2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları 26 Haziran'da başladı ve Türkiye, 'Team Türkiye' adı altında 18 dalda toplam 101 sporcu ile katılıyor. Bu yıl, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'ndan sonra ikinci kez kadın sporcu sayısı erkeklerden fazla. Milli boksör Tuğrulhan Erdemir, yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle oyunlara katılamıyor. Oyunlar TRT Spor ve TRT Yıldız kanallarında canlı olarak yayınlanıyor.
27 Temmuz 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 farklı dalda toplam 94 sporcu ile yarışıyor. 1 Eylül programında, Türkiye'nin sporcuları badminton, okçuluk, atıcılık, yüzme, kürek, triatlon, B1 futbol, masa tenisi ve atletizm gibi çeşitli branşlarda mücadele edecek. Gün boyunca farklı saatlerde gerçekleşecek olan bu müsabakalarda, sporcularımız çeyrek finallerden finallere kadar çeşitli aşamalarda yarışacaklar.
1 Eylül 2024

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası finalinde Hırvatistan'a 84-71 mağlup oldu. Bu sonuçla Türkiye, gelecek yıl düzenlenecek FIBA Olimpiyat Elemeleri'nde oynama hakkını kaybetti. Hırvatistan ise elemelerde mücadele etme hakkı kazandı. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda 12 takım mücadele edecek.
21 Ağustos 2023

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 farklı dalda toplam 94 sporcu ile yarışıyor. 30 Ağustos günü, Türk sporcular atıcılık, badminton, yüzme, okçuluk, kürek, taekwondo, masa tenisi, tekerlekli sandalye tenis ve goalball gibi çeşitli branşlarda mücadele edecek. Gün boyunca farklı saatlerde gerçekleşecek olan bu müsabakalarda, sporcularımızın performansları merakla bekleniyor.
30 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım’ın EURO 2024 kadrosunu duyurdu. Türkiye, F Grubu'nda Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile karşılaşacak. Kadroda sakatlıklar nedeniyle Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal yer almazken, kaleciler Altay Bayındır, Mert Günok ve Uğurcan Çakır gibi isimler bulunuyor. Türkiye, turnuva öncesi son hazırlık maçını Polonya ile yapacak.
8 Haziran 2024

45’inci Dünya Satranç Olimpiyatı'nın üçüncü turunda Türkiye A Milli Kadın Takımı, İran karşısında 2,5-1,5 galip geldi. Kadın takımında Ekaterina Atalık, Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, Kübra Öztürk Örenli ve Hayale İsgenderova yer aldı. Erkek takımı ise Slovakya ile 2-2 berabere kaldı. Dördüncü tur karşılaşmaları yarın Türkiye saatiyle 16.00’da başlayacak.
13 Eylül 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 68 kiloda mücadele eden milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, bronz madalya kazandı. Çavuşoğlu, repesaj maçında Polonyalı Viktorya Choluj’u 4-3 yenerek akşam seansında Kuzey Koreli Sol Gum Park’ı mağlup etti. Maçın bitişiyle birlikte Çavuşoğlu, annesine ithafen duygusal bir mesaj verdi. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına önemli bir katkı sağladı.
6 Ağustos 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yarışan milli okçu Berra Elif Gökkır, ilk turda Malezyalı rakibi Nurul Azreena Mohamad Fazıl'ı 6-0 mağlup ederek ikinci tura yükseldi. Müsabakalar Fransa'nın başkenti Paris'teki Invalides alanında düzenlendi. Gökkır, ikinci turda İranlı Mobina Fallah ile karşılaşacak. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına olumlu bir katkı sağladı.
1 Ağustos 2024

Milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finale yükseldi. Sürmeneli, son 16 turunda Polonyalı Aneta Rygieslka'yı 4-1'lik skorla mağlup etti. Çeyrek final karşılaşması 3 Ağustos Cuma günü oynanacak. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına olumlu bir katkı sağladı.
1 Ağustos 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 5 Ağustos'ta Türkiye'nin olimpiyat programında atletizm, artistik cimnastik, yelken ve güreş gibi çeşitli dallarda yarışmalar yer alıyor. Öne çıkan sporcular arasında Berke Akçam ve Yasmani Copello Escobar atletizmde, Ferhat Arıcan artistik cimnastikte, ve Buse Tosun Çavuşoğlu güreşte bulunuyor. Türkiye'nin olimpiyat programı, sporcuların performansları ve elde edecekleri başarılar açısından büyük önem taşıyor.
5 Ağustos 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 dalda toplam 94 sporcuyla mücadele ediyor. 4 Eylül'de Aysel Önder gümüş madalya kazanırken, milli para okçu Öznur Cüre Girdi altın madalya kazandı. Türkiye, bu oyunlara rekor sayıda sporcu ile katılarak önemli bir başarı elde etti.
4 Eylül 2024

Milli boksör Esra Yıldız Kahraman, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 57 kilo çeyrek final karşılaşmasında Brezilyalı Jucielen Romeu'yu yenerek yarı finale yükseldi. İlk raundu 5-0 kazanan Kahraman, ikinci raundu 4-1 kaybetti ancak son rauntta üstünlük sağlayarak 4-1'lik galibiyetle adını yarı finale yazdırdı. Kahraman, olimpiyat madalyasını garantiledi ve 7 Ağustos'ta Tayvanlı boksör Lin Yu Ting ile finale yükselme maçına çıkacak.
4 Ağustos 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden 17 yaşındaki milli okçu Elif Berra Gökkır, çeyrek finale yükseldi. Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen okçuluk klasik yay müsabakalarında dünya 3'üncüsü Japon sporcu Satsuki Noda'yı 6-4 mağlup etti. Gökkır, çeyrek finalde Güney Koreli Hunyoung Jeon ile Tayvanlı Chien-Ying Lei müsabakasının galibiyle karşılaşacak.
3 Ağustos 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Final maçında 41 sayı bulan Melissa Vargas, 'Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu' seçildi. Kupa töreninde altın madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan alan milli oyuncular, İstiklal Marşı'nın okunması ve kaptan Eda Erdem Dündar'ın kupayı kaldırmasının ardından büyük sevinç yaşadı.
4 Eylül 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası C Grubu'ndaki ikinci maçında Azerbaycan'ı 3-0 mağlup etti. Milli voleybolcu Melissa Vargas, 20 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu. Filenin Sultanları, gruptaki ikinci maçını da set vermeden kazandı ve bugün Çekya'yla karşılaşacak.
21 Ağustos 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda C Grubu'ndaki ilk maçında İsveç'i 3-0 mağlup etti. Takım, C Grubu'ndaki ikinci maçını 20 Ağustos Pazar günü TSİ 21:00'de Azerbaycan'la yapacak.
18 Ağustos 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli sporcu Buse Savaşkan, kadınlar yüksek atlamada 1,92 metrelik atlayışıyla finalde yarışmaya hak kazandı. Savaşkan, Burcu Ayhan’dan sonra kadınlar atlamada olimpiyat finaline yükselen Türkiye tarihindeki ikinci milli sporcu oldu. Kadınlar yüksek atlama finali 4 Ağustos Pazar günü saat 20.55’te başlayacak.
2 Ağustos 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yarışan milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar 50 kilo kategorisinde Filipinli rakibi Aira Villegas'ı mağlup ederek finale yükseldi. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki madalya umutlarını artırdı. Çakıroğlu'nun finaldeki performansı merakla bekleniyor.
6 Ağustos 2024

45’inci Dünya Satranç Olimpiyatı'nın birinci turunda, Türkiye A Milli Kadın ve Erkek takımları rakiplerini 4-0 mağlup etti. Kadın takımı Honduras'ı, erkek takımı ise Porto Riko'yu yenerek turnuvaya güçlü bir başlangıç yaptı. Turnuva, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 23 Eylül'e kadar devam edecek. Organizasyonda erkeklerde 197 ülkeden 978, kadınlarda ise 184 ülkeden 915 sporcu mücadele ediyor.
11 Eylül 2024

45'inci Dünya Satranç Olimpiyatı'nda Türkiye, ikinci turda da başarılı sonuçlar elde etti. Kadın A Milli Takımı, Bosna Hersek'i 3,5-0,5 skorla yenerken, Erkek A Milli Takımı Faroe Adaları'nı 3-1 mağlup etti. Türkiye Satranç Federasyonu, kadınlar kategorisinde IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WIM Gülenay Aydın ve WIM Hayale İsgenderova'nın mücadele ettiğini belirtti. Erkek takımında ise GM Mustafa Yılmaz, GM Ediz Gürel, GM Yağız Kaan Erdoğmuş ve GM Emre Can yer aldı.
12 Eylül 2024
İşaretlediklerim