Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin müdürü Seçil Erzan, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarından tutuklandı. Erzan'ın ardından kuzeni Nazlı Can da aynı suçlamalarla tutuklandı. Soruşturma kapsamında teknik direktör Fatih Terim bilgi amaçlı savcılarla görüştü ve bazı müştekilerin avukatı Denizbank'a ihtarname gönderdi. Denizbank, iddiaların banka sistemine yansımadığını ve kayıt dışı olduğunu savunurken, müştekilerin avukatı bu açıklamayı yetersiz buldu.
28 Nisan 2023

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandı. Müşterilerini bir fon üzerinden dolandırmakla suçlanan Erzan'ın, banka içinde ve kendi odasında nakit para alışverişleri yaptığı, bu durumun bankanın güvenlik kameralarıyla takip edilebileceği belirtildi. Denizbank, iddiaların banka sistemlerinde iz bulunmadığını savunurken, mağdur avukatı bu iddiaları hukuki dayanaktan yoksun olarak nitelendirdi. Ayrıca Erzan'ın müşterilere attığı WhatsApp mesajları ve bir not defteri de delil olarak sunuldu.
28 Nisan 2023

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gözaltına alınan gazeteci Sezgin Kartal, İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Kartal'ın dosyasına gizlilik kararı konuldu. İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Kartal, savcılıkta verdiği ifadenin ardından 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi ve tutuklama kararı verildi.
13 Ocak 2023

Mersin'de bir lise öğrencisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim afişine 'Hitler bıyığı çizdiği' ve 'küfürlü ifadeler yazdığı' iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Çocuğun babası Caner Kaleli, çocuğunun bıyık yerine kaş çizdiğini ve küfürleri kendisinin yazmadığını belirtti. Babası, çocuğunun tutuklanmasının şokunu yaşadıklarını ve çocuğun eğitimine devam edemediğini ifade etti.
7 Haziran 2023

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı gizli tanık soruşturması kapsamında altısı emniyet mensubu 11 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve daha sonra tutuklanmıştı. İddianame Ankara 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve şüpheliler çeşitli suçlardan yargılanacak. Savcılık, bazı şüpheliler hakkındaki soruşturmaları ayırdı.
29 Haziran 2024

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

İstanbul Gaziosmanpaşa'da, ev sahibi E.D.Ö ile kiracısı Hüseyin Asar arasında kira artışı konusunda çıkan tartışma sonucunda Asar, ev sahibi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olay, ev sahibinin kiracıyı telefonla arayarak zam talebinde bulunması ve kiracının bu teklifi reddetmesi üzerine yaşandı. Saldırı sonrası ağır yaralanan Asar, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Polis, kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı.
18 Temmuz 2023

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandı. Erzan'ın kuzeni Nazlı Can da aynı suçlamalarla tutuklandı. Denizbank, inceleme raporunu ve şubenin kamera kayıtlarını savcılığa ve mali polise teslim ettiğini açıkladı. Banka, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve sürecin banka dışında gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, banka itibarını zedeleyecek asılsız haberlere karşı kanuni haklarını kullanacaklarını duyurdu.
28 Nisan 2023

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde beş yaşındaki Erdem Aşkan'a çarpan ve ölümüne neden olan uzman çavuş A.K.P, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, olay yerinde tutulan tutanağı dikkate alarak çocuğu asli kusurlu buldu. Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği, A.K.P'nin haftanın belirli günleri imza atması ve araç kullanmama şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Aşkan'ın avukatı, verilen karara tepki göstererek çocuğun kusurlu görülmesini eleştirdi.
8 Haziran 2023

Müzisyen Emel Çiftçi, Ankara ve Batman'da başlatılan soruşturmalar kapsamında 'terör örgütü üyeliği' ve 'terör örgütü yöneticiliği' iddiasıyla tutuklandı. Çiftçi'nin kanser tedavisi gördüğü ve acil ameliyat olması gerektiği belirtildi. Çiftçi'nin tutuklanmasına gizli tanık beyanları, MASAK Mali Analiz raporları, HTS analiz raporları ve otel konaklamaları suçlama konusu yapıldı. Çiftçi, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.
22 Ağustos 2023

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser G.K, tutuklandı. Soruşturma sürecinde, gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'nde görevli üç üst düzey yetkili açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Bu gelişmelerin ardından, Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yedi şüpheli tutuklanmıştı.
24 Mayıs 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eskişehir'de gerçekleşen bıçaklı saldırıyı oyun bağımlılığına bağladı. 18 yaşındaki Arda K., Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda bıçakla saldırarak ikisi ağır beş kişiyi yaraladı. Bakan Göktaş, olayın dijital ve oyun bağımlılığının gençler üzerindeki olumsuz etkilerini gösterdiğini belirtti. Eskişehir başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, nöbetçi mahkeme yayın yasağı kararı aldı.
13 Ağustos 2024

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İzmir'deki 'omuz atma' cinayeti davasında sanıklardan Sercan B.'nin tahliyesiyle ilgili üç hakim ve bir savcıyı açığa aldı. Urla ilçesindeki bir markette, 16 Ekim 2023'te Semih Kenan Köse ile Sercan B. arasında çıkan tartışma sonucunda Köse bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. İlk duruşmada tahliye edilen Sercan B., İzmir başsavcılığının itirazı üzerine yeniden tutuklandı. HSK'nın kararı, davada verilen tahliye kararının ardından geldi.
19 Eylül 2024

Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Sinan Ateş davasının beşinci duruşmasında, tutuklu 10 sanığın yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verildi. Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Dava kapsamında toplam 39 kişi hakkında işlem yapılmış, 22’si tutuklanmıştı. Mahkeme, müşteki avukatlarının bazı taleplerini kabul ederken, davayı 19 Temmuz’a erteledi.
5 Temmuz 2024

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Kemal Irmak, öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan anısına 10 Mayıs'ta iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Irmak, okullarda artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nı (MEB) ve toplumun tüm kesimlerini sorumlu tuttu ve acil önlem alınması çağrısında bulundu. Ayrıca, eğitimcilere yönelik şiddetle mücadele için TBMM'de siyasi partileri ziyaret edeceklerini ve basın toplantısı düzenleyeceklerini belirtti.
8 Mayıs 2024

İstanbul Bakırköy başsavcılığı, Büyükçekmece'deki bir Kuran kursunda çocuklara şiddet uygulayan bir şüphelinin 25 Şubat'ta tutuklandığını duyurdu. Olay, kursun İsmailağa Cemaati'ne ait olduğu ve görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından gündeme geldi. Başsavcılık, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve şüphelinin 'kasten yaralama' suçundan tutuklandığını açıkladı.
11 Mart 2023

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan ve düşen asansör sonucu öğrenci Zeren Ertaş'ın hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili olarak, asansör firmasının yetkilisi gözaltına alındı. Aydın başsavcılığı, asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B. hakkında gözaltı kararı verdi. İl jandarma komutanlığı tarafından gözaltına alınan şüphelinin ifade işlemleri devam ediyor.
27 Ekim 2023

İstanbul Adliyesi önünde 30 Mart 2016'da bir basın açıklaması sırasında avukat Zeycan Balcı'nın belinin kırılmasına neden olan polis memuru Murat Akmeşe hakkında 'kasten yaralama' ve 'zor kullanma yetkisini aşma' suçlarından dava açıldı. İstanbul 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 14'üncü duruşmasında polis Akmeşe'ye 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, polisin 'geleceği' üzerindeki olası etkilerini gerekçe göstererek cezayı erteledi.
31 Mayıs 2023

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı gizli tanık Serdar Sertçelik’in firarına ilişkin 11 sanığın yargılandığı davada yedi sanık tahliye edildi ve dosyada tutuklu sanık kalmadı. Duruşmada sanıklar ve avukatları savunmalarını yaparken, mahkeme gizli tanık Serdar Sertçelik’in Macaristan’daki tutukluluk halinin devam etmesi nedeniyle sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 29 Ocak’ta görülecek. Ayhan Bora Kaplan ve çetesi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesiyle hedef alınan suç örgütlerinden biri olarak biliniyor.
3 Eylül 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023
İşaretlediklerim