üreticisi firmaya ait 26 adreste eş zamanlı fiili sayım gerçekleştirdi. Bu sayımlar sonucunda, yüksek maliyetlerine rağmen hasılat beyanlarının olmadığı veya düşük olduğu belirlenen firmalar vergi incelemesine alınacak. Daha önce mobilya sektöründe de benzer denetimler yapılmış ve yaklaşık 53 milyon lira ceza kesilmişti.
23 Ağustos 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen rüşvet ihbarı dilekçesi hakkında müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın adliyede dönen rüşvet çarkına ilişkin HSK'ye dilekçe gönderdiği biliniyordu. Dilekçede, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun'un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia ediliyordu. Tunç, konunun yakından takip edildiğini ve gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını belirtti.
16 Ekim 2023

CHP'de bazı önemli isimlerin İstanbul'un kaybedilmesini istediği ve parti içindeki memnuniyetsizliklerin arttığı iddia ediliyor. Gürsel Tekin, Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday gösterilmediği için partisinden istifa etti ve bu durumu sert bir dille eleştirdi. Parti içindeki güç dengesiyle ilgili yaşanan mutsuzluklar, kırgınlıklar ve suçlamalar seçim sürecinde daha çok konuşulmaya başlandı. Tekin, CHP Genel Başkanı ve Ekrem İmamoğlu'na ulaşamadığını belirterek yaşadığı hayal kırıklığını ifade etti.
16 Şubat 2024

AKP'li avukat Ercan Ezgin, daha önce partinin Siyaset Akademisi sınavında derece yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan plaket almıştı. Ancak bu dönem milletvekili adaylığı için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ezgin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, partisine Diyarbakır'da zor dönemlerde hizmet ettiğini ve tehditler aldığını belirterek, Hulki Cevizoğlu'nun aday gösterilmesine gönderme yaparak kendisinin değer görmediğini ifade etti. Hulki Cevizoğlu ise son dönemde iktidar savunuculuğu yaparak AKP'den İstanbul 1'inci bölge 6'ıncı sıradan aday gösterilmişti.
11 Nisan 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, aday belirleme sürecinde tabanın itirazlarının dikkate alınmaması nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. İstifasını X (eski adıyla Twitter) hesabından duyuran Yardımcı, CHP örgütlerinin ve seçmenlerin vicdanını yaralayan uygulamaların devam etmesi ve örgütlerden gelen tepkilere kulak tıkanmasını istifa gerekçesi olarak gösterdi. Ayrıca, istifa etmesine rağmen Parti Meclisi görevine devam edeceğini belirtti.
15 Şubat 2024

CHP'nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri'nden sorumlu eski genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçim güvenliği ve sandık verilerinin doğru aktarılması konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle istifa ettiğini belirtti. Adıgüzel, seçim gecesi yaşanan iletişim sorunları ve veri akışındaki zorluklar hakkında bilgi verdi. CHP'nin seçimde sadece 313 sandıkta temsil edilmediğini ve kendi verilerini kullanarak seçim sonuçlarını takip ettiğini ifade etti. Ayrıca, seçim sisteminin coğrafi ve teknik zorluklara rağmen sorunsuz çalıştığını savundu.
18 Mayıs 2023

CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'züppe' diyerek eleştiride bulundu. Bu sözlerin ardından AKP'li Mahir Ünal, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u göreve çağırdı. Adalet Bakanı Tunç, Özkan hakkında cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bu tür ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.
25 Ağustos 2024

İYİ Parti'den istifa eden Aytun Çıray, Meral Akşener'in CHP'den 15 milletvekili almasını 'hayatının en büyük hatası' olarak değerlendirmesini 'siyasi canlı bomba' olarak yorumladı. Çıray, istifasının nedenlerinden birinin, FETÖ'yü takip etmiş bir ilahiyatçı ve istihbarata yıllarını vermiş bir emniyet müdürü muavininin etkisi olduğunu belirtti. Ayrıca, Akşener'in kurultay konuşmasını eleştiren Çıray, İYİ Parti'nin siyasi fırsatları değerlendiremediğini ve liderlik kapasitesinin sorgulanmasına yol açacak bir 'liderlik parodisi' sergilendiğini ifade etti.
3 Temmuz 2023

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, 'imar uygulamalarında usulsüz ruhsat verdikleri ve müteahhitlerden rüşvet aldıkları' iddiasıyla Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D. ve eski İYİ Parti Gökçeada İlçe Başkanı H.E. tutuklandı. Diğer üç şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İçişleri Bakanlığı, Çetin'in görevinden tedbiren uzaklaştırıldığını duyurdu.
4 Şubat 2023

CHP'li meclis üyesi Mustafa Can Ekiciler, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde aracına akaryakıt alırken silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Saldırı sonrası kaçan üç saldırgan yakalandı. İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Ekiciler'in vefatını sosyal medya üzerinden duyurdu ve başsağlığı diledi. Olay, yerel siyasette ve güvenlik konularında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
24 Ağustos 2024

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası yakınlarında 6 Nisan'da havaya ateş açan ve kaçan Emre D., Sultangazi'de yakalandı ve hakimlikçe tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmada dört şüpheli daha gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından üçü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, biri ise serbest kalmıştı. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları canlı yayında havaya ateş ettikleri ve diğer şüphelilerin güldüğü görüntüler savcılık tarafından elde edilmişti.
18 Nisan 2023

Kırşehir’de polis ekipleri, Kırşehir-Kırıkkale kara yolundaki uygulama noktasında şüpheli bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada sigara paketine gizlenmiş Roma, Bizans ve Helenistik dönemlere ait olduğu değerlendirilen 34 tarihi obje ele geçirildi. Ayrıca, iki ruhsatsız tabanca, 152 fişek ve iki kesici alet bulundu. Gözaltına alınan şüpheli F.Y’nin emniyet müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.
18 Eylül 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

Bingöl'ün Yedisu ilçesi Belediye Başkanı Sedat Uçar, İYİ Parti'den istifa ederek bağımsız olarak görevine devam edeceğini açıkladı. Uçar, İYİ Parti'nin üst düzey yetkililerinden ve milletvekillerinden yeterli destek görmediğini belirtti. İYİ Parti'de Meral Akşener'in genel başkanlığı bırakmasından bu yana milletvekili istifaları da devam ediyor. Partinin Meclis'teki sandalye sayısı 43'ten 30'a düştü.
16 Eylül 2024

İstanbul Kartal'da bisikletli bir kadını otomobiliyle takip edip aracının içinde uygunsuz hareketler yaptığı iddia edilen E.N.K isimli şüpheli, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde kadını özellikle takip etmediğini ve tacizde bulunmadığını savunarak, araçta başka bir kadının da olduğunu ancak görünmediğini iddia etti. Olay, Kartal sahil yolunda gerçekleşti ve şüpheli 'teşhir suretiyle cinsel taciz' suçundan tutuklandı.
15 Kasım 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi ve ilk duruşma 25 Eylül'de yapılacak. İddianamede, usulsüz toplanan paralarla satın alındığı gerekçesiyle davaya konu taşınmazın hazine adına tapuya tescili ve paraların hazineye devri isteniyor. Şüpheliler arasında eski Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç, eski Şişli belediye başkanı Muammer Keskin ve eski CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu gibi isimler bulunuyor. 22 şüphelinin tamamının altışar aydan birer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
12 Ağustos 2024

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partiden ihraç edildiği iddialarına rağmen kendisine herhangi bir resmi tebligatın ulaşmadığını belirtti. Dikbayır, daha önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurmayları arasında yer alıyordu ve Akşener ailesi ile özel kalem müdürünün banka hesaplarını yasadışı yollardan incelediği iddiasıyla disipline sevk edilmişti. İhraç iddiaları ortaya atılsa da İYİ Parti tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.
5 Aralık 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in sosyal medya üzerinden trollük faaliyetleri yürüttüğü ve bakanlıktan ihale aldığı iddialarını gündeme getirdi. Emin Şen ve İçişleri Bakanlığı, Şen'in memur olmadığını ve resmi hesaplara erişiminin olmadığını savunarak iddiaları reddetti. Özel, bakanlığın ve Şen'in açıklamalarını panik içinde yapıldığını belirterek, Şen'in AKP döneminde İstanbul ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinden ihale aldığını ve troll ordularını yönettiğini iddia etti.
12 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın AKP'den milletvekili adayı olmak için Malatya'da çalışma yürüttüğü öne sürüldü. Kınık, çadır satışı konusunda eleştirilere rağmen istifa çağrılarına yanıt vermedi. Ayrıca Kınık hakkında Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na para aktarılması ve çadır satışı skandalı nedeniyle suç duyurularında bulunulduğu belirtildi. Haberde, Kınık'ın dokunulmazlık kazanmak istediğine dair kulis bilgilerine de yer verildi.
12 Mart 2023
İşaretlediklerim