Pokemon serisinin dizileri, filmleri ve video oyunlarında Misty ve Jessie karakterlerini seslendiren Rachael Lillis, 46 yaşında meme kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Lillis'in ölümünü, Ash Ketchum karakterini seslendiren Veronica Taylor duyurdu ve Lillis'in olağanüstü bir yetenek olduğunu belirtti. Lillis, 1978'de New York'ta doğmuş ve seslendirme sanatçılığı yapmadan önce opera eğitimi almıştı. Kariyeri boyunca Pokemon'un 423 bölümünde seslendirme yapmış ve 2019 yapımı Detective Pikachu filminde de Jigglypuff'ı seslendirmişti.
13 Ağustos 2024

Guinness Dünya Rekorları, Şubat 2023'te Bobi'ye verilen 'en yaşlı köpek' unvanını, yaşını kanıtlayan yeterli veri bulunmadığı gerekçesiyle geri aldı. Portekiz menşeli Alentejo çoban köpeği Bobi'nin, unvanı aldığı tarihte 30 yaşında olduğuna dair kanıt bulunamadı. Bobi, Ekim 2023'te 31 yaşındayken öldü. Unvanın önceki sahibi, 1939'da 29 yaş 5 aylıkken ölen Avustralya'dan 'Bluey' adlı köpekti.
23 Şubat 2024

Rahmi Turan, Türkiye ekonomisinde yaşanan sıkıntıların bilim dışı uygulamalar ve Merkez Bankası Başkanlarının görevden alınmaları sonucu ortaya çıktığını belirtiyor. Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine getirilmesi ve rasyonel politikalara dönüş vurgusu yapmasına rağmen, beklenen iyileşmelerin gerçekleşmediğini ifade ediyor. Turan, devletin savurganlığının devam ettiğini, yerel seçimler için büyük harcamalar yapıldığını ve ekonomideki sorunların çözülmediğini eleştiriyor.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim