Brezilya'da yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda sel ve toprak kaymaları meydana geldi. Espirito Santo ve Rio de Janeiro bölgelerinde toplamda 27 kişi yaşamını yitirdi. Yaklaşık 7 bin 300 kişi evlerini terk etmek zorunda kalırken, 6 kişi de kayıp olarak bildirildi. Yetkililer, sağanak yağışların ve fırtınanın bir süre daha devam edeceğini öngörüyor.
26 Mart 2024

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sellerde 56 kişi hayatını kaybetti, 67 kişi kayboldu. Sivil Savunma yetkilileri, eyalette 377 bin 497 kişinin olumsuz etkilendiğini ve 281 kasabada ciddi hasarlar oluştuğunu bildirdi. Eyalet Valisi Eduardo Leite, yaşananların eyalet tarihinin en yıkıcı olayı olduğunu ifade etti.
4 Mayıs 2024

Paris'te 26 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyat oyunlarının rekor sıcaklıklarda oynanacağı tahmin ediliyor. Meteo France'ın raporuna göre yazın nem oranının normalin üzerinde olması bekleniyor ve bu durum sporcuların sağlığını ve performansını olumsuz etkileyebilir. Britanya Sürdürülebilir Spor Derneği'nin raporunda da sporcular aşırı sıcaklar nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı uyarıldı. Fransa'da geçen yıl aşırı sıcaklar nedeniyle 5 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.
27 Haziran 2024

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde devam eden şiddetli yağışlar büyük bir sel felaketine yol açtı. Ölenlerin sayısı 107'ye, kayıp kişilerin sayısı ise 136'ya ulaştı. 374 yaralı hastanelerde tedavi altına alınırken, 377 bin 497 kişi etkilendi ve 281 kasaba ciddi hasar gördü. Eyalet Valisi Eduardo Leite, durumu eyalet tarihinin en yıkıcı olayı olarak nitelendirdi ve 180 gün süreyle 'felaket durumu' ilan etti.
10 Mayıs 2024

Nijerya'nın Borno eyaletinde gerçekleşen intihar saldırılarında 18 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi yaralandı. Nijerya Acil Durum Ajansı (SEMA) Borno Genel Direktörü Barkindo Saidu, ölenler arasında kadın, çocuk ve askerlerin bulunduğunu belirtti. Ağır yaralı 19 kişi Maiduguri'ye nakledildi. Saldırının Boko Haram tarafından düzenlendiği düşünülüyor.
30 Haziran 2024

Nijerya'nın Zamfara ve Katsina eyaletlerinde düzenlenen silahlı saldırılarda 42 kişi hayatını kaybetti. Zamfara Eyaleti Polis Komiseri Muhammad Shehu Dalijan, 300 motosikletli çete üyesinin Magarya köyüne saldırarak 12 kişiyi öldürdüğünü belirtti. Katsina eyaletinde ise Dutsinma ve Safa köylerine yapılan saldırılarda 30 kişi öldü. Nijerya, son zamanlarda silahlı çeteler ve terör örgütlerinin saldırılarıyla mücadele ediyor.
7 Haziran 2024
İşaretlediklerim