Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı ve Balıkesir ile Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr ve toz taşınımı uyarısı yapıldı. Bu uyarılar sarı kod ile ifade edilerek halkın dikkatli olması istendi.
11 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 34 ilinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak sarı kod uyarısı verdi. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
2 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ilde toz taşınımı beklendiği için sarı kodlu uyarıda bulundu. Ayrıca, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın belirtilen bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklenirken, hava sıcaklıklarının batı kesimlerde azalacağı, Güneydoğu Anadolu'da ise artacağı tahmin ediliyor.
10 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Muş, Siirt, Van, Batman ve Şırnak illerini sarı kodla uyardı. Bu illerde kar, yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinleri uyarıldı.
20 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale, Çorum, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Kars, Ardahan, Iğdır, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerini kapsayan 13 il için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Yağışların yer yer kuvvetli olması beklenirken, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek.
21 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Siirt, Van, Batman, Şırnak ve Osmaniye olmak üzere 14 il için sarı kodlu yağış uyarısında bulundu. Bitlis, Hakkari, Muş, Van, Bingöl ve Diyarbakır'da kar; Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'de gök gürültülü sağanak yağış; Mardin'de yağmur; Şırnak, Siirt ve Batman'da ise hem kar hem yağmur bekleniyor. MGM, bölge sakinlerini sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, tipi, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağırdı.
26 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege bölgelerinde yer alan Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Sakarya, Yalova, Aydın, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Tekirdağ ve Antalya şehirlerini sarı kodla uyararak, yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu illerde yaşayanların sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
13 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 29 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda bulunan iller arasında büyük şehirler de yer almakta. MGM, olası sel, su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar için vatandaşları uyardı.
17 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 56 ilinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde azalacağı, doğu kesimlerde ise artacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
28 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 20 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Bu illerde kuvvetli yağış, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Halk, bu meteorolojik olaylar nedeniyle dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
28 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 11 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Bu illerde kuvvetli yağış, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Halk, bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
31 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarılar, rüzgar, gök gürültülü sağanak yağış ve toz taşınımı beklentileri üzerine yapıldı. Sıcaklıkların batıda mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise normal seviyelerde olması bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olabileceği ve olası olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
20 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman ve Trabzon'un batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunarak sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, İç Ege'nin güney ve doğusunda sıcaklıkların mevsim normallerinin dört ila altı derece altında olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
12 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize, Sakarya, Osmaniye ve bazı diğer bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sarı kod yayınladı. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde rüzgârın kuvvetli esmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Trakya'da artacağı, İç Anadolu ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Sinop, Samsun, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay olmak üzere 14 il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kastamonu ve Samsun için yağmur, diğer iller için ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Müdürlük, vatandaşları sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağırdı.
18 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kars, Rize, Trabzon, Bayburt, Ardahan ve Hatay için sarı kodlu sağanak uyarısı yayınladı. Yayınlanan uyarıda, 29.08.2023 tarihinde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
29 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle uyarılarda bulundu. Ordu, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan illeri sarı kodla; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illeri ise turuncu kodla uyarıldı. MGM, bu illerde ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
15 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yayımladı. Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl ve Muş turuncu; Ağrı, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Erzurum, Hakkari, İzmir, Kars, Mardin, Muğla, Van, Şırnak ve Ardahan ise sarı kodla uyarıldı. Ağrı ve Erzurum'da kar ve yağmur, Kars ve Ardahan'da kar, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış ve diğer illerde yağmur bekleniyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, kuvvetli rüzgar, fırtına, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı.
6 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 15 il için sarı, altı il için turuncu kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Güney ve Kıyı Ege, Göller Yöresi, Balıkesir'in batı kıyıları, İzmir, Aydın'ın batısı, Muğla ve Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, 1200 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur olması öngörülüyor. Rüzgarın da Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
27 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii ve bazı illerin çevrelerinde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr beklentisi de mevcut.
4 Haziran 2023
İşaretlediklerim