CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin yayınlayacağı reklam filmine ilişkin bir tweet attıktan sonra, AKP'nin reklam filmi yayınlandı. AKP'nin Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas, Kılıçdaroğlu'nun etik dışı bir şekilde reklam filminden haberdar olduğunu iddia ederek, CHP'nin yayınlanacak reklam filmlerini sosyal medyada paylaştı. CHP kanadı ise videoların televizyon kanallarına ve ajanslara erkenden gönderilmesinin normal olduğunu ve durumu avantaj olarak gördüklerini belirtti.
28 Nisan 2023

Gazeteci Merdan Yanardağ, TELE1'de yayınlanan bir programındaki açıklamaları nedeniyle tutuklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yanardağ'ın tutuklanmasını eleştirdi ve 'algı yönetimi' sonucu tutuklandığını belirtti. Yanardağ'ın tutuklanması, AKP milletvekili Galip Ensarioğlu'nun 'çözüm süreci' sözlerini eleştirdiği bir programdan bir bölümün, AKP milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından sosyal medyada paylaşılması sonucu gerçekleşti. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, TELE 1 hakkında inceleme başlattıklarını belirtti.
27 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TRT'de yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okuyarak, TRT'de canlı yayında karşı karşıya gelmeyi teklif etti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın PKK ile müzakereler yürüttüğünü, ordumuza kumpas kuranlara yol verdiğini ve düzensiz göçmenleri ülkeye soktuğunu iddia etti. Ayrıca TRT'nin gerçekleri halktan gizlediğini ve kanunen mecbur kaldığı için bu konuşmayı yayınladığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun TRT'de bir konuşma daha yapma hakkı olduğu ve bu konuşmanın 27 Mayıs'ta yayınlanacağı bilgisi verildi.
25 Mayıs 2023

Türkiye'de 64 milyon seçmenin oy kullandığı seçimlerin ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partinin seçim sonuçlarını takip ettiğini ve ıslak imzalı tutanakların korunmasına özen göstereceklerini belirtti. Öztrak, seçim görevlileri ve müşahitlere sayım sırasında olası usulsüzlükleri önleme ve tutanakların güvenli bir şekilde seçim kurullarına ulaştırılması konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, resmi sonuçlar kesinleşene kadar herhangi bir oldubittiye izin verilmemesi gerektiğini ve CHP'nin saat 19:00'da bir açıklama yapacağını ifade etti.
28 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim sonuçlarına ilişkin itirazları takip ettiklerini ve gereken itirazların yapıldığını belirtti. HDP ve Yeşil Sol Parti de oylarının yanlış partilere yazıldığı gerekçesiyle itirazlarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş da itirazların yapıldığını duyurdu. Kaftancıoğlu, itiraz sonuçlarının gelmesiyle raporları paylaşacaklarını ve her oyun doğru şekilde sayıldığını ifade etti.
16 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100'de Uğur Dündar'ın programına katıldı ve program sırasında SADAT'ın reklamı birden fazla kez yayınlandı. Kılıçdaroğlu, SADAT'ı seçim güvenliğini tehdit etmekle suçladı. TV100'ün patronunun Alaattin Çakıcı ile bağlantılı olduğu iddia edildi ve kanal, reklamın yayınlanmasını reklam departmanının siyaset bilgisizliğine bağladı. KRT, TV100'de Kılıçdaroğlu'na kumpas kurulduğunu savunurken, Oda TV bu yaklaşımı eleştirdi ve TV100'ü savundu. KRT'nin genel müdürü Adnan Bulut, Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'ı 'akçeli ilişkiler' içinde olmakla itham etti.
16 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), Halk TV ile olan sözleşmesini feshettiği öğrenildi. Bu kararın, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla alındığı belirtildi. Sözleşme kapsamında Halk TV, CHP'nin grup toplantılarını ve grup başkanvekili açıklamalarını canlı yayınlıyordu. Kararın partililere iletildiği belirtildi.
23 Temmuz 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili adayı Can Atalay'ın, TRT'de yapılacak olan seçim konuşmalarına katılmasına izin verilmedi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Atalay'ın kesinleşmiş bir cezasının olmadığını ve aday olamayacak durumda olsa konuşmasına izin verilmeyeceğini belirtti. Baş, bu durumu hukuksuzluk olarak nitelendirerek protesto ettiklerini ve TRT konuşmaları hakkını kullanacaklarını ifade etti.
4 Mayıs 2023

Zafer Partisi yöneticileri, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yaptığı basın açıklamasını takip etmek isteyen Kurdistan24 ekibine izin vermedi. Özdağ, geçmişte de Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi merkezli basın kuruluşlarına mesafeli bir tutum sergilemiş ve Rudaw TV'nin Türkiye sınırları içerisine giremeyeceğini belirtmişti. Bu olay, Zafer Partisi'nin Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladığı basın toplantısında tekrarlandı ve Kurdistan24 ekibi engellendi.
24 Mayıs 2023

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, polis memurlarından aldığı bilgilere dayanarak, emniyet ve jandarma yetkililerinin yedi şehirde personelden seçim sonuçlarını yazılı olarak kendilerine göndermelerini istediklerini öne sürdü. Bakan, Iğdır'da bir polis memurunun kendisine bu yönde talimat verildiğini belirten bir mesaj gönderdiğini ve benzer durumların Bitlis, Mardin, Adana, Muş, Kastamonu ve Diyarbakır'da da yaşandığını iddia etti. Bakan, yetkilileri Anayasa'yı ihlal etmekle ve suç işlemekle suçladı ve polis memurlarına kanunsuz emirlere uymamaları çağrısında bulundu.
14 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisi ve tabanı arasında oluşan duygusal kopuşa çare aradıklarını ve yaklaşan yerel seçimlerden güçlü çıkmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasına ilişkin konuşan Özel, toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılmasının partileri içinde ya da dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özel, görevinden istifa etmeyeceğini ve usulüne uygun yarışma taleplerinden kaçmayacağını belirtti.
19 Temmuz 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, aday belirleme sürecinde tabanın itirazlarının dikkate alınmaması nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. İstifasını X (eski adıyla Twitter) hesabından duyuran Yardımcı, CHP örgütlerinin ve seçmenlerin vicdanını yaralayan uygulamaların devam etmesi ve örgütlerden gelen tepkilere kulak tıkanmasını istifa gerekçesi olarak gösterdi. Ayrıca, istifa etmesine rağmen Parti Meclisi görevine devam edeceğini belirtti.
15 Şubat 2024

Kanal D Haber Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı 'zorunlu açıklama' ile AKP milletvekili aday adaylarından kendisine destek olma talepleri geldiğini ve bu durumdan yorulduğunu ifade etti. Şahin, aralarında sevdiği dostlarının da bulunduğu birçok kişiden gelen bu talepler karşısında üzgün olduğunu, ancak böyle bir gücünün olmadığını ve kimsenin milletvekili olup olmamasına karar verme yetkisinin kendisinde olmadığını belirtti.
5 Nisan 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile uğraşmasını 'hazımsızlık' olarak nitelendirdi. Torun, Soylu'nun İstanbul'u kaybettiklerinde ağladığını hatırlatarak, benzer bir sonun kendisini beklediğini ifade etti. Ayrıca, CHP'li belediyelere yönelik baskı ve engellemelere rağmen hizmet verildiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın sadece CHP'li belediyeler için özel bir birim kurduğunu iddia etti.
20 Ocak 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığının partinin önceden hazırladığı bir 'B planı' olduğunu belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığa çağrılması Millet İttifakı'nda krize yol açmıştı. Ancak bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Özel, bu durumun moral bozukluğu ve motivasyon kaybına karşı üç grup başkanvekili ve iki genel başkan yardımcısıyla çalışılarak hazırlandığını ve diğer siyasi partilerin de olumlu karşıladığını ifade etti.
7 Mart 2023

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı'nın YSK'ya paralel olarak kurduğu seçim takip sisteminin görüntüsünü kamuoyu ile paylaştı. Erkek, İzmir'in Kiraz ilçesinde kaymakamlığın bu sisteme ilişkin talimatı ilçe seçim kuruluna ilettiğini ve ilçe seçim kurulunun bu talebi reddettiğini belirtti. Sosyal medyada paylaşılan videoda sistemin işleyişi anlatılıyor.
3 Mayıs 2023

14 Mayıs genel seçimlerine 10 gün kala AKP yöneticileri, yurttaşların seçimlere ilgisiz olduğunu ifade etti. Sahada seçim havasının olmadığını ve yurttaşların siyasetle ilgilenmediğini belirten parti yöneticileri, seçmenin tutumunun 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerine göre farklı olduğunu aktardı. Seçmenin partiden uzaklaşmadığı ancak siyasetle ilgilenmediği yorumları yapıldı.
4 Mayıs 2023

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, tv100'de katıldığı bir programda İYİ Parti ve CHP'den belediye başkanı adaylığı teklifi aldığını ancak bu teklifleri reddettiğini açıkladı. İYİ Parti'nin İstanbul büyükşehir belediyesi başkan adaylığı ve CHP'nin Elazığ belediyesi başkan adaylığı tekliflerini aldığını belirten Görür, siyaset üstü bir pozisyon almayı tercih ettiğini ve bu nedenle teklifleri kabul etmediğini ifade etti.
7 Şubat 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1 ve KRT kanallarına yasaları çiğnedikleri gerekçesiyle üçer kez program durdurma cezası verdi. TELE1'de yayınlanan 'Forum Hafta Sonu' programında, 15 Temmuz darbe girişiminin 'demokrasi mücadelesi olmadığı' ve 'Yenikapı ruhunun cumhuriyet ve Atatürk önderliğinde yapılan aydınlanma devrimlerini yok etmeye yönelik olduğu' ifadeleri kullanıldığı belirtildi. KRT'de yayınlanan 'Haftanın Panoraması' programında ise HDP/Yeşil Sol Parti ve Kürt seçmenle ilgili değerlendirmelerin yayıncılık ilkelerine aykırı olduğu tespit edildi.
9 Ağustos 2023

TV100 kanalında 'Taksim Meydanı' programında görev alan gazeteciler Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır, kanaldan kendi istekleriyle ayrıldıklarını duyurdular. Yarkadaş ve Hacır, Twitter üzerinden yaptıkları açıklamalarda, kanal yönetimine verdikleri destek ve gösterdikleri güven için teşekkür ettiler. Bu ayrılık, SADAT'ın reklamının TV100'de yayınlanması ve bu durumun tartışma yaratması sonrasında gerçekleşti. SADAT reklamı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT'ı eleştirdiği bir program sırasında yayınlanmış ve Kılıçdaroğlu tarafından bir tehdit olarak nitelendirilmişti.
24 Ocak 2023
İşaretlediklerim