Sancaktepe Belediyesi'nin borcu 1.946.726.113,69 TL olarak açıklandı. Belediye Başkanı Yeğin, belediyenin mali durumunun kötü olduğunu, bütçenin yarısının son üç ayda harcandığını ve bu süreçte 186 kişinin işe alındığını belirtti. Ayrıca, belediyede hayali ihaleler yapıldığı, işe gelmeyen kişilere maaş ödendiği ve belediyenin mülklerinin işgal edildiği iddia edildi. Yeğin, belediye yönetiminin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve bu durumun lüks tartışmalarıyla örtülmeye çalışıldığını ifade etti.
17 Nisan 2024

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, en az 23 kişinin ölümüne ve 300'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan protestoların ardından vergi zammı tasarısından vazgeçti. Ruto, Kenya halkını dikkatle dinlediğini belirterek tasarıyı imzalamayacağını açıkladı ve protestocularla diyalog başlatacaklarını söyledi. Ayrıca, cumhurbaşkanlığı bütçesinde kesintiler yapmak gibi kemer sıkma önlemleri üzerinde çalışacaklarını vurguladı. Vergi zammı, ağır borç yükü altındaki Kenya’da 2,7 milyar dolarlık ek vergi toplamayı amaçlıyordu.
26 Haziran 2024

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, en az 23 kişinin ölümüne ve 300'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan protestoların ardından vergi zammı tasarısından vazgeçti. Ruto, Kenya halkını dikkatle dinlediğini belirterek tasarıyı imzalamayacağını açıkladı ve protestocularla diyalog başlatacaklarını söyledi. Vergi zammı, ağır borç yükü altındaki Kenya'da 2,7 milyar dolarlık ek vergi toplamayı amaçlıyordu.
26 Haziran 2024
İşaretlediklerim