Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu birçok bina yıkıldı ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler yaşandı. Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, eski eşi ve kızının Hatay'da enkaz altında olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu. Eski eşi kurtarılırken, kızı Eylem Şafak Aydın beton bloklar altında kaldığı için kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.
11 Şubat 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği'nin desteklediği bir proje kapsamında 7 bin anneye 12 ay boyunca aylık 325 avro (11 bin 339 lira) destek verileceğini açıkladı. Bu destek, çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşan annelerin kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlamak amacıyla verilecek. Projeye başvurular Ankara, İstanbul ve İzmir'deki çalışan anneler için bugün itibarıyla başladı.
3 Haziran 2024

6 Şubat depremlerinin ardından Antakya'nın Defne ilçesine giden TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Afet Koordinasyon Merkezi'nden günlük yaşamı ve yardım çalışmalarını yansıtan görüntüler paylaştı. Kadıgil, depremin dokuzuncu gününde üç yaşında bir çocuğun sağ olarak kurtarıldığını ve merkezdeki gönüllü çocuk doktorlarından yardım aldığını belirtti. Ayrıca, AGAFED gönüllülerinin günde 2 bin sıcak yemek sağladığını, revirde tedavilerin yapıldığını ve HAYTAP'ın depremzede hayvanlarla ilgilendiğini aktardı. Kampın çoğunlukla yazlık çadırlarla dolu olduğunu ve kışlık çadırlara büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
14 Şubat 2023

Kayserispor'un eski kalecisi Silviu Lung'un 2,7 milyon lira vergi borcu olduğu ortaya çıktı. Kayseri'nin Özvatan ilçesinin mal müdürlüğü, Lung için yerel bir gazeteye resmi ilan verdi. İlanda, Lung'un gelir vergisi, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası toplam 2 milyon 735 bin lira vergi borcu bulunduğu belirtildi. 2020 yılında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Lung'a fahri hemşehrilik teklif etmişti.
1 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Adıyaman'da enkaz altından 113 saat sonra kurtarılan Mesut isimli yurttaş, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler ile telefonda görüştü. Mesut, enkazdan çıkarıldıktan sonra Arda Güler'e olan hayranlığını dile getirmiş ve Fenerbahçe'nin başarısı için ona destek olmuştu. Arda Güler, Mesut'a videolu mesaj gönderdikten sonra görüntülü arama yaparak konuştu ve onu Fenerbahçe tesislerine davet etti.
11 Şubat 2023

Ordu'da, deniz sporlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen sörf festivalinde sporcular dereceye girebilmek için yarıştı. Altınordu ilçesindeki Akyazı Sahili'nde gerçekleşen festivale 22 sporcu katıldı. Festivalde 18 Yaş Altı Kadın-Erkek Kategorisinde Akıl Köse birinci, Azra Arslan ikinci, Alya Eliaçık üçüncü oldu. Yetişkin Kadın-Erkek Açık Kategorisinde ise Akıl Köse birinci, Evren Saygın ikinci, İrem Aydın üçüncülüğü elde etti.
3 Ekim 2023

Türkiye'de meydana gelen depremin ardından başlatılan bağış kampanyasına Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve Süryani Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin yüksek miktarda bağışta bulundular. Kampanya, akşam 8'de başladı ve 22:12 itibariyle toplanan bağış miktarı 98 milyar 142 milyon 100 bin liraya ulaştı. Çocukların kumbaralarındaki paraları da dahil olmak üzere, toplam bağış miktarı 11 saat sonra 105 milyar lirayı geçti.
15 Şubat 2023

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler'in annesi Serap Güler'in Twitter üzerinden yaptığı 'ayrılık' ima eden paylaşımı, Fenerbahçe taraftarlarını harekete geçirdi. Taraftarlar, Arda Güler'in takımdan ayrılmaması için Twitter'da '#BiziBırakmaArdaGüler' etiketiyle kampanya başlattı. Arda Güler, 2021 yılından bu yana Fenerbahçe'de forma giyiyor ve performansıyla yurt dışındaki kulüplerin de ilgisini çekmiş durumda.
15 Haziran 2023

Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından, Merkez Bankası ve kamu bankaları AFAD ve Kızılay'a toplam 69 milyar lira bağışta bulundu. Türk Telekom ve Turkcell gibi özel sektör temsilcileri de milyarlarca lira bağış yaptı. Toplam bağış miktarı 21:50 itibarıyla 92 milyar 899 milyon 912 bin liraya ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bağışların tamamının depremzedeler için kullanılacağını belirtti.
15 Şubat 2023

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Akdağ Tabiat Parkı'nda piknik yapan bir öğrenci grubundan bir öğrenci gölette boğulma tehlikesi geçirdi. Onu kurtarmaya çalışan dört kişi suya atladı ve kayboldu. AFAD ve dalgıç ekiplerinin yaptığı arama sonucunda, Halil E., Mehmet Can K., Ramazan A. ve Yusuf K. isimli dört kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı.
13 Mayıs 2023

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 3-22 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Festivalin açılışı İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği Kuğu Gölü balesi ile yapılacak. Bu yıl festivale Bolşoy Tiyatrosu baş dansçıları Denis Rodkin ve Eleonora Sevenard ile Brezilyalı Basileu França Topluluğu konuk olacak. Festivalin kapanışı ise Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği Zorba balesi ile yapılacak.
30 Temmuz 2024

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte anız yakan 206 kişiye toplam 14 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı. Anız yakmanın ekolojik dengeyi bozduğunu, bitki ve hayvanların yok olmasına neden olduğunu belirten Vali, bu uygulamanın Çevre Kanunu gereği cezalandırıldığını ifade etti. Şıldak, denetimlerin devam edeceğini ve anız yakma olaylarına karşı etkili önlemler alındığını vurguladı.
2 Temmuz 2024

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (BASKİ) ait arıtma tesisinde meydana gelen gaz kaçağı sonucu iki personel yaşamını yitirdi. Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç, pompa arızası tamir ederken gaz kaçağı meydana geldi. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Balcı ve Karakoç, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
31 Temmuz 2023

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Narlıdere sitesinin sekiz katlı binasında yangın çıktı. Yangına itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri, İl Emniyet Müdürlüğü TOMA'ları ve yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Sekiz saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam etti. Dumandan etkilenen altı kişiye sağlık ekipleri müdahale etti ve hayvanlar kurtarıldı. İzmir Valisi ve Narlıdere Belediye Başkanı can kaybı olmadığını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı yangının elektrik kontağından kaynaklandığını açıkladı.
28 Nisan 2023

Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı köylülerin 2019'dan bu yana verdiği mücadele devam ediyor. 24 Temmuz'da bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve ağaç kıyımı başladı. İkizköy direnişçileri de jandarmanın biber gazlı ve coplu saldırısına uğradı. Yeşiller Partisi'nin uluslararası ilişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Deniz Melsa Ergenç, ağaçların kesildiği alana ulaşmak isterken gözaltına alındı.
29 Temmuz 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından 17 yaşındaki Aleyna Ölmez isimli genç, depremin 248'inci saatinde Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı'nın enkazından sağ olarak çıkarıldı. Kurtarılan genç, hemen hastaneye götürüldü.
16 Şubat 2023

Cumartesi Anneleri, zorla kaybedilen yakınları için adalet ve hakikat talebiyle 25 Mayıs'ta bininci kez Galatasaray Meydanı'nda toplanacak. Bu buluşma, Gözaltında Kayıplar Haftası'na denk geliyor. Şebnem Korur Fincancı, yazısında adalet arayışının zorluklarını ve yetkililerin bu duruma kayıtsız kalışını eleştiriyor. Ayrıca, Türkiye'de gözaltında işkence ve kötü muamele bağlamında kamu çalışanlarının yargılanıp ceza aldığı örneklerden bahsediyor.
23 Mayıs 2024

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 'Kanun Hükmü' adlı belgeseli gerekçe göstererek Altın Portakal Film Festivali'ne verdiği desteği çektiğini duyurdu. Belgesel, KHK ile kamu görevinden çıkarılan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş'ın mücadelesini anlatıyor. Festival yönetimi, belgeseli 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle festivalden çıkarmış, ancak sanatçıların direnişi karşısında belgeseli yeniden seçkiye almıştı. Bu durum üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekilmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı da festivalden desteğini çektiğini açıkladı.
29 Eylül 2023

Çevresel bilince dikkat çekmek amacıyla sanatçıların doğayla ilişkilerini yansıtan eserlerini bir araya getiren 'Varoluşa Saygı' sergisi, MERKUR galerisinde ziyarete açıldı. Sergide Alper Aydın, Ahmet Duru, Burcu Perçin ve diğer sanatçıların eserleri yer alıyor ve küratörlüğünü Burcu Perçin yapıyor. Sergi, insanın çevre üzerindeki yıkıcı etkisine dikkat çekiyor ve 1 Nisan'a kadar açık kalacak. Sergiden elde edilen gelirin bir kısmı depremzedelere bağışlanacak.
17 Mart 2023

Eski futbolcu Gökhan Zan, depremzedeler için düzenlenecek bir turnuvaya katılmayacağını duyurdu. Zan, turnuvanın gelirinin Hatayspor'a aktarılacağını belirtti ve bu durumu eleştirdi. Zan, yardım organizasyonlarına olan güveninin azaldığını ve toplanan yardımların tamamının Hatay halkına verilmesi durumunda turnuvaya katılabileceğini ifade etti. Ancak bu teklif kabul görmedi.
13 Eylül 2023
İşaretlediklerim