Mehmet Altan, Türkiye'nin uyuşturucu ve cinayet sarmalına nasıl zincirlendiğini ve bu zincirleri kırıp kıramayacağını sorguluyor. Gökçer Tahincioğlu'nun Abdi İpekçi cinayeti üzerine hazırladığı dosyada, MİT'in Almanya'da sorguladığı ve tutanakların imha edildiği, Belçika'da tutuklanan bir kişinin Türkiye'ye iade edilmediği gibi detaylar yer alıyor. Altan, devletin gölgesi olmadan ayakta duramayanların kahraman ilan edilmesini ve cezasızlık kültürünü eleştiriyor. Türkiye'nin bu yoldan sapıp sapmayacağı veya uçuruma düşüp düşmeyeceği konusunda endişelerini dile getiriyor.
4 Temmuz 2024

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem sonrası yaptığı 'helallik' isteğine Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Erdoğan'ın depremdeki organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kalmasının ardından Adıyaman ziyaretinde 'helallik' istemesi, sosyal medyada 'Helal etmiyoruz' paylaşımlarıyla karşılandı. Demirtaş, Erdoğan'ı 100 bin insanın ölümünden sorumlu tutarak, utanmadan hala aday olmayı düşündüğünü belirtti ve ironik bir dille 'Helal olsun' ifadesini kullandı.
27 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya planladığı ziyaret, Almanya'da tartışmalara neden oldu. Bazı Alman siyasetçiler, Erdoğan'ın İsrail'e yönelik söylemleri ve Hamas ile dayanışması nedeniyle ziyaretin iptal edilmesi gerektiğini belirtti. Ancak, bazıları da diyalogun devam etmesinin önemli olduğunu ve Türkiye'nin Ortadoğu'daki durumu stabilize etmede rol oynayabileceğini ifade etti. Ana muhalefetteki Hristiyan Birlik'in gençlik teşkilatı başkanı ise Erdoğan'ın ziyaretinin iptal edilmesi gerektiğini savundu.
3 Kasım 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferini kutladığı sırada kendisine yönelik yuhalama ve 'idam' sloganlarına karşı bir tepki gösterdi. Demirtaş, Erdoğan'ı 'hileli ve sahte bir zaferin sarhoşluğuyla' suçlayarak, kendisinin Selahaddin Eyyubi'nin torunu olduğunu belirtti ve 'Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağıma söz veriyorum' dedi.
30 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'deki depremler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, Erdoğan'ın tüm yetkileri elinde bulundurduğunu ve yardımların ulaşmasını engellediğini iddia etti. Demirtaş, Erdoğan'a halkın acılarını görmemesi ve onları sadece oy olarak görmesi nedeniyle sorunun kendisi olduğunu söyledi ve 'Allah rızası için düş artık bu halkın yakasından' ifadesini kullandı.
9 Şubat 2023

İsrail’in eski Berlin büyükelçisi Şimon Stein, Almanya'daki aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif (AfD) partisine artan destek nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Kamuoyu araştırma şirketi Insa tarafından hazırlanan anket sonuçlarına göre AfD, ülke çapında yüzde 22 oranında oy oranına sahip. Stein, Almanya'da sivil toplumun konfor alanından çıkmadığını ve demokratik sivil toplumun daha uyanık olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Almanya'nın büyük sınavının, demokrasinin ekonomik refah çöktüğünde hayatta kalıp kalamayacağını görmek olacağını belirtti.
22 Temmuz 2023

İsrail heyeti, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantısına Nazi Almanyası döneminde Yahudilere taktırılan Davut yıldızıyla katıldı. İsrail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan, konseydeki konuşmasında örgütü Hamas militanlarının 7 Ekim saldırıları karşısında 'sessiz kalmak'la suçladı. Erdan, konuşmasının ardından 'Bir daha asla' yazılı sarı Davut yıldızını ceketine iliştirdi. Bu hareket, Holokost kurbanları için bir anıt merkezi bulunan Yad Vashem’in genel müdürü Dani Dayan tarafından eleştirildi.
31 Ekim 2023

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş hakkında kullandığı 'Tito artığı' ifadesi için özür diledi. Destici, Baş'ın gerçek soyadını gizlediğini ve Alman istihbaratının kontrolünde olduğunu iddia etmişti. Ancak Erkan Baş'ın Boşnak kökenli olduğu ve 'Jusoviç' soyadını taşıdığı bilgisi kamuoyuna açık bir şekilde biliniyordu. Destici, yanlış bir şey söylemişse Boşnak ve diğer Balkan halklarından özür dilediğini belirtti.
18 Nisan 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin bu konudaki sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Sinan Ateş cinayetiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı ve konuşmasının büyük kısmını muhalefete eleştirilere ayırdı.
3 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlenen mitingine taşlı saldırı düzenlenmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi. İmamoğlu, Soylu'nun kendisini Erzurumlulara 'provokatör' dediği iddiasını reddederek Soylu için 'ahlakını yitirmiş bir adam' ifadesini kullandı. Saldırıda yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, saldırıyı düzenleyenlerin masum olmadığını ve emniyet güçlerinin müdahale etmediğini belirtti. Ayrıca, sevgi ve iyiliğin kazanacağını vurgulayarak destekçilerine moral verdi.
8 Mayıs 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, Deniz Baykal'ın cenazesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşmasını eleştirdi. Özcan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, İnce'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmayan Erdoğan'ın elini sıkmaması gerektiğini ifade etti ve İnce'nin Erdoğan'ın siyasi tuzağına düştüğünü belirtti.
15 Şubat 2023

Cosa Nostra mafyasının lideri olduğu iddia edilen Matteo Messina Denaro, 30 yıl süren kaçak hayatının ardından Sicilya'nın başkenti Palermo'da bir klinikte gözaltına alındı. 2002 yılında gıyabında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Denaro, birçok cinayetin yanı sıra 1992'de iki mafya karşıtı savcının öldürülmesi ve 1993'teki bombalı saldırılar gibi suçlarla ilişkilendiriliyor. İtalyan güvenlik güçleri, Denaro'nun yakın çevresini takip ederek ona ulaşmayı başardı. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, bu olayı devlet için büyük bir zafer olarak nitelendirdi.
16 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen davadan dolayı Almanya ziyaretini erteleyerek İstanbul'a dönmüştü. İmamoğlu'na kamu görevlisine hakaretten iki yıl yedi ay 15 gün ceza verilmiş ve siyasi yasak süreci başlamıştı. Kılıçdaroğlu, duruşma sırasında Almanya'da olması nedeniyle eleştirilmiş ve ziyaretini yarıda kesmişti. Bu ay içinde Almanya ziyaretini tamamlayacağı belirtiliyor. Ayrıca, İBB'ye kayyım atanması ve İmamoğlu'nun görevden uzaklaştırılma ihtimalleri gündemde.
12 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan ölüm, yaralanma ve yıkımlarla ilgili olarak ihmalkarlık ve hukuksuzluklar nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, Türk Kızılay Derneği ve AFAD yetkilileri dahil olmak üzere sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Resmi verilere göre depremlerde 44 bin 374 kişi hayatını kaybetti. TİP, bu suç duyurusunu 'asrın davasının iddianamesine bir ek niteliğinde' olarak kamuoyuna sunduğunu belirtti.
27 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi direnişi için özür dilemesini istemesi üzerine, Erdoğan'dan Kadir Mısırlıoğlu'nun ifadeleri için özür dilemesini talep etti. Özel, Erdoğan'ın kutuplaşma ve gerginlik üzerinden siyasi düşüşünü engellemeye çalıştığını belirtti. Ayrıca, vatandaşın kutuplaşma değil kucaklaşma istediğini ve CHP'nin bu doğrultuda çalıştığını vurguladı.
14 Eylül 2024

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Depremler sonucunda binlerce bina yıkıldı ve dördüncü seviye afet alarmı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk depremden saatler sonra yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını paylaştıktan sonra 25 saat boyunca herhangi bir açıklama yapmadı. 25 saat sonra yaptığı açıklamada can kaybının 3,549'a yükseldiğini belirtti ve yalan haberlerle insanları birbirine düşürmeye çalışanları eleştirdi.
7 Şubat 2023

15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. Erdoğan, darbe girişiminin unutulmadığını ve unutulmayacağını vurgularken, İmamoğlu darbenin önünü açan politikaların sorumlularının hesap vermediğini belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, FETÖ'nün devlet içindeki yapılanmasına dikkat çekerken, Özel benzer bir ihanetin tekrarlanmaması gerektiğini ifade etti.
15 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi direnişi için özür dilemesini istemesine karşılık, Erdoğan'dan Kadir Mısırlıoğlu'nun ifadeleri için özür dilemesini talep etti. Özel, Erdoğan'ın kutuplaşma ve gerginlik üzerinden siyasi düşüşünü engellemeye çalıştığını belirtti. Ayrıca, vatandaşın artık kutuplaşma değil, kucaklaşma istediğini ve siyasi polemiklerden bıktığını vurguladı.
14 Eylül 2024

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Türkiye'ye yardım için gelen 74 ülkeden 7 binden fazla arama ve kurtarma ekibine, aralarında sanatçı ve akademisyenlerin de olduğu 516 kişi tarafından beş ayrı dilde teşekkür mesajı yayımlandı. Mesajda, yardım ekiplerinin insan hayatını kurtarmak, sahra hastaneleri kurmak ve yardım seferberliği düzenlemek gibi çeşitli yollarla destek oldukları belirtildi. İmzacılar arasında tanınmış isimler yer alıyor.
24 Şubat 2023

İstanbul Valiliği, İran'da ahlak polislerince gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mehsa Emini'nin ölüm yıl dönümünde Beyazıt'ta anılmasına izin vermedi. Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları, Beyazıt meydanında Emini'nin öldürülmesinin yıl dönümünde anılması için İstanbul Valiliği'ne başvurmuştu. Ancak valilik, 16 Eylül'de düzenlenmesi planlanan anmaya izin vermeyeceğini bildirdi.
14 Eylül 2023
İşaretlediklerim