Türkiye, Schengen vizesi başvurularında yüksek ret oranlarıyla karşı karşıya. Pandemi sonrası başvuruların hızlanmasıyla birlikte Avrupa Birliği ülkelerinden gelen ret cevapları artmış durumda. Yaz aylarının yaklaşmasıyla vize randevularında da yoğunluk artarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu durumu 'siyasi şantaj' olarak nitelendirerek sorunun çözüleceğini ifade etti.
30 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Konuşmasında, hava savunma sistemi üretme hedeflerinden, insansız savaş uçağı Kızılelma'nın testlerini tamamlama ve ordu envanterine katma isteklerine, sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerine ortam hazırlama ve sınır hattındaki illerin güvenliğini sağlama çalışmalarından bahsetti. Ayrıca, suç örgütlerinin kökünü kazıyacaklarını ve vatandaşların huzur ve esenliğini temin etmekten alıkoyacak hiçbir durumun olmayacağını belirtti.
30 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kriter Dergisi'ne verdiği mülakatta Türkiye'nin çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemlerini tamamladığını ve şimdi 'şahlanış sürecine' girdiğini ifade etti. Yüksek enflasyon ve dış ticaret açığına rağmen Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisine girmeye doğru ilerlediğini savundu. Muhalefetin projeleri değersizleştirme siyasetine ve yurt dışına insan kaynağı göçünü teşvik etmesine eleştiride bulundu. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası konumunu güçlendirdiğini ve dış politikada çok boyutlu bir yaklaşım benimsediklerini belirtti.
6 Nisan 2023

AKP Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, sığınmacıların Türkiye'ye entegre edilip Türkleştirileceğini ifade etti. Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ise sığınmacıların belirlenen bir takvim dahilinde ülkelerine gönderileceğini iddia ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini dile getirdi ve 'Plana sadık kal' çağrısında bulundu. Oğan, sığınmacıların geri gönderilmesini 'vazgeçilmez kriter' olarak nitelendirerek bu konuda bir takvimin olduğunu ve en kısa zamanda işlemeye başlayacağını belirtti.
31 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV'de katıldığı bir programda, İstanbul'daki mülteci nüfusunun artışına ve bunun siyasi sonuçlarına dair değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, eğer denetlenmezse 2050 yılında İstanbul'un beşte birinin mültecilerin oylarıyla yönetilebileceğini belirtti. Ayrıca, seçim süreçlerinde yaşanan bazı sorunlara ve Sinan Oğan'ın seçim kararlarına değindi. Muharrem İnce'nin seçim matematiğindeki etkisine ve Kılıçdaroğlu için destek iddialarına da yorum yaptı.
22 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da düzenlenen bir mitingde konuştu. Depremzedelere ev, iş yeri ve ahır inşa etme; gençlere işsizlikle mücadele, eğitimde iyileştirmeler ve ÖTV'siz araç alma imkanı gibi vaatlerde bulundu. Ayrıca, yolsuzlukla mücadele edeceğini ve yurt dışına kaçırılan paraları geri getireceğini söyledi. Uyuşturucu baronlarına karşı da sert bir tutum sergileyeceğini belirtti.
8 Mayıs 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ' ve PKK destekli olduğunu ima ederek, milletin ona ülkeyi teslim etmeyeceğini belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de muhalefeti sert bir dille eleştirdi. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise bu tür tehlikeli açıklamalardan kaçınılması gerektiğini ve seçim sonuçlarının demokratik bir sonuç olduğunu vurguladı.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin azalması ve 'yeni ekonomi politikası' nedeniyle artan döviz ihtiyacını karşılamak için Körfez ülkelerine bir tur düzenleyecek. Mehmet Şimşek'in ekonomi koltuğuna geçmesine rağmen yabancı yatırımcıların dönüşüne dair güçlü belirtiler olmadığı için bu adım atılıyor. Erdoğan'ın ziyaretleri Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile başlayacak ve Suudi Arabistan ile Katar'ı da kapsayacak. Türkiye'nin Körfez ülkelerinden 25 milyar dolarlık yatırım çekme hedefi olduğu belirtiliyor.
4 Temmuz 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki göçmen sorunu ve Hizbullahçılar üzerinden iktidarı eleştiren bir video yayınladı. Videoda, sınırların korunamaması, kadınlara yönelik şiddet, deprem yönetimi, etnik ve dini gruplara yönelik ayrımcılık, FETÖ ile eski ilişkiler ve ordunun durumu gibi konulara değinerek hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca seçmenleri sandığa gitmeye çağırdı.
17 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasında gerginlik olduğuna dair sosyal medyada dolaşan iddialara Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Soylu, Erdoğan'ı 'davamızın lideri' olarak nitelendirdi ve milletvekili adaylığı konusundaki tartışmalara girmeyeceğini belirtti. Ayrıca, AKP'nin 14 Mayıs seçimleri için mevcut bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak göstermeyi planladığı ve özellikle deprem bölgelerinden aday gösterilecek bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedeflediği bilgisi verildi.
25 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu toplumu düşmanlaştırmakla itham etti. Erdoğan, muhalefeti sık sık 'LGBTİ'ci', PKK ve 'FETÖ'cü olmakla suçluyor ve bu yönde montaj görüntüler paylaşıyor. Avrupa Konseyi, Türk yetkililerin azınlık grupları, LGBTİ+ bireyler ve göçmenlere yönelik nefret söyleminin alarm verici seviyelere ulaştığı konusunda uyarıda bulunmuştu. Erdoğan'ın bu suçlamaları, Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur öncesi kampanyasında daha sert bir dil kullanmaya başlamasının ardından geldi.
20 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ayasofya'da kıldığı bayram namazının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce belirlenen 'daha fazla açılış' hedefi yerine miting sayısını artıracağını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanında mitingler düzenleyerek gidilmedik il bırakmamayı hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, AKP'nin Çukurova İlçe Başkanlığına yapılan saldırı hakkında muhalefeti eleştirdi ve terörle mücadeledeki kararlılığını vurguladı. Diken'in daha önceki haberinde Erdoğan'ın mitinglere ağırlık vereceğine dair bilgiler verildiği belirtildi.
21 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda, anket sonuçlarına deprem nedeniyle güvenilmemesi gerektiğini ifade etti. Meydanlardan aldıkları tepkilerin olumlu olduğunu ve halkın kendilerine 'yürüyün' dediğini vurguladı. Ayrıca, muhalefetin siyasi ahlakını eleştirerek, seçim sürecinde mitingler ve açılışlar yapmaya devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, terör örgütlerine ve Diyarbakır'da yaşanan olaylara da değinerek, muhalefetin ülkeyi terör örgütlerine teslim etmeye çalıştığını iddia etti.
13 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Camii'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, muhalefetin Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma iddialarına değindi. Erdoğan, bu iddiaların gündeme gelmesi üzerine dinleyicilerin yuhalamasına, muhalefeti 'siyasi mevta' yapacaklarını söyleyerek karşılık verdi. Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'in Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılması ve yerine 'inanç başkanlığı' kurulması gerektiğini söylediği, ancak Millet İttifakı'nın mutabakat metninde bu yönde bir madde bulunmadığı belirtildi.
21 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 'İlim Yayma Mükafatları Takdim Töreni'nde yaptığı konuşmada, sosyal medya platformlarının ahlaki erozyona yol açtığını, Türkiye'nin Gezi olayları, 15 Temmuz darbe girişimi ve ekonomik saldırılara karşı durduğunu ve demokrasi ile güvenlik açısından ilerleme kaydettiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamların ve Kudüs'teki eylemlerin sona ereceği günlerin yakın olduğunu söyledi.
16 Aralık 2023

İstanbul Esenyurt'ta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı bir programla Suriyelilerin ülkelerine dönüşü öncesinde, Suriyelilerin evlerinden alınıp İl Göç İdaresi'ne götürüldüğü ortaya çıktı. Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Bal, bu durumun Kılıçdaroğlu'nun katılımının bilinmesinin ardından gerçekleştiğini ve başka bir anlam yüklemek istemediğini ifade etti. Belediye, daha önce de Suriyelilerin dönüşüne yardımcı olan 'Gönüllü Geri Dönüş' projesini sürdürmekteydi.
8 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala Twitter hesabından toplumun tüm kesimlerini kapsayan ve birlik mesajları veren bir paylaşım yaptı. Erdoğan, mesajında 85 milyon vatandaşın, 81 vilayetin, farklı etnik kökenlerin ve inanç gruplarının seçimlerden zaferle çıkacağını belirtti. Ayrıca, siyasi partilere gönül vermiş vatandaşların ve Türkiye'nin dostlarının da kazanacağını ifade etti. Erdoğan, seçimlerin bir bayram, gurur günü ve Türk demokrasisinin şöleni olacağını vurguladı.
6 Mayıs 2023

Türkiye, 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin önemine vurgu yaparak, iç ve dış gelişmelerle birlikte bu tarihin bir yol ayrımı olduğunu belirtti. Son anketlerde muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu önde görünürken, Erdoğan cumhur ittifakını genişletmek için Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR'ın desteğini aldı. Erdoğan, seçimlerde terör örgütleri ve küresel menfaat odaklarıyla işbirliği yapmakla suçladığı muhalefeti eleştirdi.
25 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in eylemlerinin bir an önce durdurulması gerektiğini belirtti ve kalıcı barış için sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade etti. Erdoğan, İsrail'in 'insanlık suçu' işlediğini ve Gazze'deki savaş suçlarının faillerinin hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, Filistin-İsrail Uluslararası Barış Konferansı'nın kalıcı barışa giden yolun açılması için en uygun platform olacağını belirtti.
31 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, deprem bölgesindeki çalışmalar, kentsel dönüşüm, muhalefetin eleştirileri ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi konulara değindi. Erdoğan, deprem bölgesindeki vatandaşların serzenişlerinin haklı olduğunu kabul etti ve bölgeyi yaşanabilir hale getirdiklerini söyledi. Ayrıca, 'önce vatanım ve milletim' diyen herkesle işbirliği yapacaklarını ifade etti. Erdoğan, Türkiye'nin otomobili Togg'un ön siparişe açılacağını da duyurdu.
15 Mart 2023
İşaretlediklerim