CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından üçüncü kez bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na değişim talebinin gerekçelerini ve önerilerini anlattı, ancak doğrudan kendi adaylığını gündeme getirmedi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun değişim sözlerini hatırlatarak, değişime öncülük etmesini istedi ve aksi takdirde İstanbul'un kaybedilebileceği endişesini dile getirdi. İmamoğlu cephesi, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının seçim kaybının nedeni olduğunu ve yerel seçimlerde de hüsran yaşanabileceğini düşünüyor.
14 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı seçimlerindeki yenilginin ardından CHP içinde değişim talepleri yükselirken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi üyelerinin her seçim sonrasında olduğu gibi istifa dilekçelerini verdiklerini ve bu durumun partide geleneksel olduğunu belirtti. Ayrıca, olağan kurultayın yasalara uygun şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti. Parti içindeki bu gelişmeler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında anılması ve 'değişim' mesajı vermesiyle dikkat çekiyor.
3 Haziran 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edildikten sonra bir basın toplantısı düzenledi ve kararı yargıya taşıyacağını söyledi. Özcan, partide değişim isteyen birçok kişi olduğunu, ancak değişim isteyenler adına ihraç edilenin kendisi olduğunu belirtti. Ayrıca, partinin değişime gitmezse ve demokratik bir tüzük ve güncellenmiş bir parti programıyla yola devam etmezse büyük bir hezimetle karşılaşacağını ifade etti.
2 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda oylama saat 17:00 itibarıyla sona erdi. Açılan sandıkların yarısına göre, İstanbul'da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde görünüyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada İstanbullulara ve sandık başındaki görevlilere teşekkürlerini iletti ve 'Yaparsın İstanbul' ifadesini kullandı.
28 Mayıs 2023

İYİ Parti'de TBMM grup başkanlığına Koray Aydın getirilirken, grup başkan vekilleri olarak Müsavat Dervişoğlu ve Erhan Usta belirlendi. Önceki dönemde grup başkanı olan İsmail Tatlıoğlu'nun yerine Aydın geçti. Dervişoğlu ve Usta ise önceki dönemde de grup başkan vekili olarak görev yapıyorlardı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Koray Aydın'ı Mart 2022'de teşkilat başkanlığı görevinden almış ve teşkilatları doğrudan kendine bağlamıştı.
7 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kapalı grup toplantısında, partinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grubunun yeni yönetimi seçildi. Manisa Milletvekili Özgür Özel grup başkanı olarak belirlenirken, Meclis grup başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Burcu Köksal ve Gökhan Günaydın olarak seçildi. Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Meclis başkanvekili, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ise Meclis idari amiri oldu. Katip üyeliklere Sibel Suiçmez, Asu Kaya ve Elvan Işık Gezmiş getirildi. Gülizar Biçer Karaca, Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın CHP PM üyelikleri sona erdi ve yerlerine Sezgin Tanrıkulu, Turan Aydoğan ve Akif Hamzaçebi atandı.
3 Haziran 2023

CHP içinde yaşanan değişim tartışmaları kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklediği değişim mesajı, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasında yer almadı. İmamoğlu daha önce yaptığı açıklamada, partideki değişim sürecine dair kamuoyunun bilgilendirileceğini ve bayram öncesi bir açıklama beklentisi içinde olduğunu ifade etmişti. Ancak Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirdiği konuşmasında parti içi değişim çağrılarına değinmedi ve geleceğe dair 'altılı masa' yerine '16'lı masa' kurabileceğini belirtti.
20 Haziran 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ortak hareket ettiğini ve CHP genel başkanlığına aday olabileceğini belirtti. Özel, İmamoğlu'nun kendisini genel başkanlık için işaret etmesini memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Ayrıca, CHP'de değişim ve dönüşümün birleşerek olacağını ve bu değişimin herkesi kapsayacağını söyledi. Özel, genel başkanlık görevinin Atatürk'ten alınan bir emanet olduğunu ve bu görevi bir gün kendisine nasip olursa Atatürk'e karşı sorumluluk hissedeceğini belirtti.
17 Ağustos 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da yüzde 40'lık bir kısmı açılan sandıkların sonuçlarına dayanarak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,42 oy oranıyla önde gittiğini belirtti. Açıklanan verilere göre, diğer adayların oy oranları ise Recep Tayyip Erdoğan için yüzde 43,91, Meral Akşener için yüzde 4,37 ve Muharrem İnce için yüzde 0,29 olarak sıralandı.
14 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri yükselmekte. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Tanju Özcan gibi isimler genel başkanlık için anılmakta. CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve genel sekreteri Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu aday olmazsa genel başkanlığa aday olabileceğini belirtti ve partide değişimin gerekliliğine vurgu yaptı.
30 Mayıs 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmeyi köşe yazısında paylaştı. Altaylı'ya göre İmamoğlu, CHP'deki değişim sürecini aceleci olmadan ve kimseyi incitmeden yönetmek istiyor. İmamoğlu'nun parti içinde herkesle istişarelerde bulunduğunu ve CHP'yi güçlendirmek için arayış içinde olduklarını belirtti. Ayrıca İmamoğlu'nun, genel başkan olamayacağını anlaması durumunda yeni bir parti kurma gibi bir düşüncesinin olmadığını ifade etti.
12 Haziran 2023

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, baroya kayıtlı avukatların adı, soyadı ve sicil numarası kullanılarak vatandaşların dolandırıldığına dair çok sayıda ihbar aldıklarını belirtti. 2014'ten itibaren yüzlerce baro üyesinin bu tür mağduriyetler yaşadığı, özellikle genç avukatların isimlerinin kullanıldığı tespit edildi. Baro, mağdur avukatların güncel dosya bilgilerini alarak süreci takip etmekte ve dolandırıcılık yapanları uyararak mücadelede kararlı olduklarını ifade etti.
25 Ocak 2023

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, partideki görevinden istifa ettiğini duyurdu. Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmiş, ancak seçimlerde yalnızca yüzde 0,63 oy alabilmişti. Bu sonuç üzerine, olağanüstü kongrenin daha sağlıklı ve demokratik bir ortamda yapılabilmesi ve İstanbul'da alınan sonuçla ilişkili olarak istifa ettiğini açıkladı. Kavuncu, istifasının ardından İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak görevine devam edeceğini belirtti.
3 Nisan 2024

Ankara Tabip Odası, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında yapılan seçimlerde yeni yönetimini belirledi. Çağdaş Hekimler Grubu, Beyaz Önlük Dayanışması ile yarıştı ve 249 oy farkla seçimi kazandı. Seçim sürecinde baskı iddiaları gündeme geldi. Çağdaş Hekimler Grubu, demokratik ve katılımcı bir yönetim vaadiyle seçimleri kazandığını duyurdu.
5 Mayıs 2024

AKP, milletvekili adaylığı için boşalan İzmir, Karabük ve Karaman il başkanlıklarına yeni atamalar gerçekleştirdi. İzmir il başkanlığına Muhammet Bilal Saygılı, Karabük il başkanlığına Ferhat Salt, Karaman il başkanlığına ise Murat Öztürk atandı. Parti, eski il başkanlarına hizmetleri için teşekkür ederken, yeni il başkanlarına başarılar diledi.
31 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin'in aynı zamanda AKP Afyonkarahisar İl Başkanı olduğu ortaya çıktı. Daha önce Kahramanmaraş Barosu Başkanı Muhammed Burak Gül'ün de AKP il başkanlığına atanması hukukçular tarafından eleştirilmişti. Hukukçular, bu durumun yargının bağımsızlığına zarar vereceğini ve baro başkanlarının siyasi görevlerinden istifa etmeleri gerektiğini savunuyor. Şahin'in baro başkanlığından ayrılmadan ekimdeki baro seçimlerine kadar görevini sürdürmeyi planladığı belirtildi.
28 Ağustos 2024

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 8 Ekim'de yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi öncesinde İstanbul il başkanlığına adaylığını açıkladı. Çelik'in adaylık toplantısına çok sayıda milletvekili, 27 ilçe başkanı ve partililer katıldı. Çelik, konuşmasında parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına kadınların ve gençlerin siyasal alandaki varlığını artırmak için sesini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başarılarını öne çıkararak, İBB'nin salgın, ekonomik kriz ve yoksullukla mücadelede ailelere destek olduğunu vurguladı.
23 Eylül 2023

İstanbul Tabip Odası'nın (İTO) son seçimlerinde, 34 yıldır odayı yöneten Demokratik Katılım Grubu bir kez daha kazandı. Grup, aldığı oyların yüzde 55'ini elde ederek zaferini ilan etti. Bu grup, özellikle iktidarın sağlık politikalarına karşı duruşuyla tanınıyor.
6 Mayıs 2024

İYİ Parti'nin genel başkanlık seçimlerinde Müsavat Dervişoğlu, üçüncü tur oylamada Koray Aydın'ı geçerek yeni genel başkan oldu. İkinci turda 1158 delege oy kullanmış ve 1152 oy geçerli sayılmıştır. Müsavat Dervişoğlu ikinci turda 570 oy alırken, Koray Aydın 565 oy almıştır. Üçüncü turda ise Dervişoğlu 611 oy ile Aydın'ın 548 oyuna karşı üstünlük sağlamıştır.
27 Nisan 2024
İşaretlediklerim