İstanbul merkezli yedi ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonunda 60 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 34'ü tutuklandı. Operasyon, zanlıların örgüt ağı ve finans trafiğini deşifre etmek amacıyla gerçekleştirildi. Şüphelilerin ATM'den QR kod ve Cepbank yöntemleriyle elde ettikleri haksız kazancı kripto para borsası aracılığıyla yurt dışına çıkarıp aklamaya çalıştıkları belirlendi. Operasyonda, para, silah ve dijital materyaller ele geçirildi.
16 Mart 2024

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Adana merkezli bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 71 farklı suçla ilişkilendirilen 136 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adana, İstanbul, Antalya, İzmir, Kocaeli, Niğde, Mersin, Kayseri, Diyarbakır ve Kırklareli'nde düzenlenen operasyonlarda bazı şüpheliler gözaltına alındı ve adreslerde aramalar yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.
4 Nisan 2023

İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda, taklit internet siteleri üzerinden mağdurların hesaplarını ele geçirdiği iddia edilen 48 şüpheliden 19'u tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 kişi oldu. Şüphelilerin sahte siteler kurduğu, sahte reklam logoları oluşturduğu ve haksız yere 50 milyon lira kazanç sağladıkları iddia ediliyor.
18 Mart 2023

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, özel dedektifler aracılığıyla İsrail'in istihbarat servisi Mossad'a bilgi sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan dokuz kişiden yedisi tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, daha sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Burada yapılan sorgulamanın ardından yedi şüpheli tutuklanırken, iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Şubat 2024

IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi’nin akrabası Kırşehir'de yakalandı. Şüphelinin yakalanmamak için sürekli adres değiştirdiği ve şapka, bere ve maske takarak gizlendiği belirtildi. Ayrıca illegal yollardan yurt dışına kaçmaya çalıştığı tespit edildi. Evinde çok sayıda dijital materyale el konulan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
14 Haziran 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü, IŞİD'in önemli isimlerinden Lübnan uyruklu A.A'nın Amasya'da düzenlenen bir operasyon sonucunda yakalandığını duyurdu. Operasyon, İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda ve Amasya Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Yakalanan şahıs hakkında adli işlemler devam ediyor.
28 Temmuz 2023

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen rüşvetle mücadele operasyonu kapsamında, 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşen 67 farklı olayda rüşvet veren 62 sivil ile rüşvet alan 46 polis memurunun tespit edildiğini açıkladı. İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Bitlis, Muş, Gümüşhane ve Şırnak'ta toplam 46 adrese düzenlenen baskınlarda, 59 sivil şahıs ve 46 polis memuru gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri sürüyor.
22 Kasım 2023

İstanbul Kadıköy'de, IŞİD'in 2015 yılında Şanlıurfa/Suruç'ta gerçekleştirdiği saldırının yıl dönümünde anma düzenlemek amacıyla bildiri dağıtan 46 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrencilerden altısı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan öğrenciler Ayşe Beliz İnce, Gamze Toprak, Berkan Deveci, Yasemin Ebru Gürsoy, Merve Yeşilyurt ve Ali Taha Sarıbıyık olarak açıklandı.
19 Temmuz 2023

İstanbul ve İzmir'de düzenlenen Mahzen-42 operasyonunda, 13 olaya karıştığı tespit edilen iki suç örgütüne yönelik baskınlarda 39 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, örgüt liderleri Numan Karakoç ve Hakan Aydoğan dahil 29 şüpheli tutuklandı. Geriye kalan 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
14 Mayıs 2024

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, 20 kişi araç kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Operasyonda, sahte evraklarla Türkiye plakası çıkarılmış 17 araç ele geçirildi. Bu araçların bazılarının Almanya, İsveç ve Polonya'dan getirildiği ve Interpol çalıntı kayıtlarında yer aldığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
24 Nisan 2024

13 Kasım'da İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve altı kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında, Bulgaristan'da yakalanan Hazni Gölge Türkiye'ye iade edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Gölge, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan tutuklandı. Saldırıyla ilgili toplamda 27 kişi tutuklanmış durumda.
13 Ocak 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

13 Kasım'da İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve altı kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen Halil Menci, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen bir operasyonla etkisiz hale getirildi. İstanbul başsavcılığı tarafından hazırlanan 154 sayfalık iddianamede olayla ilgili altı kişi maktul, 123 kişi müşteki, 36 kişi şüpheli olarak yer alıyor.
24 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, Diyarbakır ve Balıkesir'de eş zamanlı düzenlenen 'Kafes-14' operasyonuyla 'Yolyemezler' adlı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Çetenin çok sayıda suç işlediği tespit edildi ve operasyon sırasında silahlar, mühimmat, uyuşturucu, bilgisayarlar ve dijital materyaller ele geçirildi. Operasyonların devam ettiği belirtildi.
21 Kasım 2023

İstanbul merkezli olarak 15 ilde düzenlenen egzotik hayvan kaçakçılığı operasyonlarında 36 şüpheli yakalandı. 17 Ocak ile 29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 565 egzotik hayvan, 18 hayvansal ürün, 52 çip ve çip okuma cihazı, 3 bin 215 hayvan halka bileziği ele geçirildi. Operasyon sonucunda 27 şüpheli serbest bırakılırken, dokuz şüpheli adliyeye sevk edildi.
2 Mayıs 2024

İstanbul'da 1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek isteyen ve yasağa direnen 47 kişi, sabaha karşı yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Sol Parti, Halkevleri, Sosyalist Mücadele İnisiyatifi, Devrimci Gençlik Dernekleri, Devrimci Hareket, Toplumsal Özgürlük Partisi ve Öğrenci Faaliyeti üyeleri bulunuyor. Çağdaş Hukukçular Derneği ve diğer gruplar, yapılan gözaltıların hukuksuz olduğunu ve Anayasa Mahkemesi kararlarını ihlal ettiğini belirtiyor.
3 Mayıs 2024

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı sonrası, 'provokatif paylaşımda bulunma ve dezenformasyon faaliyeti yürütme' suçlamalarıyla 13 kişi gözaltına alındı. Avrasya Araştırma kurucusu Kemal Özkiraz da gözaltına alınanlar arasında. Ankara başsavcılığı, İnce'nin iddialarının araştırılması amacıyla 'şantaj', 'tehdit', 'belgede sahtecilik', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından soruşturma başlattığını ve 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Gözaltına alınanlardan dördü adliyeye sevk edildi, diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor.
13 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes Operasyonu' ile 15 organize suç örgütü ve bu örgütlere silah ve malzeme temini sağlayan 24 farklı suç grubunun çökertildiğini belirtti. Operasyonlar sonucunda 307 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, operasyonların halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacaklarını ve her an enselerinde olacaklarını ifade etti.
6 Ekim 2023
İşaretlediklerim