Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde iki yaşındaki Nisanur Ö., Furkan Sevinç tarafından cinsel saldırıya uğrayıp dövüldükten sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, suçunu itiraf eden Sevinç'in yanı sıra annesi M.Ö. dahil dört kişi tutuklandı. İki diğer şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.
22 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'ın Antakya ilçesinde yaralı olarak kurtarılan altı yaşındaki Neval Akgöl, ambulansa bindirildikten sonra kayboldu. Ailesi ve yakınları tarafından yapılan aramalarda Neval'e dair bir iz bulunamadı. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İçişleri Bakanı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'na deprem sonrası kayıp çocuklar hakkında soru önergeleri verdi. Sosyal medya üzerinden Neval'in bulunması için çağrılar yapılıyor.
22 Şubat 2023

Hürriyet gazetesinin, Kahramanmaraş depreminde kaybolan altı yaşındaki Neval Akgöl'ün öldüğü ve Antakya'daki bir kimsesizler mezarlığına gömüldüğü yönündeki haberi aile tarafından yalanlandı. Aile, DNA test sonuçlarının henüz çıkmadığını ve kendilerine ulaşan fotoğrafın Neval'e ait olabileceğini belirtti. Aile, çocuklarının 50 numaralı mezarlıkta olmadığını ve doğru bilginin kendilerine ulaşmadan basına yansımayacağını ifade etti. Neval Akgöl, deprem sonrası ambulansa bindirildikten sonra kaybolmuş ve ailesi tarafından aranmaya devam ediliyor.
25 Şubat 2023

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sağanak yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken, mahsur kalan bazı vatandaşlar kurtarıldı. Güllüce Mahallesi'nde bir araç sele kapılıp dere yatağına devrildi ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Ayrıca, Sivas'ın Gürün ilçesinde de sağanak yağış nedeniyle Kayseri-Malatya yolu ulaşıma kapandı.
25 Ağustos 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, ikisi çocuk olmak üzere yedi kişi yaralandı. Kazada, 25 kabinde bulunan 184 kişi saatlerce mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmaları için gece görüşlü helikopterlerin bölgeye gönderildiğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kazayı araştırmak üzere bir heyetin bölgeye gönderildiğini ve ilgili belediye başkanları ile koordinasyon halinde olduklarını duyurdu.
12 Nisan 2024

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini, henüz belirlenemeyen bir nedenle direklerden birinin devrilmesi sonucu düştü. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar arasında iki çocuk bulunuyor.
12 Nisan 2024

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki bir yaşlı bakım evinden ayrılan ve haber alınamayan Mehmet Taşkın ve Osman Nalbant isimli iki kişi, yapılan arama çalışmaları sonucunda bulundu. Osman Nalbant sağ olarak bulunurken, Mehmet Taşkın ise ölü olarak bulundu. Arama çalışmalarına polis, jandarma, AFAD, AKUT ve diğer arama kurtarma ekipleri katıldı. Taşkın'ın cesedi, incelemenin ardından hastane morguna gönderildi.
15 Temmuz 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, yağışlı havanın etkisiyle kontrolden çıkan bir otomobil, metro hattının duvarına çarptı. Kazada araç sürücüsü Mehmet Necip Sinan ve beraberindeki Furkan Şenbağ, Hasan Hüseyin Acar hayatını kaybetti, Onur Kapıkıran ise ağır yaralandı. İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Araç parçalarının yola saçılması nedeniyle trafik akışı kontrollü sağlandı.
19 Mayıs 2023

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bir apartmanın asansöründe Devrim Güler (48) ve kızı Doğa Etyemez (18) boğularak öldürülmüş halde bulundu. Olayı fark eden bir apartman sakini durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yapılan ön incelemede, anne ve kızın vücutlarında ateşli silah veya kesici alet izine rastlanmadı ve boğularak öldürüldükleri belirlendi. Cinayet zanlısı olarak belirlenen ve çiftçilik yapan komşu A.Y., Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı.
19 Kasım 2023

Bayrampaşa’da Altıntepsi Mahallesi’nde bir babayla oğlu, araç park etme tartışması sonrasında silahla vurularak öldürüldü. 56 yaşındaki Orhan B. ile 75 yaşındaki dükkan sahibi Lütfü Er arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Ertesi gün Orhan B, Lütfü Er’i ve kendisini bıçaklayan Er’in oğlu Ramazan Er’i silahla vurdu. Hastaneye kaldırılan baba ve oğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.
6 Ağustos 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan bir lastik botun motor arızası yapması sonucu battığı bildirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 14 kişinin kurtarıldığını ve altı kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında iki insansız hava aracı, bir helikopter, üç bot ve iki dalış timi bölgeye sevk edildi. Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.
31 Mayıs 2024

Şanlıurfa Valiliği, 4 gün önce kaybolduğu ihbar edilen 9 yaşındaki M.E. isimli çocuğun cesedinin bir sulama kanalında bulunduğunu açıkladı. Çocuğun, kamera kayıtlarında aynı yaş grubundan dört çocukla beraber görüldüğü belirlendi. Bu çocuklarla yapılan görüşmede, M.E.'nin dengesini kaybederek sulama kanalına düştüğü bilgisi alındı. Bulunan cansız bedenin kimliği ailesi tarafından teşhis edilerek kayıp çocuğa ait olduğu doğrulandı.
13 Eylül 2023

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturmada iki şüpheli daha gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 11’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin’in yakınları da bulunuyor. Soruşturma devam ederken, olayla ilgili çeşitli iddialar ve ifadeler ortaya çıkıyor.
15 Eylül 2024

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Yaylalar köyünde doğa yürüyüşü yapan bir grup üzerine çığ düştü. İlk belirlemelere göre, beş kişinin çığ altında kaldığı ve bu kişilerden ikisinin hayatını kaybettiği, üçünün ise yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, ölenlere rahmet ve yaralılara acil şifalar dilendi. İlk açıklamalarda yaralı sayısı yedi olarak verilmişti.
4 Mart 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde gerçekleşen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırının ardından zanlılardan Murat Özer gözaltına alındı, diğer üç şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay yerinde yapılan incelemede 12 boş kovan bulundu. İşletmede yapılan aramada ise bir pompalı tüfek, iki tabanca, 50 adet mermi ele geçirildi.
30 Temmuz 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün gerçekleşen aile içi silahlı saldırıda yaralanan altı yaşındaki kız çocuğu hastanede yaşamını yitirdi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren B.Y'nin (29) aynı silahla intihar girişiminde bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.
30 Ağustos 2023

Sekiz yaşındaki Narin Güran'ın Diyarbakır'da kaybolmasının ardından başlatılan soruşturmada, 24 şüphelinin gözaltı süresi bir gün uzatıldı. Narin'in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde taşla kapatılmış bir çuvalda bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Narin'in amcası muhtar Salim Güran 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in ailesi ve diğer akrabaları da bulunuyor.
10 Eylül 2024

Muş'un Vartinis köyünde 1993 yılında Öğüt ailesinden dokuz kişinin evlerinde yakılarak öldürülmesi olayıyla ilgili dava, 30 yıl geçtiği için zaman aşımına uğradı. Kırıkkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada dava düşürüldü. Mağdur ailenin avukatı ve Muş Baro Başkanı Kadir Karaçelik, karara tepki göstererek insanlığa karşı suçlar kategorisinde değerlendirilmesi gerektiğini ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Dava sürecinde iki jandarma subayı, bir astsubay ve bir özel harekat şube müdürü yargılanmış ve sanıkların firar ettiği, kırmızı bültenle arandığı bilgisi paylaşılmıştı.
4 Aralık 2023

Sarıyer'in Tarabya açıklarında içinde dört kişi ve bir köpeğin bulunduğu bir tekne battı. Teknedeki üç kişi ve köpek yüzerek sahile ulaşmaya çalışırken, başka bir teknedekiler tarafından fark edilip kurtarıldı. Ancak teknede bulunan bir kişi kayboldu ve arama çalışmaları devam ediyor. Kurtarılan üç kişi hastaneye kaldırıldı.
21 Ağustos 2024
İşaretlediklerim