Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarı yapılan bölgeler arasında İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Antalya'nın iç kesimleri ve Adana'nın kuzeyi yer alıyor. Ayrıca, doğu kesimlerde hava sıcaklığının artması, batı kesimlerde ise düşmesi bekleniyor.
11 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu bölgesinde akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yanı sıra güneyden gelen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağını duyurdu. Yağışların, Adıyaman çevreleri, Diyarbakır'ın kuzey ve batısı ile Batman ve Şanlıurfa'nın kuzeyinde şiddetli olması bekleniyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra batıda, pazartesi sabah saatlerinde ise doğuda etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.
18 Kasım 2023

İstanbul'da gece saatlerinde Anadolu ve Avrupa yakalarında gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Gökyüzünde şimşek hareketliliği gözlemlendi. Üsküdar sahilinde ve Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan insanlar yağışı cep telefonlarıyla kaydetti ve bazıları yağmura hazırlıksız yakalanırken, bazıları şemsiye kullanarak korunmaya çalıştı. Sağanak, sabah saatlerinde etkisini yitirdi.
17 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 56 ilinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde azalacağı, doğu kesimlerde ise artacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
28 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illeri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
11 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege Bölgesi'ndeki 11 il için sarı kodlu yağış uyarısı yayınladı. MGM, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli, Manisa, Yalova, Bursa, Edirne, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşlar, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.
2 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize, Sakarya, Osmaniye ve bazı diğer bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sarı kod yayınladı. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde rüzgârın kuvvetli esmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Trakya'da artacağı, İç Anadolu ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege bölgelerinde yer alan Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Sakarya, Yalova, Aydın, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Tekirdağ ve Antalya şehirlerini sarı kodla uyararak, yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu illerde yaşayanların sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
13 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesiminde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin'de sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Yer yer çok kuvvetli yağışlar beklendiği belirtilen açıklamada sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
19 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Sinop, Samsun, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay olmak üzere 14 il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kastamonu ve Samsun için yağmur, diğer iller için ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Müdürlük, vatandaşları sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağırdı.
18 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağışların yanı sıra ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir, Düzce, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in bazı bölgeleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor.
4 Mayıs 2023

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova'nın batısında yarın sabah saatlerinden sonra kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Rüzgarın hızının 60-80 kilometre/saat, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda ise 80-100 kilometre/saat olması öngörülüyor. Fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklar yaşanabileceği için dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.
4 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Mardin, Siirt, Van ve Şırnak illeri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde beklenen hava durumu nedeniyle sarı kodlu uyarı yapıldı.
4 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
5 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bu akşamdan itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Gece ve perşembe sabahı yağışın daha da şiddetleneceği öngörülüyor. Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu. İstanbul Valiliği de vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
15 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir, Kırklareli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak olmak üzere 17 ili sarı kodla uyararak, bu bölgelerde yaşayanları rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle Afyonkarahisar, Konya, Uşak, Bursa, Denizli ve Kütahya rüzgar; Kırklareli ise gök gürültülü sağanak yağış için uyarıldı. MGM, olası ulaşım aksamaları, çatı uçmaları, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerini uyardı.
7 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman ve Trabzon'un batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunarak sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, İç Ege'nin güney ve doğusunda sıcaklıkların mevsim normallerinin dört ila altı derece altında olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
12 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya bölgesinde kuvvetli kuzeydoğulu rüzgar ve sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bölge halkının sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.
4 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 28 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarı yaptı. Uyarı yapılan bölgeler arasında Marmara'nın güney ve doğusu, Ege'nin büyük bir kısmı, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun bazı kesimleri ve diğer bazı iller yer alıyor. Ayrıca, rüzgarın Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun belirli bölgelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. Sıcaklık değişiklikleri de farklı bölgelerde değişiklik gösterecek.
18 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Yozgat, Sivas, Ordu, Giresun, Tokat ve bazı diğer ilçelerde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Uyarı yapılan iller arasında Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Burdur, Denizli, Eskişehir, Giresun, Isparta, Konya, Kütahya, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat bulunuyor.
23 Nisan 2023
İşaretlediklerim